EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–21, la 11-21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Su 22.5.2022  /  NÄYTTÄMÖ  /  Joensuu

Minusta – monologifestivaali

Minusta – monologifestivaali Liput

Minusta – monologifestivaali Joensuun NÄYTTÄMÖ-teatterilla!


Ohjelma:

15.00 Unis da mierol (esittää Timoi Munne)
16.30 Hyvänen aika! (esittää Henry Räsänen)
18.30 Näyttelijätär

***

Unis da mierol (Unissa ja vierailla mailla) on karjalankielinen monologinäytelmä. Se kertoo Raja-Karjalan Hyrsylänmutkassa syntyneen Santeri-pojan kasvutarinan sodan jaloista aikuisuuden kynnykselle.

Monologi perustuu historiallisiin tositapahtumiin. Vuonna 1939 talvisodan alkaessa Suojärven Hyrsylänmutkan asukkaat jäivät Neuvostoliiton hyökkäyksen myötä puna-armeijan miehityksen alaisiksi. Talvella heidät siirrettiin Interposolkan leirille siviilisotavangeiksi. Sodan loputtua vasta loppukeväästä 1940 heidät palautettiin Suomeen. Vuoden 1944 jälkeen Hyrsylään ei enää ollut asiaa. Karjalaisten oli aloitettava uusi elämä, uusilla elinpaikoilla, uusissa olosuhteissa. Oma kieli, usko, elämäntapa ja identiteetti joutuivat koetukselle.

Tässä ainutlaatuisessa, ensimmäisessä ammattimaisesti Suomessa tehdyssä teatterimonologissa karjalaisten kokemukset nähdään pienen pojan näkökulmasta.

***

Hyvänen aika! - maatakiertävän runonlausujan taiteilijajuhla!

Henry Räsäsen esittämä komedia Hyvänen aika! - maata kiertävän runonlausujan taiteilijajuhla nähtiin ensi-illassa Joensuun teatteriravintolan teatteriklubilla perjantaina 31. tammikuuta ja se menestyi hienosti valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa heti helmikuussa 2020.

Riehakas monologi kertoo tragikoomista elämää eläneen kiertue-esiintyjän taiteilijajuhlasta. Paljastuksia täynnä olevan juhlaillan seremoniamestarina toimii taiteilijan autokuski, joka on neljännesvuosisadan kestäneen keikkailun aikana nähnyt ja kokenut kaiken.

Tunnin kestävän monologin on ohjannut Juhani Joensuu ja se on tekijäkaksikon yhdessä käsikirjoittama.

***

Näyttelijätär - monologi kahdelle näyttelijälle
Esitys etsimisestä, löytämisestä, kahden näyttelijän yllättävästä kohtaamisesta ja sadan vuoden painosta. Perustuu löyhästi kiihtelysvaaralaisen näyttelijättären, Niina Kärnän (1864-1945) ja kontiolahtelaislähtöisen näyttelijän, Kirsi Kärnän (1977-) elämään ja valintoihin. Esitys sisältää huumoria, musiikkia ja historian havinaa.

Rooleissa: Kirsi Kärnä ja Laura Kaljunen
Käsikirjoitus: Kirsi Kärnä
Dramaturginen apu: Hanna Suutela, Laura Kaljunen, Janne Rosenvall
Ohjaus: Jenni Kallo ja työryhmä
Valo- ja äänisuunnittelu, graafinen ilme, musiikkinumeroiden sovitus ja taustanauhojen toteutus: Antti Lindholm
Pukusuunnittelu: Mila Matilainen
Tekniikka kiertueella: Tatu Vuori
Äänirooleissa Rasmus Slätis, Joni Kuokkanen, Antti Lindholm ja Kylli Köngäs


Ikäraja: Ikärajaton

Numeroimattomat istumapaikat.

Festaripassi sisältää pääsyn kaikkiin kolmeen esitykseen.