EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 24.9.2021  /  NÄYTTÄMÖ  /  Joensuu

NUUA: Meanwhile, Kaj-Mikael Schütt: Life becomes us

NUUA: Meanwhile, Kaj-Mikael Schütt: Life becomes us Liput

Meanwhile / Life becomes us, kahden nykysirkusesityksen ilta

NUUA: MEANWHILE (ennakkonäytös)
Meanwhile-teos perustuu absurdiin esinemanipulaatioon absurdissa kontekstissa, mikä ruokkii kokemustamme ajan kulusta ja sen käytöstä sekä ylistää yhteiskunnallisella tasolla turhaksi kokemamme tekemisen. Kaksi jonglööriä lavalla tragikoomisissa tunnelmissa koettelevat ymmärrystämme siitä, kuinka turhanpäiväiseksi kokemamme tekeminen voi synnyttää arvomaailman muutoksen sekä olla kaunista katseltavaa. Näin syntyy minimalistista komiikkaa ja mukaansatempaavaa virtuoottista esineiden liikettä, joilla esitys tuo esille kuvia ja tunteita tämän hetken kulttuuristamme ja sen toiminnan absurdista tärkeysjärjestyksestä.

Meanwhile on estetiikaltaan surrelistinen ja ajaton. Esityksen voi kokea eri puolilla maailmaa sen avautuessa hieman eri merkityksessä kokijalleen. Vinksahtanut teos asettuu jongleerauksen, esinemapulaation ja visuaalisen teatterin maailmaan.

Olli Vuorinen ohjaa esityksen vuosia kehittämällään tekniikalla, jossa tarkasti rytmitetty esinemanipulaatio teatraalisessa kontekstissa rakentaa uudenlaista nykysirkusta, joka on monitulkintaista, vinksahtanutta, mutta koskettavaa. Jouni Ihalainen toimii esityksen taiteellisena sekä teknisenä assistenttina.

TYÖRYHMÄ:
Ohjaus: Olli Vuorinen
Esiintyjät: Merri Heikkilä, Onni Toivonen
Pukusuunnittelu: Jenni Räsänen
Valosuunnittelu: Teo Lanerva
Äänisuunnittelu: Konsta Leinonen
Tuotanto: Nuua & Pragma Helsinki
Yhteistuotanto: Näyttämö / Sirkus Supiaien
Tukijat ja yhteistyökumppanit : Helsingin kaupunki,
Taiteen edistämiskeskus, STOA, Sirkus Faktori

Esityksen kesto noin 55 minuuttia

Teaser-video

***

Kaj-Mikael Schütt: Life Becomes Us (ensi-ilta)
Yhden hengen nykysirkusesitys kuolemasta ja elämästä. #lifebecomesus

Life Becomes Us on Kaj-Mikael Schüttin yhden hengen nykysirkusteos, joka tutkii poikkitaiteellisesti kuolemaa ja elämää.

Teoksessa tarkastellaan ihmisen suhdetta omaan ja läheisten kuolemaan. Teos ei ole synkkä vakavasta aiheesta huolimatta, pikemminkin se on rakkauskirje elämälle, jossa kuolema vain näyttelee keskeistä roolia ja antaa kaikelle merkityksen. Kuoleman pelko, menetyt läheiset, oman lopun kohtaaminen, eletty elämä, katumuksen karkoitus ja olemattomuuden hyväksyminen ovat läsnä esityksessä kuin teemaa sivuavina haamuina.

Teos hyödyntää ja yhdistelee luovasti jongleerausta, esinemanipulaatiota, runoutta, musiikkia, valotaidetta ja minimaalista fyysistä tulkintaa. Ohjaajana toimii teatteritaiteen maisteri Rauli Katajavuori ja ulkopuolisena taiteellisena neuvonantajana runoilija ja sirkustaiteilija Miika Nuutinen.

"Ensimmäiset ajatukset tästä teoksesta syntyivät vuonna 2017 omien elämää mullistavien kokemusten myötä. Tuntui jotenkin ajankohtaiselta ja tärkeältä tarttua tähän aiheeseen oman osaamisen kautta, ja pyrkiä luomaan jonkinlainen kuvaelma erilaisista viime vuosina läpikäydyistä tunnelmista. Ajatuksia kuolemasta minulla on ollut jo pienestä pitäen ja uskon että aihe on sellainen, että se koskettaa meitä kaikkia. Kuolemaa ei mielestäni tulisi ajatuksena vältellä tai romantisoida, kuten nykyään monessa hyvinvointiyhteiskunnassa ja populaarikulttuurissa on tapana. Se on osa meidän kaikkien matkaamme. Viimeinen päätepiste. Joudumme kohtaamaan sen itse ja joudumme hyväksymään sen ympäristössämme, kun joku tai jokin muu saa tavalla tai toisella matkansa päätökseen. Sen vuoksi jokaiselle on tärkeätä käsitellä kuolemaa ajatuksen tasolla, ja valmistaa itseään sen tuomiin muutoksiin elämässä ja arjessa."
- Kaj-Mikael Schütt

TYÖRYHMÄ:
Esiintyjä: Kaj-Mikael Schütt
Ohjaaja: Rauli Katajavuori
Runot: Miika Nuutinen
Valosuunnittelu: työryhmä
Äänisuunnittelu: työryhmä
Julistegrafiikka: Hans-Peter Schüt

Esityksen kesto noin 40 minuuttia


Aika: Ovet klo 17:40

Esitysaikataulu:
18:15 NUUA: MEANWHILE (ennakkonäytös)
~19:30 Kaj-Mikael Schütt: Life Becomes Us (ensi-ilta)

Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot