EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–21, la 11-21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ti 10. - Ti 24.5.2022  /  Useita paikkoja  /  Useita kaupunkeja

Minä väitän! Kolumni, essee, kritiikki

Minä väitän! Kolumni, essee, kritiikki Liput

Minä väitän! Kritiikki, essee, kolumni

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta! Toukokuun iltakoulun aiheena ovat erilaiset näkökulmatekstit: kolumni, essee ja kritiikki. Opettamaan saapuvat Long Playn toimituspäällikkö Anu Silfverberg, Nuoren Voiman päätoimittaja Taija Roiha sekä Kritiikki näkyy! -hankkeen projektikoordinaattori Maaria Ylikangas.

Tässä iltakoulussa opit muun muassa rakenteen, jolla kolumnin saa aina toimimaan, opit muodostamaan esseen kertojan ja ilmentämään kritiikissä subjektiivisen mielipiteen suhteessa taiteen kenttään.

Tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä, etänä striimin kautta tai katsomalla tapahtuman tallenteen jälkikäteen 24. toukokuuta mennessä. Koulutus sopii kaikille kirjoittajille, niin harrastelijoille kuin konkareillekin!

Iltakoulussa opit ainakin nämä asiat:

– Kolumni: älä tee näin!

Kuinka välttää tyypillisimmät virheet kolumnin kirjoittamisessa? Long Playn toimistuspäällikkö Anu Silfverberg on kolumnien kirjoittamisen rautainen ammattilainen: hän kirjoittaa sellaisen joka viikko Long Playn viikkokirjeessä. Iltakoulussa Silfverberg opettaa niin sanotun cheater's guiden kolumnitekstiin, eli kolmiosaisen rakenteen, jonka avulla kolumni toimii aina ja kaikissa aiheissa. Silfverberg on tutkivan journalismin palkittu ammattilainen, kirjailija ja esseisti ja kouluttanut lukuisia yritysiä, asiantuntijoita, journalisteja, tutkijoita ja viestinnän ammattilaisia kirjoittamisessa.

– Essee: minä ja poleemisuus

"Minä" ei ole esseen ainoa mahdollinen näkökulma, mutta käytännössä esseetä on hyvin vaikeaa kirjoittaa ilman jonkinlaisen minän läsnäoloa. Iltakoulussa Nuoren Voiman päätoimittaja, esseisti ja väitöskirjatutkija Taija Roiha kertoo, millaisia vaihtoehtoja aiheen lähestymiseen voi keksiä. Minä ei koskaan ole valmiiksi eheä kategoria, vaan sekin täytyy konstruoida. Roiha opettaa oman esimerkkitekstinsä kautta, kuinka välttää esseen artikkelimaisuus ja toisaalta itsestä kirjoittamiseen liittyvä ahdistus. Miten kertovaan minään on mahdollista saada etäisyyttä tai joustavuutta? Etenkin jos tyyli on kärkäs, on varauduttava siihen, että tekstin vastaanottokin saa sitä olla. Mitä tällaisessa kirjoittamisessa on otettava huomioon?

– Kritiikki: suhde estetiikkaan

Kritiikiltä vaaditaan nykyään usein selkeää suhdetta sen kommentoimaan teokseen, siis vastausta kysymykseen, onko teos hyvä vai huono. Suurin osa teoksista ei kuitenkaan ole varsinaisesti kumpaakaan. Kriitikko ja esseisti Maaria Ylikangas kertoo iltakoulussa, kuinka kritiikin liikkuminen esteettisten kysymysten äärellä jäsentää kriitikon ja tekstin kertojasubjektin suhdetta teokseen, taiteen kenttään, sen historiaan ja myös siihen kontekstiin, johon teos maailmassa asettuu. Mikä on subjektin suhde teokseen? Entä millainen on kerronnan ja kirjoittajan suhde kritiikissä? Ylikangas työskentelee tällä hetkellä Kritiikki näkyy! -hankkeen projektikoordinaattorina. Hänen mukaansa kritiikki toimii ja liikkuu taiteen ja journalismin välisellä alueella subjektin rakentumisen avulla.

Iltakoulussa Ylikangas kertoo, miten kritiikkitekstin kertoja muodostetaan.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton


Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

***

Tähän iltakouluun voi osallistua joko paikan päällä, etänä livestriimin kautta tai katsomalla tallenteen jälkikäteen. Tallenne on katsottavissa 24. toukokuuta saakka osoitteessa tiketti.stream. Streamiä pääset seuraamaan pääsylipusta löytyvällä koodilla. Tallennetta voi katsoa samalla koodilla. Ohjeet löytyvät myös pääsylipusta.

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.

Stream-ohjeet

Pääset katsomaan tapahtumaa osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Tapahtuma on katsottavissa 10.5.2022 klo 16:15 alkaen aina 24.5.2022 klo 23:59 asti. Lipunmyynti streamiin loppuu 24.5.2022 klo 20:00. Stream-lipulla
voit katsoa sekä live streamin että tallenteen.