EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19, su 13-19 (1,78 € / min. + pvm)
VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ti 8. - Ti 15.12.2020  /  TikettiStream  / 

Näin teet kertovan tietokirjan!

Näin teet kertovan tietokirjan! Liput

Long Playn joulukuun iltakoulussa opitaan tekemään kertova tietokirja!

HUOM: TAPAHTUMA ON SIIRRETTY KORONA-ALTISTUMISEN VUOKSI. KORVAAVA PÄIVÄMÄÄRÄ ON TIISTAI 8. JOULUKUUTA. LIPUN OSTANEITA ON INFORMOITU ASIASTA SÄHKÖPOSTITSE. KIITOS YMMÄRRYKSESTÄNNE!

Iltakoulussa opitaan sekä ideoinnista, tiedonhankinnasta, koukuttavasta kerronnasta että tietokirjan erilaisista trendeistä ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Opettajina toimivat palkittu tietokirjailija ja toimittaja Juha Kauppinen , tiedetoimittaja ja niin ikään palkittu kirjailija Tiina Raevaara  sekä Kosmos kirjakustantamon kustannuspäällikkö Mikko Aarne . Lisäksi Long Playn oma toimitus antaa vinkit tietokirjan rahoittamiseen ja aikatauluttamiseen. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat kirjoittaa tietokirjan tai ovat jo kirjoittaneet sellaisen ja haluavat oppia lisää!

Tapahtumaan voi osallistua ainoastaan etänä tai katsomalla koulutuksen tallenteen jälkeenpäin. Tallenne on katsottavissa 8.-15. joulukuuta klo 23:59 asti. Jos sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä tapahtumaanjärjestäjään sähköpostitse: adile@longplay.fi

Iltakoulussa opit ainakin nämä asiat:

- Mistä aloitan?
Tietokirjan ideoinnista ja tiedonhankinnasta kertoo tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon teoksestaan Monimuotoisuus (Siltala, 2019) saanut Juha Kauppinen. Kauppinen on vapaa toimittaja, jolle on myönnetty myös Bonnierin suuri journalistipalkinto ja Lumilapio-palkinto. Kauppinen kertoo iltakoulussa, miten tietokirja käytännössä syntyy ja miten aineistoa kerätään. Kauppinen on kirjoittanut muun muassa Long Playhin, Suomen Kuvalehteen, Imageen ja Suomen Luontoon.

- Miten kirjoittaa vetävästi faktoista?
Tiina Raevaara on niin ikään tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saanut tiedetoimittaja ja kirjailija, joka on lisäksi kirjoittanut tietokirjan tietokirjan tekemisestä. Tietokirjailijan kirja (Docendo, 2019) sisältää työkalupakin jokaiselle, joka haluaa kirjoittaa vetävästi faktoista. Raevaaran puheenvuoron sisältö keskittyy nimenomaan kertovaan tyyliin. Raevaara ohjeistaa, miten kirjan saa vietyä kunnialla loppuun niin, että lukija pysyy koukussa läpi tekstin.

- Tulevaisuuden tietokirja
Kirjakustantamo Kosmoksen kustannuspäällikkö Mikko Aarne kertoo, millaisen tietokirjakonseptin hän toivoisi saavansa sähköpostiinsa. Aarne on toiminut aiemmin kustannustoimittajana ja ehtinyt julkaista keskenään hyvin erilaisia tietokirjoja laidasta laitaan. Millaisia trendejä tietokirjallisuudessa näkyy maailmalla? Entä millainen on tulevaisuuden tietokirja?

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja & osta sarjalippu.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:15-20:00

Tapahtumaan voi osallistua ainoastaan etänä tai katsomalla koulutuksen tallenteen jälkeenpäin .
Tallenne on katsottavissa 15.12.2020  klo 23:59 asti.

Stream

Voit osallistua luennolle Live streamin välityksellä, alla olevia ohjeista seuraten.
Pääset katsomaan streamia osoitteessa tiketti.stream  lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Tallenteen voi katsoa 15.12. klo 23:59 asti.

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.

Tilaisuus klo 16.15 - 20.00.

Tapahtumapaikassa on esteetön pääsy pyörätuolille.