EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 15.10. - Su 21.11.2021  /  TEHDAS Teatteri  /  Turku

Omakuva - Unia Ellen Thesleffin elämästä ja taiteesta

Omakuva - Unia Ellen Thesleffin elämästä ja taiteesta Liput

”Painaudun sydämeni syvyyttä myöten hiekkaan kuullakseni maapallon sydämen lyönnit” (E. Thesleff sisarelleen kesällä 1909)

Omakuva on retrospektiivinen näyttämöteos, jossa sukelletaan Ellen Thesleffin sielunmaisemaan hänen teostensa, kirjeidensä ja elämäntarinansa kautta.

Kuvataiteilija Thesleff, joka eläessään oli kotonaan niin Muroleen metsissä kuin Firenzen kaduillakin, on töillään koskettanut yleisöä jo yli vuosisadan ajan. Nimen näyttämöteokselle antaa Thesleffin vuonna 1895 valmistunut Omakuva, jossa taiteilijan kasvot nousevat kankaalta unenomaisina ja kohtaavat katsojansa kaihtamatta katsomalla suoraan kohti, puhkaisten roolin passiivisesta objektista.

"Thesleffin Omakuva valmistui hitaasti ja empien: yhteensä siihen kului aikaa melkein vuosi, tai näin ainakin on oletettu *." Näyttämöteoksen valmistamisessa on paitsi mukailtu Ellenin rytmiä hitaasti ja empien, sitä on myös työstetty hänen elämänsä maisemissa - lapsuuden Kuopiossa ja Muroleen kosken kuohuissa - ja kaikilla hänen kielillään.

Hanna-Reetta Schreckin kirjoittama Thesleffin elämänkerta Minä maalaan kuin jumala sekä hänen väitöskirjansa Elämäntanssi – Ellen Thesleffin eletty ruumis toimivat lähteenä ja innoittajana tälle taiteellis-tieteelliselle tutkimukselle.

“Ja ihmeellisintä kaikesta on, että minä työskentelen kuin jumala – jätän kangas kankaan jälkeen samalla innolla kuin ne aloittaessani.” (E.Thesleff sisarelleen kesällä 1912)

Työryhmä:
Näyttelijä: Anu Almagro
Näyttelijä: Johanna Jauhiainen
Muusikko: Pauli Lyytinen
Taidehistorijoitsija: Hanna-Reetta Schreck
Valosuunnittelija: Janne Teivainen
Skenografi: Jaana Kurttila

Esityksen kielet: suomi, ruotsi, englanti, italia

www.tehdasteatteri.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Kesto: n. 1h

Ovet avautuvat 1 h ennen esitystä.
Paikat numeroimattomia istumapaikkoja.

Lipun ostaneiden asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan järjestäjälle tiedottamista / ohjeistamista varten.