EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ma 2. - Ke 4.9.2019  /  Pallas-Yllästunturin kansallispuisto  /  Muonio

Näkijä – Ritualistinen Vaellusesitys
Näkijä 2.9.-4.9.2019

Näkijä – Ritualistinen Vaellusesitys Liput

 

NÄKIJÄ

- KOLMEPÄIVÄINEN RITUALISTINEN ESITYS 17.6.-16.9.2019

 

Näkijä on Todellisuuden tutkimuskeskuksen kolmipäiväinen ritualistinen vaellusesitys Pallas-Ylläs -tunturin kansallispuistossa. Ensimmäiset näkijät lähtevät matkaan 17. kesäkuuta 2019 ja viimeiset syyskuun puolivälissä. Tervetuloa elämäsi matkalle!

Näkijä pohjautuu pohjoismaiseen mytologiaan ja se punoo yhteen osallistujan menneisyyden, tämän hetken sekä tulevaisuuden. Näkijä on henkilökohtainen rituaali, jonka avulla osallistujalla on mahdollisuus nähdä itsensä osana kohtalon verkkoa.

Teoksen ritualistisena rakenteena toimivat päivittäin avattavat kirjeet, jotka ohjaavat osallistujan toimintaa. Kirjeiden lisäksi osallistuja saa ottaa mukaansa vain selviytymisen kannalta välttämättömät varusteet ja tarvikkeet. Osallistuja suorittaa vaellusesityksen yksin ja yöpyy teltassa.

Työryhmä: Hannele Kirjavainen, Jani-Petteri Olkkonen, Jussi Salminen ja Eero-Tapio Vuori

 

ESITYKSEN RAKENNE:

Näkijä alkaa Kittilästä, Levi-tunturin juurelta, jossa osallistuja perehdytetään esitykseen ja kuljetetaan vaelluksen lähtöpaikalle. Lähtöpaikalta osallistuja vaeltaa iltapäivän ja illan aikana leiriinsä, jossa hän viettää seuraavat kaksi yötä. Kolmantena päivänä hän matkaa noutopaikalle, josta hänet kuljetetaan takaisin Kittilään.

todellisuus.fi


YHTEISTYÖ JA TURVARAKENNE:

Näkijä toteutetaan Pallas-Ylläs -tunturin kansallispuistossa sekä sen lähialueilla. Esityksen yhteistyökumppanina toimii matkailuyritys Lapin luontoelämys, jonka kotipaikka on Könkään kylässä aivan Levin matkailukeskuksen läheisyydessä. Lapin luontoelämys vastaa osallistujien kuljetuksista Leviltä vaelluksen aloituspaikalle ja takaisin, esityksen turvarakenteesta, sekä asiantuntijapalveluista. Osallistuja voi vuokrata vaellukselle tarpeellisia varusteita ja kuivamuonaa Lapin Luontoelämyksestä.

Lapin luontoelämys antaa osallistujalle vaelluksen ajaksi käyttöön matkapuhelimen, joka toimii esityksen turvarakenteen varmistajana. Puhelimeen on tallennettu ympärivuorokautinen päivystysnumero hätätilanteita varten. Lisäksi osallistuja sitoutuu lähettämään päivittäin viestin päivystysnumeroon. Osallistuja ohjeistetaan tähän ennen lähtöä.

Huomioithan kuitenkin, että osallistujan pitää olla perusterve ja kartanlukutaitoinen. Lisäksi osallistujalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa vaeltamisen yksin.

Ennen vaellukselle lähtöä osallistuja haastatellaan lipunoston yhteydessä täytetyn ilmoittautumislomakkeen pohjalta ja osallistujan terveydentila ja kunto, sekä esimerkiksi kartanlukutaito varmistetaan Lapin luontoelämyksen toimesta. Näiden perusteella varmistetaan osallistujan terveydentilan sopivuus ja erätaidot (esim. kartanlukutaito ja kompassin käyttö).

ESITYKSET:

Esityskausi: 17.6.-16.9.2019

Lähtöpäivät (maanantaisin):

17.6., 15.7., 22.7., 29.7., 5.8., 12.8., 19.8., 26.8., 2.9., 9.9. ja 16.9.2019.

HUOM. Kukin lähtöpäivä toteutuu, mikäli minimiosallistujamäärä (4 henkilöä/lähtö) täyttyy. Tarkemmat tiedot tästä kohdassa "peruutusehdot". Ostathan siis lippusi viimeistään 5 viikkoa ennen lähtöä varmistaaksesi paikkasi vaellukselle!!!

Aikavälillä 24.6.-14.7.2019 ei esityksiä järjestetä räkän eli hyönteissesongin huipun vuoksi.

 

LIPUT:

Lipun hinta: 220 €

Hinta sisältää ritualistiseen työskentelyyn ohjaavat kirjeet, kartan, kuljetukset Levi-tunturilta vaelluspaikalle ja takaisin, sekä turvarakenteen. (Huomioithan, että matkavakuutus, matkat Leville, varusteet ja kuivamuonat eivät sisälly lipun hintaan).

Tarkempi ohjeistus vaellusrituaalista lähetetään lipun lunastaneille sähköpostitse kuukausi ennen lähtöpäivää. Tämä ensimmäinen kirje avaa ritualistisen vaellusesityksen sisältöjä tarkemmin ja auttaa valmistautumaan vaellukselle.

Mikäli sinulla on kysyttävää vaadittavasti varusteista ja vaativuustasoista, kysymyksiin vastaa Lapin luontoelämyksen kokenut ja ammattitaitoinen henkilökunta numerossa +358 40 716 3033.

 

ALUSTAVA VARUSTELISTA:

 • Tarvittava matkavakuutus  
 • Rinkka, teltta, makuupussi, retkipatja
 • Vaihtovaatteita, sadeviitta ja hyvät kengät vaellukselle
 • Kompassi ja kartta (kartta annetaan osallistujalle lähtiessä)
 • Puukko ja retkikirves/-saha
 • Tulentekovälineet
 • Ensiapuvälineet
 • Retkikeitin
 • Retkiruoka
 • Vesiastia juomaveden kantamiseen vaelluspäivinä
 • Välttämättömät henkilökohtaiset tarvikkeet, hyönteiskarkotteet/-suojat ja lääkkeet
 • Saunavarusteet ja puhdas vaatekerta (jätetään Lapin luontoelämyksen tiloihin vaelluksen ajaksi)

Voit tarvittaessa vuokrata varusteita Lapin luontoelämyksen vuokrauspalvelusta numerosta +358 40 7163033.

MUKAAN EI VOI OTTAA: omaa puhelinta tai muita elektronisia laitteita, lukukirjaa, omaa muistikirjaa, valokuvausvälineitä tms.

 

UKK

Kenelle Näkijä-esitys soveltuu?

Näkijä-esitykseen osallistujan tulee olla perusterve, sekä hänen täytyy osata vähintään kartanluvun ja kompassin käytön perusteet. Esitystä EI suositella henkilölle, jolla on tai on ollut paniikki- tai mielenterveyshäiriöitä, ja/tai sydän - ja verisuonisairauksia.

Miten pääsen Leville?

Levi-hotellille, josta osallistujat lähetetään matkaan, pääsee junabusseilla Kolarista ja Rovaniemeltä sekä esimerkiksi Onni-bussilla läpi Suomen (Helsinki-Levi). Lisää kulkuyhteyksiä: https://www.levi.fi/fi/tule-leville/nain-saavut-leville.html. Ostathan juna-/bussilipullesi peruutusturvan, mikäli valitsemasi esityspäivä joudutaan perumaan.

Hyttyset?

Räkkä eli hyönteissesongin huippu ajoittuu normaalisti juhannuksen jälkeisille viikoille, mutta tarkkoja aikoja on vaikea arvioida ennen kesän tuloa. Esityksiä ei järjestetä oletetun huipun aikaan 25.6.-17.7.2019, mutta osallistujan on hyvä varautua hyönteisiin myös tämän aikavälin ulkopuolella esimerkiksi hyönteiskarkoittein ja hyttyshatulla.

Mistä vettä vaelluksen aikana?

Lapin luontoelämys suunnittelee kunkin vaelluksen reitin niin, että leiripaikkojen läheisyydessä on virtaavaa vettä tai puhdas järvi.

 

PERUUTUSEHDOT

 • mikäli osallistuja joutuu peruuttamaan osallistumisensa, tulee peruutuksen tapahtua viimeistään 5 viikkoa (1 kuukausi ja 7 päivää) ennen vaelluksen alkua. Tällöin koko lipun hinta palautetaan lipun lunastaneelle.
 • Alle 5 viikkoa ennen esityksen alkua tehdyistä peruutuksista peritään koko lipun hinta.
 • Mikäli joudut perumaan osallistumisesi sairastapauksen takia, olethan yhteydessä lääkäriin ja vakuutusyhtiöösi. Suurin osa matkavakuutuksista korvaa lipun hinnan lääkärintodistusta vastaan.
 • Mikäli olet estynyt lähtemään valitsemanasi päivänä ja peruutusaika on mennyt umpeen, mutta haluaisit lähteä jonain toisena ajankohtana, voit tiedustella mahdollisuutta vaihtaa lähtöpäivää Tiketistä numerosta 0600-1-1616.
 • Palveluntarjoaja voi peruuttaa esityksen 1 kuukautta ennen lähtöä, mikäli kyseisen lähdön minimiosallistujamäärä (4 henkeä / lähtöpäivä) ei täyty. Tällöin pyrimme tarjoamaan lipun maksaneelle vaihtoehtoisen osallistumisajankohdan. Tässä tapauksessa, mikäli vaihtoehtoista ajankohtaa ei löydy, lipunhinta palautetaan lipun lunastaneelle.
 • Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin
Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
Muonio