EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

To 4.4.2019  /  Haaga-Helian Pasilan-toimipiste (auditorio)  /  Helsinki

Miten romaani tehdään

Miten romaani tehdään Liput

Ladataan…

Haaveiletko romaanin kirjoittamisesta?

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta. Huhtikuun iltakoulu antaa käytännön vinkkejä proosan tekemiseen. Iltakoulussa opettavat kirjailijat Leena Parkkinen ja Saara Turunen sekä WSOY:n kustantaja Anna-Riikka Carlson.

 

Iltakoulussa opit muun muassa nämä asiat:

- Miljöön rakentaminen

Missä proosan tapahtumat tapahtuvat? Palkittu kirjailija Leena Parkkinen kertoo, miten teokseen rakennetaan uskottava miljöö ja kattaus. Miten ajankuvaa luodaan, ja miten yksityiskohtia kannattaa hyödyntää? Mikä merkitys on henkisellä miljööllä, ja mitä ongelmia kirjoittaja kohtaa? Parkkiselta on ilmestynyt kolme historiallista romaania ja kaksi lastenkirjaa. Hänen teoksiaan on julkaistu kahdessatoista maassa. Hän opettaa kirjoittamista mm. Kriittisessä korkeakoulussa.

 

- Hyödynnä henkilökohtaista

Miten oma elämä taipuu taideteoksen materiaaliksi? Miten löytää aihe, joka on yhtä aikaa henkilökohtainen ja yhteiskunnallinen? Saara Turunen on kirjailija ja teatterintekijä. Häneltä on ilmestynyt romaanit "Rakkaudenhirviö" (2015) ja "Sivuhenkilö" (2018). Turusen esikoisromaani sai Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon.

 

- Kustantajan vinkit kirjoittamiseen

Anna-Riikka Carlson on työskennellyt kustannusalalla 20 vuotta ja lukenut tuhansia käsikirjoituksia. Hän törmää viikoittain ihmisiin, jotka haaveilevat kirjailijaksi tulemisesta. Nyt hän kertoo omat vinkkinsä romaanin kirjoittamiseen ja siihen, kannattaako haaveilu. Mitä esikoisromaanilta vaaditaan? Mitä Carlson itse tekisi, jos hän haluaisi kirjoittaa romaanin? Nykyään Carlson on kaunokirjallisuuden kustantaja WSOY:ssä.

 

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:15-20:00

Tilaisuus klo 16.15 - 20.00

Paikalle pääset parhaiten junalla tai raitiovaunuilla 7 ja 9. Haaga-Helian Pasilan toimipiste sijaitsee Pasilan aseman ja Messukeskuksen välissä. Tapahtumapaikassa on esteetön pääsy pyörätuolille.