EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Su 5.5.2019  /  Rytmikorjaamo  /  Seinäjoki

Näin Naapurissa 1976 -elokuva

Näin Naapurissa 1976 -elokuva Liput

Ladataan…

Näin naapurissa 1976

Syksyinen iltapäivä Petroskoissa (2018-2019)

  • LAJITYYPPI: KOMEDIA, PÄÄTÖN KOUHOOTES
  • LEVITTÄJÄ/TUOTANTO:Mukula ry (Mikko Jokipii)
  • KÄSIKIRJOITUS, OHJAUS, ROOLITUS:Joose Tammelin
  • PÄÄOSISSA:Pia Sillanterä, Soile Vilponen, Satu Lehtola, Julia Peräsaari, Harri Ylinen, Stefan Lenkiewicz, Timo Ristilä, Jesse Koski, Harri Nokso, Joose Tammelin,Tarmo Kalmari, Mikko Alho, Jonna Anttila, Erzi Lendvay, Tarja Mustalammi,Matti Ågren, Anssi Juvela, Albert Lenkiewicz, Jekku-koira
  • IKÄRAJA:K12
  • KESTO:1 h 35 min

Syksyllä 2018 Jalasjärvellä kuvattu neuvostoparodia Näin Naapurissa 1976 - Syksyinen Iltapäivä Petroskoissa on muusikon sekä satiirikon Joose Tammelinin käsialaa (Rehupiikles, Satu Sammosta). Elokuva saa ensi-iltansa vappuna.

Elokuva on Tammelinin alunperin näytelmämuotoon käsikirjoittama, mutta myöhemmin elokuvakäsikirjoitukseksi sovittama komedia tai "päätön kouhootes", kuten mestari itse sanoo.

Traileri

Elokuvan taustat ohjaajan ja käsikirjoittajan omin sanoin:

YLE lähetti vuosikaupalla NL:n edistyksellisyyttä propagoivaa radio-ohjelmaa "Näin naapurissa." Totuuden vääristely ja teeskentely harmitti ynnä hävetti. Onnelan onnellisuus tiedettiin.

Euroopan rintamalla nuoruutensa pilannut Mel Brooks kirjoitti omana kostonaan natseille Oscar-kässärin "Kevät koittaa Hitlerille.". Ohjaaja ja käsikirjoittaja Joose Tammelin kiittää nyt yksipuoluejärjestelmän väkivaltakoneistoa ylistäneitä taistolaisia leffalla, josta ei kukaan tiedä onko kyseessä lintu vai kala.

Pääkielenä on siansaksa venäläisittäin. Tämä tekee teoksesta globaalin. Se tajutaan kaikkialla. Tänään Pohjanmaa - huomenna koko maailma! Tuskin ketään häiritsee sellainen sivuseikka, että tästäkin elokuvasta puuttuu kokonaan juoni. Budjetti oli 300 milj. €. Siitä käytettiin 84 €.

Parodia, ironia ja satiirikin syrjäytetään. Jäljelle jää pyhä pölhötys. Se miten haljennutta lavuaaria korjataan pakkausteipillä - ja ruuasta on huutava pula, mutta dynamiittia piisaa. Varastetun vodkan virratessa sulaa itku ja nauru samaksi. Monenmoista puuhastellaan, vaan mitään ei koskaan valmistu. Taustalla soi 50 slaavimelodiaa, vain Stenka Rasin duurissa.

Se joka ei tästä yhtään nauti, itse itseään syyttäköön: mielensä mitättömyyttä. Ruumiinavausta ei suoriteta, kuolinsyyksi merkattakoon "Tyhmyys."

 

www.rytmikorjaamo.fi/klubi


Ikäraja: K-12
Aika: klo 18:00

Ovet klo 17:00.

Liput ovelta 10 €, jos jäljellä.