EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 7. - La 14.5.2022  /  Etelä-Karjalan museo  /  Lappeenranta

Näkemiin, Viipuri! - musiikkidraama

Näkemiin, Viipuri! - musiikkidraama Liput

Talvisodan aikana viipurilaisille tarjottiin mahdollisuutta jättää rakkaat aarteensa kotiin, josta viranomaiset huolehtisivat ne omistajien perässä evakkopaikkakunnille. Millaisissa tunnelmissa Viipurilaiset käänsivät selkänsä laulavan Karjalan pääkaupungille? Heidän tarinansa paljastuvat ja samalla paljastavat Viipurin heleät valot ja syvät varjot. Näkemiin, Viipuri! on dramaattinen mutta optimistinen teos kadonneesta kaupungista ja sen asukkaiden kohtaloista.

Todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin perustuva musiikkidraama kertoo unohdetun, koskettavan tarinan sanoin ja sävelin. Näytelmän tekstin on kirjoittanut kirjailija, taidehistorioitsija Anna Kortelainen, dramatisoinut ja ohjannut Reetta Ristimäki. Musiikki on koottu aikakauden iskusävelmistä ja uusista lauluista, jotka on säveltänyt Seppo Äikäs.

Näkemiin, Viipuri! on kiertue-esitykseksi neljälle musiikkiteatteriammattilaiselle sovitettu versio 18.8.2021 Lappeenrannan taidemuseossa kantaesitetystä samannimisestä museodraamasta.

”Lappeenrannan museoiden koskettava Viipuri-draama panee pohtimaan sekä Kabulia että omaa suhdetta tavaraan. Esityksessä ilo on karjalaiseen tyyliin pinnassa, vaikka sydän märkänee.” – Petteri Värtö, Etelä-Saimaa 24.8.2021

Käsikirjoitus: Anna Kortelainen
Dramatisointi ja ohjaus: Reetta Ristimäki
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Maskeerauksen suunnittelu: Pinja Ruokolainen
Esiintyjät: Niina Ahola, Ilkka Hämäläinen, Marika Hölttä & Seppo Äikäs
Tuotanto: Greta Tuotanto


Kesto: 60min

Ennakkolipunmyynti päättyy esityspäivinä klo 14 Tiketin verkkokaupassa. Lipunmyynti alkaa Etelä-Karjalan museossa 2 tuntia ennen esityksen alkua, mikäli lippuja on vielä jäljellä.

Etelä-Karjalan museo
Kristiinankatu 15, 53900, Lappeenranta