EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ke 5.2. - Pe 27.3.2020  /  KokoTeatteri  /  Helsinki

Nostalgia - Neljän sammakon vaellus

Nostalgia - Neljän sammakon vaellus Liput

KokoTeatterin kevään päätuotantona esitetään tanssiteosta Nostalgia - neljän sammakon vaellus. Esitys tuo yhteen samaan aikaan Teatterikorkeakoulussa opiskelleet tanssijat, jotka ovat kannuksiaan ansainneet laajasti esittävien taiteiden kentältä. Ari Numminen on ympäri Suomea vaikuttanut koreografi ja ohjaaja, jonka edellinen teos, Tanssiteatteri Tsuumille valmistunut Poiju on myös KokoTeatterin ohjelmistossa.
 
"Tässä vaiheessa olemme ihmetelleet evoluutiota, kehon muistia, sukupuolisuutta ja lopputulema on varmasti taideteos." -  kuvaa uutta teosta ohjaaja Ari Numminen.
Sysäys teokselle tuli alkusysäys KokoTeatterin tanssija-koreografi-näyttelijältä Metsälintu Pahkiselta. Ensimmäiset harjoitukset on tässä vaiheessa vasta pidetty. Mitä Pahkinen ennustaa kristallipallostaan tulevan teoksen päällimmäisiksi tunnelmiksi? "Naiset, jotka kulkevat susien kanssa. Alkuvoima." vastaa Pahkinen empimättä, ja lisää vielä; "Syleile vastarinta kuoliaaksi En tiedä mistä tämä nyt tulee, mutta se vaan tulee."
Harjoitusten alussa näkyy jo selkeästi, että paljon yhdessä tanssittua ja elettyä elämää eivät ole haalistuneet, unohtuneet tai kadonneet mihinkään. Vaikka edellisistä produktioista on vierähtänyt tovi, ovat entiset kurssikaverit Kumpuniemi, Viitamäki ja Veijalainen kehollisesti läsnä toinen toisilleen erityisellä jälleentanssillisella ilolla. Saman aikakauden tanssien kokenut Pahkinen nauraakin; "Ihan tuntuu kuin olisin minäkin ollut sillä samalla kurssilla." Kurssi on ollut Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitoksen vuosikurssi, joka aloitti 1992. Samaiselle kurssille ensimmäisen teoksen tuli valmistamaan, yllätys yllätys, Ari Numminen. Legendaariseksi muodostunut aloitusproduktio oli nimeltään Urakka. Näyttämöllä nähtiin rakennustyöläisiä, enkeleitä ja esityksen myötä lavalle rakentui talo, johon enkelit lopulta muuttivat. "Se oli mielettömän hieno juttu", huokaa Pahkinen. "Juuri sen nähtyäni ajattelin, että okei, jos tanssi voi olla tällaistakin, niin tätä minä haluan tehdä!"
Nostalgiaan musiikkia tekee näyttelijä Laura Hänninen, jonka tausta on musiikkiteatterissa. Hänninen on ohjaaja Ari Nummisen työpari usean teoksen takaa ja on vastannut musiikista useissa eri tuotannoissa. Harjoituksissa on Lauran vetämänä laulettu jo viisiäänisesti ja treenattu body percussion -harjotteita. Vielä emme tiedä, mitä kaikkea lopullinen teos tuleekaan sisältämään, mutta varmaa on että se soi.
 
Tanssijat: Anniina Kumpuniemi, Metsälintu Pahkinen, Anna Veijalainen ja Nina Viitamäki
Ohjaus ja koreografia: Ari Numminen
Musiikki: Laura Hänninen
Valosuunnittelu: Jere Kolehmainen
Pukusuunnittelu: Virve Karoliina Balk
 
Esitys on KokoTeatterin ja Tanssiteatteri MD:n yhteistuotanto
Nostalgia esitetään Helsingin esityksien jälkeen Tampereella Hällä - näyttämöllä 18.4.2020. Lipunmyynti Tampereen esitykseen Tanssiteatteri MD.

www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto/nostalgia/


Paikat ovat numeroimattomia istumapaikkoja.

Ovet avataan tuntia ennen esitystä.

Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.