EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ti 1. - La 5.10.2019  /  Valtimonteatteri  /  Helsinki

Vierailuesitys Valtimonteatterilla: Mourning Cloak - Suruvaippa

Vierailuesitys Valtimonteatterilla: Mourning Cloak - Suruvaippa Liput

TIIA HÄMÄLÄINEN JA TANSSITEATTERI SIVUUN ENSEMBLE
MOURNING CLOAK - SURUVAIPPA
Vierailuesitys valtimonteatterilla

Ti 1.10.2019 klo 19.00 Kantaesityksen ensi-ilta

Mourning cloak - Suruvaippa on teos surusta, kehollinen ja tanssillinen matka elämää muuttavasta kokemuksesta ja toivon uudelleen löytymisestä. Teoksen pohjalla on tanssija Tiia Hämäläisen omakohtaiset kokemukset puolison menettämisestä, mutta myös surun kokeminen laajempana ilmiönä ja olemisen tilana.
Suru on kokonaisvaltainen kokemus, joka usein koetaan mielen poikkeustilaksi, josta pitää päästä eroon
mahdollisimman nopeasti. Voisiko suruun suhtautua toisin, sallivammin, lempeämmin?
Suru on inhimillistä, osa ihmisyyttä. Suru käy syvälle siihen, keitä olemme. Miksi kuitenkin surusta, normaalista reaktiosta menetykseen on tullut jotakin normaalin ulkopuolelle jäävää?

Suru ei ole sairaus. Läheisen menettäminen kuolemalle muistuttaa, mistä ihmisenä olemisessa on kyse. Suru on elämäntapahtuma, merkityksellinen kokemus, joka jättää jäljen. Surun kasvot ovat moninaiset ja monimutkaiset. Suremme, koska rakastamme.

Koreografia ja konsepti: Tiia Hämäläinen
Esiintyjä: Tiia Hämäläinen
Musiikki: Mikko Perkola
Videot: Sami Haartemo
Tuotanto: Tiia Hämäläinen / Tanssiteatteri Sivuun Ensemble


Tanssiteatteri Sivuun Ensemble on vuonna 2011 perustettu helsinkiläinen tanssiteatteri.  Ensemblen esityksissä näyttäytyy voimakas taidemuotojen välinen dialogi. Liike, musiikki, kuva ja teksti punoutuvat kollaasimaisiksi kokonaisuuksiksi, jotka avaavat uusia tulkintoja yksilön ja yhteisön kannalta merkittäviin ajankohtaisiin aiheisiin. Ensemblen taiteellisena johtajana toimii koreografi-ohjaaja Ninni Perko. Ensemble pyrkii toiminnallaan edistämään tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta mm. aihevalintojen sekä toimintamuotojen kautta. Ensemblen toiminta koostuu näyttämö- ja kiertueteoksista sekä yhteisöllisistä hankkeista ja työpajoista.

Tiia Hämäläinen (os. Vainonen) on valmistunut Kuopiosta tanssinopettajaksi ja jatkanut sittemmin opintojaan tanssitaiteen
maisteriksi Teatterikorkeakoulussa. Tiia on Sivuun Ensemblen
ydinryhmää ja tanssijana lukuisissa ryhmän teoksissa. Hän on toiminut tanssijana myös Kekäläinen & Companyssa. Tiia toimii myös baletin- ja nykytanssin opettajana Helsingin Tanssiopistossa.

Mikko Perkola on Sibelius-Akatemiassa ja Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa opiskellut gambisti ja säveltäjä. Eri puolilla Eurooppaa kamarimuusikkona konsertoineen ja levyttäneen Perkolan kiinnostuksen kohteet ovat tällä hetkellä monitaiteellisissa sekä yhteiskunnallisissa projekteissa. Hän on toiminut mm. Suomen Kansallisteatterin ja Uuden Tanssin keskuksen produktioissa. Perkola valittiin 2018 Hiljaisuus -festivaalin taiteelliseksi johtajaksi. Perkolan muusikkous käsittää soittamista, säveltämistä ja laulamista vanhasta musiikista multimediaan ja sooloesityksiin sähköistetyllä gamballa.

Sami Haartemo on opiskellut elokuvailmaisua Turun taideakatemiassa (BA in film) sekä Taideteollisessa korkeakoulussa (MA in New Media). Vuodesta 2005 lähtien Haartemo on visual effects artistina (VFX
Artist) työskennellyt jo lähes 60:ssä elokuvassa, tv-sarjassa ja lyhytelokuvassa. Lisäksi Haartemo työskentelee tv-mainosten parissa tehden digitaalisia efektejä, grafiikkaa ja leikkausta. Erilaiset
kokeelliset ja taiteelliset projektit ovat myös lähellä sydäntä ja kokemusta löytyy mm. tanssielokuvista sekä teatteriprojisointien suunnittelusta. Haartemo vierailee luennoimassa mm. alan oppilaitoksissa sekä konsultoi alan toimijoita digitaalisessa jälkikäsittelyssä.

www.valtimonteatteri.com/mourningcloak
www.valtimonteatteri.com
www.sivuun.net

www.valtimonteatteri.com


Ikäraja: Ikärajaton

Esityksen kesto 1 h.

Ovet auki tunti ennen esityksen alkua.

Valtimonteatterin baari palvelee koko esityksen ajan!

Varausaika 2 vuorokautta.