EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ti 3.12.2019  /  Haaga-Helian Pasilan-toimipiste (auditorio)  /  Helsinki

Näin teet kertovan tietokirjan

Näin teet kertovan tietokirjan Liput

Suunnitteletko tietokirjan kirjoittamista? Kihelmöikö reportaasikirja? Oletko kirjoittamassa omaa tai sukusi tarinaa?

Joulukuun iltakoulussa perehdytään siihen, miten kertovia tietokirjoja tehdään ja miten tekstistä saa mahdollisimman vetävän. 

Kirjoittajakoulutuksessa saat paljon vinkkejä siihen, mikä toimii ja mikä ei. Koulutus sopii kaikille kirjoittajille ja sellaisiksi haluaville.

Tilaisuudessa opettavat kirjailija Anna Kortelainen, toimittaja Jari Hanska, Long Playn päätoimittaja Antti Järvi ja Otavan kustannustoimittaja Ann-Mari Huhtanen.

Iltakoulussa syvennytään muun muassa seuraaviin teemoihin:

- Miten tietokirjoja käytännössä tehdään?

Antti Järvi avaa tietokirjan tekemisen prosessia ja antaa käytännön vinkkejä työn rahoittamiseen, ideoimiseen, tiedonhankintaan ja ajan hallintaan. Järvi on Long Playn päätoimittaja. Häneltä on ilmestynyt kertova tietokirja Karanteeni - kuinka aids saapui Suomeen (Siltala 2014) yhdessä Hanna Nikkasen kanssa ja pamfletti Saa koskea (Tammi 2010) yhdessä Tommi Laition kanssa.

- Antaumusta aiheelle ja oikeutta lähteille

Kirjailija Anna Kortelainen johdattaa iltakoululaiset lähteiden maailmaan. Kuinka ihastus omaan aiheeseen kommunikoidaan lukijalle? Miten toimiva tarina rakennetaan ja teksti saadaan vetäväksi? Millaisia sudenkuoppia kannattaa varoa? Anna Kortelainen on kirjoittanut parikymmentä tietoteosta ja kaksi romaania. Lisäksi hän on opettanut eri yliopistoissa ja tehnyt tv-ohjelmia.

- Miten lähestyä monimutkaisia ja jättimäisiltä tuntuvia aiheita?

Toimittaja Jari Hanska avaa kokemuksiaan eläkejärjestelmää käsitelleestä Eläketurma-kirjasta, jossa sukelletaan monesti sekavalta tuntuvan sosiaaliturvajärjestelmän syövereihin. Hanska käy läpi miten kaaokseen voi löytää järjestystä ja mistä kannattaa lähteä liikkeelle. Jari Hanska on työskennellyt vapaana toimittajana seitsemän vuoden ajan. Työurallaan hän on ollut tekemässä journalismia moniin eri välineisiin aina lehtijutuista ja tietokirjoista, podcastiin ja dokumenttiteatteriin.

- Kustantajan teesit

Millaisia tietokirjoja kustantamot kaipaavat? Otavan kustannustoimittaja Ann-Mari Huhtanen kertoo omat vinkkinsä kertovien tietokirjojen tekemiseen. Aiemmin hän on työskennellyt kirjoittavana toimittajana ja toimitussihteerinä Helsingin Sanomissa, Imagessa ja Ylioppilaslehdessä. Lisäksi hän on päätoimittanut Nuori Voima -kulttuurilehteä.

 

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:15-20:00

Tilaisuus klo 16.15 - 20.00

Paikalle pääset parhaiten junalla tai raitiovaunuilla 7 ja 9. Haaga-Helian Pasilan toimipiste sijaitsee Pasilan aseman ja Messukeskuksen välissä.

Tapahtumapaikassa on esteetön pääsy pyörätuolille.

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.