EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 22. - Su 23.10.2022  /  NÄYTTÄMÖ  /  Joensuu

Näyttelijätär

Näyttelijätär Liput

Näyttelijätär” on esitys etsimisestä ja löytämisestä. Se on myös teatterillinen tutkielma näyttelemisestä, rooleista ja ajallisuudesta. ”Näyttelijätär” tuo lavalle kaksi näyttelijää, joiden välissä kummittelee sata vuotta suomalaista teatterihistoriaa. Välissä on muutakin: intohimo näyttämöön ja sukulaisuussuhde. Mutta onko vanhojen kaivelu lopulta tie ulos kellarista vai löytyykö vastaus lopulta lähempää?

Kuka oli näyttelijätär Niina Kärnä (1864-1945)? Ja mitä meistä jää kun valot sammuu? Näihin kysymyksiin vastausta etsii näyttelijä, käsikirjoittaja Kirsi Kärnä (1977-):

”Näyttelijätär” on pitkäaikainen unelmani, jota kirjoittaessa on pitänyt sukeltaa Suomen historiaan uudesta näkökulmasta. Koulukirjoista aikanaan päntätyt aatteet, kuohut ja henkilöt asettuvat uusiin suhteisiin, kun mittakaavana onkin teatterista innostunut nuori nainen. Hän, joka ei ollut kotona pesemässä pyykkejä tai hyssyttämässä lastaan unten maille. Hän, joka toimi näkyvällä paikalla yhteiskunnassa aikana, jolloin naisten palkkatyö vasta teki läpimurtoaan. Hän, joka olosuhteista piittaamatta toteutti omaa tahtoaan ja siten väistämättä tuli kompastuneeksi yhteiskunnan normeihin. Hän, jonka nimi ei ole jäänyt historiaan, mutta rooli nähdäkseni on. Tällä reissulla apunani on ollut ”Impyet-näyttelijättäret Suomalaisen teatterin palveluksessa”- teoksen kirjoittanut dramaturgi, FT Hanna Suutela.”

”Näyttelijätär” on muodoiltaan teatterileikki. Se on saanut vaikutteita teatteriklovneriasta jota esityksen demovaiheessa treenasimme sirkustaiteilija Jenni Kallon kanssa.

Käsikirjoitus: Kirsi Kärnä
Dramaturginen apu: Hanna Suutela
Ohjaus: Jenni Kallo ja työryhmä
Valo- ja äänisuunnittelu: Antti Lindholm
Pukusuunnittelu: Mila Matilainen
Rooleissa: Kirsi Kärnä ja Laura Kaljunen
Esityksen valmistumista ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin säätiö ja SKR:n keskusrahasto.

www.teatterinayttamo.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Numeroimattomat istumapaikat.

Näytökset

22.10. NÄYTTELIJÄTÄR klo 18:00 (vierailu),  ovet klo 17.30

23.10. NÄYTTELIJÄTÄR (vierailu) klo 14:00, ovet klo 13:30

23.10. NÄYTTELIJÄTÄR (vierailu) klo 18:00, ovet klo 17:30

Esityksen kesto n. 1 h 20 min. ei väliaikaa