EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 14.3.2024  /  Helsingin yliopiston Porthania  /  Helsinki

Long Playn iltakoulu: Näin teet kertovan tietokirjan

Long Playn iltakoulu: Näin teet kertovan tietokirjan Liput

Long Playn iltakoulu: Näin teet kertovan tietokirjan

Kevään ensimmäinen Iltakoulu johdattelee tietokirjallisuuden saloihin. Puhumassa ovat kolme melko hiljattain journalistisen tietokirjan julkaissutta toimittajaa: Sonja Saarikoski (Naisvangit, Siltala 2023), Anu Silfverberg (Sinut on nähty, Teos 2020) ja Antti Järvi (Minne katosi Antti Järvi?, Gummerus 2023). 

Iltakoulussa opit, miten hahmottomasta massasta syntyy teos, kuinka rakentaa kirjallista muotoa ja miten varmistaa, että kaikki kerrottu on myös totta. Iltakoulu tarjoaa myös käytännön vinkkejä siihen, miten selvitä ajoittain mahdottomalta tuntuvasta prosessista. Iltakoulu sopii kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille: toimittajille, viestinnän ammattilaisille, tutkijoille ja tietokirjan kirjoittamisesta haaveileville. Vaikka Iltakoulussa kirjoittamista käsitellään tietokirjojen kautta, vinkit ovat sovellettavissa myös muuhun kirjoitustyöhön.

Sonja Saarikoski on Long Playn toimittaja, musiikkikriitikko ja tietokirjailija. Hänen ensimmäinen kirjansa, laajaan haastattelu- ja dokumenttimateriaaliin perustuva naisrikollisista kertova Naisvangit - Rikollisuuden kehä maailman onnellisimmassa maassa, julkaistiin syksyllä 2023 Siltalan kustantamana. Teos voitti Kanava-tietokirjapalkinnon ja oli tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas. Puheenvuorossaan Saarikoski kertoo, kuinka tehdä laajasta haastattelumateriaalista vetävä teos, joka pitää otteessaan mutta perustuu tarkasti lähteisiin. Hän valottaa, millä perustein laajasta materiaalista valitaan kertomisen arvoinen ja kuinka saada ihmiset luottamaan ja sitoutumaan vaativaan ja pitkään kirjaprosessiin.

Anu Silfverberg on Long Playn toimituspäällikkö ja kirjailija. Hänen kulttimaineeseen noussut esseeteoksensa Sinut on nähty julkaistiin syksyllä 2020 Teoksen kustantamana. Puheenvuorossaan Anu kertoo, miten minäkertojan kautta voi puhua asioista, jotka kasvavat kokoaan suuremmiksi, kuinka löytää oikeanlainen kertojanääni ja millä tavalla tasapainoilla yksityisen ja yleisen välimaastossa. Hän kertoo prosessistaan esseistisen, havainnoivan ja omakohtaisen kertojanäänen löytämisessä ja paljastaa, kuinka löytää rohkeus kirjoittaa läheltä. Mistä tietää, että kokemus on kertomisen arvoinen? Entä miten olla rehellinen havainnoilleen ja muistoilleen? Kuinka löytää läheltään tietokirja-aihe, joka kantaa kauas?

Antti Järvi on toimittaja, tietokirjailija ja yksi Long Playn perustajista. Hänen syksyllä 2023 ilmestynyt oman suvun tarinaan perustuva Karjalaan jääneestä sukulaismiehestä kertova tietokirjansa Minne katosi Antti Järvi? voitti tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Puheenvuorossaan Järvi paljastaa parhaat käytännön vinkkinsä historiallisesta materiaalista koostuvan tietokirjan tekoon. Kuinka päästä oikeiden lähteiden äärelle? Miten varmistaa tietojen oikeellisuus? Kuinka saada tarina vetämään ja kertoa oman suvun tarina niin, että se koskettaa niitäkin, joilla henkilökohtaista suhdetta tapahtumiin ei ole? Järvi valottaa myös omaa kirjoitusprosessiaan ja kertoo käytännön vinkkejä kirjan teon eri vaiheisiin.


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:30

Iltakoulut järjestetään Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksessa (Porthania 2:ssä, Yliopistonkatu 3, 00100 Helsinki) klo 16.30–19.30. Tapahtumaan voi osallistua vain paikan päällä.

Oikeus alennettuun lippuun todistettava tarvittaessa ovella.

***

Esteettömyys:
Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä

Myynti loppuu 14.3.2024 16:30.
Helsingin yliopiston Porthania
Yliopistonkatu 3, 00100, Helsinki