EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

Ke 2. - Su 13.9.2020  /  Zodiak - Uuden tanssin keskus, Zodiak Stage, V-ovi, Kaapelitehdas  /  Helsinki

Mikko Niemistö: Odd Meters

Mikko Niemistö: Odd Meters Liput

Mikko Niemistö
Odd Meters

Koreografi ja esitystaiteilija Mikko Niemistön Odd Meters on läkähdyttävä tanssi, joka poukkoilee rytmien väleissä ja pyrkii kokoamaan itseään unien, ruumiin ja ajan sirpaleista. Teos nojaa esityshetkellä läsnäoleviin rytmeihin, jotka limittyvät, riitelevät ja ravistelevat lihaa.

Mikko Niemistön Odd Meters* perustuu hänen Ruotsin Uddevallassa, Bjällansåsin farmilla kesällä 2018 näkemiinsä uniin: residenssipaikan kerrostuneisuus, jossa limittyivät luonnon syklit, tanssiminen ja 4G-yhteys nykyajan uutisvirtaan ja viihteeseen, tihkui osaksi hänen öistä todellisuuttaan.

Odd Meters tarkastelee ihmiskehoa, joka on vieraantunut itsestään ja ympäristöstään, harhaillen pakkomielteisten unien, digitaalisen viihteen seikkailufantasioiden ja epäloogisen luontosuhteen polyrytmisessä labyrintissa. Tässä risteämäkohdassa läpeensä teknologistuneen ajan krooninen unettomuus törmää omaan mahdottomuuteensa.

Teoksesta kuultaa halu tuoda unen kokemus julkiseen tilanteeseen sekä työskennellä ei-lineaarisesta aikakäsityksestä käsin. Esiintyjä on vahvasti hereillä, mutta kanavoi tilaan suodattamattomia impulsseja, jotka kumpuavat REM-unen muistijäljistä - tarinoista, joiden kertoja ei hallitse narratiivia.

*Odd Meters on musiikissa käytetty termi, joka viittaa epätyypillisiin tahtilajeihin.


Mikko Niemistö on koreografi, esitystaiteilija ja kuraattori, joka työskentelee Helsingissä ja ulkomailla. Hän on toteuttanut sekä sooloteoksia että monialaisia kokonaisuuksia, joissa eri taiteenlajit käyvät vuoropuhelua. Mikko on koulutukseltaan Master of Fine Arts in Choreography (Dans och circushögskolan / New Performative Practices -maisteriohjelma, Tukholma, 2017).

Teoksissaan Mikko tutkii ihmiskehon suhdetta ympäristöönsä: tiedostamattomia ja tiedostettuja ruumiillisia yhteyksiä yhteiskunnan rakenteisiin. Häntä kiinnostavat erityisesti hiljainen kehollinen tieto, ruumiin ja mielen taustakohina sekä kehomuistojen kasaumat. Tällä hetkellä hänen työskentelynsä keskittyy asioihin, jotka sijoittuvat arkitodellisuuden katvealueille, kuten unen, protestin ja digitaalisen maailman tiloihin.


www.mikkoniemisto.com

Koreografia ja esitys: Mikko Niemistö
Tilasuunnittelu: Elina Lifländer
Äänisuunnittelu: Johannes Vartola
Valosuunnittelu: Teo Lanerva
Tuottaja: Riikka Thitz
Mentori: Karolina Ginman
Tuotanto: Zodiak, Mikko Niemistö
Residenssit: Konstnärsnämndens internationella dansprogram: Atalante / Bjällansås studio, Ehkä-tuotanto
Tukijat: Koneen säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Suomen kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden
Kuvat: Katri Naukkarinen

www.zodiak.fi


Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.

Alennuslippuihin oikeuttavat kortit (lapsi alle 16-v, opiskelija, työtön, siviilipalvelus- ja varusmiehet, eläkeläinen, teatterialan liittojen jäsenkortit, Nuoren Voiman jäsenkortti, eurooppalainen nuorisokortti) tarkistetaan tapahtuman ovella.

Numeroimattomat istumapaikat.
Jos tulet paikalle pyörätuolilla, ota etukäteen yhteyttä Zodiakiin (p. 041 3198 722 ma-pe klo 13-16 / zodiak@zodiak.fi).

Ovilipunmyynti aukeaa tuntia ennen esityksiä.

KANTAESITYS

Ke 2.9.2020 klo 19 (ensi-ilta)
To 3.9. klo 19
La 5.9. klo 15
Su 6.9. klo 15
Ti 8.9. klo 19*
Ke 9.9. klo 19
Pe 11.9. klo 19
Su 13.9. klo 15
Esityspaikka: Zodiak Stage

*Taiteilijatapaaminen ti 8.9. esityksen jälkeen