EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ma 9.1.2023  /  Ääniwalli  /  Helsinki

Mikko Sarvanne Garden, Ainon

Mikko Sarvanne Garden, Ainon Liput

Tapahtuma on siirtynyt.

Alkuperäiselle päivämäärälle 20.10.2022 ostetut liput käyvät tapahtumaan sellaisinaan. Mikäli uusi ajankohta ei sovi, voit palauttaa liput verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella www.tiketti.fi/palautalippuja 20.12.2022 mennessä.

***

Kaksi jazzin ja nykyklassisen rajapintaa tutkiskelevaa yhtyettä Mikko Sarvanne Garden ja AINON kohtaavat 9.1.2023 Helsingin Ääniwallissa intensiivisessä vuoropuhelussa.

Säveltäjä Mikko Sarvanteen johtama Garden-yhtye esittää lokakuussa julkaistavan debyyttilevynsä “Heräämisen valkea myrsky” hehkuvan energistä ja metsänhiljaista materiaalia, jonka rinnalle sellisti Aino Juutilaisen AINON tuo improvisaation kautta tässä hetkessä muuntuvan, kasvavan ja hengittävän musiikkinsa.

Konsertin osana Ääniwallin tiloissa on esillä myös taiteilija Eetu Palomäen videotaidetta.

MIKKO SARVANNE GARDEN
Nuoren säveltäjä-multi-instrumentalisti Mikko Sarvanteen uusi yhtye Mikko Sarvanne Garden vie kuulijan rinnakkaiseen todellisuuteen, puutarhaan jossa kaikuvat etiäiset niin nykyvokaalimusiikista, pehmeästä jazzsoinnista kuin äänitaiteestakin. Kolmesta lauluäänestä, sellosta, bassosta, perkussioista ja elektroniikasta koostuva yhtye veistää aikaa herätellen esiin terävän rytmisiä hetkiä, ikiaikaisten lauluäänten katedraaleja, sellon ja basson hehkua.

Vuonna 2020 perustetun yhtyeen ensimmäinen albumi ”Heräämisen valkea myrsky” julkaistaan lokakuussa 2022, ja se perustuu runoilija Erkka Filanderin samannimiseen runoteokseen (Poesia, 2013). Elämäntahtoa pursuava runoteos on siivilöitynyt Mikko Sarvanne Gardenin musiikkiin niin sävellysten niminä kulkevina säkeinä kuin pidempinä laulettuina lyriikoina.

Josefiina Vannesluoma: laulu
Selma Savolainen: laulu
Virva Immonen: laulu
Sirja Nironen: sello
Oskari Siirtola: kontrabasso
Jesse Ojajärvi: perkussiot
Mikko Sarvanne: sävellys, syntetisaattori
kaikki yhtyeen jäsenet: objektit, perkussiot, laulu

AINON
AINON soittaa sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen kirjoittamaa musiikkia, joka velloo jazzin ja nykyklassisen musiikin rajamailla. Yhtyeen käsissä sävellykset elävät hetkessä, ne muuntuvat ja kasvavat. Improvisaatio antaa tilaa hengittää musiikin kanssa. Sävellykset kumpuavat syväekologisista teemoista käsitellen niitä sanattomasti ja abstraktisti. Musiikki on samaan aikaan mietiskelevää ja leikillistä jättäen tilaa assosiaatioille ja mielikuville. Yhteiskiertueella AINON soittaa pääosin kesäkuussa 2022 äänitettävän toisen albumin materiaalia.

“Ainon’s compositions are filled with a rare sense of sophistication that combines the playful elements of jazz with the weightier approach of classical music seamlessly.“
-Friedrich Kunzmann, All About Jazz
– Esiintyjät –

Aino Juutilainen: sello
Merimaija Aalto: viulu, alttoviulu, laulu
Milo Linnovaara: puupuhaltimet
Joonas Leppänen: rummut

www.aaniwalli.fi/info


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 19:00

Ovella peritään security fee 3,50 €.

Liput ovelta 27,50 €, mikäli jäljellä.

Mikäli ravintolarajoitukset ovat voimassa, tapahtumaan osallistuminen edellyttää koronapassia.

Tutustu Ääniwallin turvallisuusohjeeseen ennen tapahtumaan saapumista: www.aaniwalli.fi/turvallisuus