EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 30.3.2024  /  Forum Box  /  Helsinki

Mielikuvituspassio

Mielikuvituspassio Liput

Ensemble Nylandia – Tölöläb – Avanti! – Matias Häkkinen, liidaus ja cembalo

Matias Häkkinen, liidaus ja cembaloTuttuja ja rakkaita klassikoita sekä ennenkuulemattomia äänimaisemia. Barokkimusiikkia, muita klassikoita ja uusinta uutta. Mielikuvituspassio kertoo pääsiäisen ajan musiikillisen tarinan uudella tavalla. Kokonaisuus muodostuu erilaisista ja vaihtelevista toisiinsa nivoutuvista musiikkinumeroista: orkesteriosuuksista, elektroakustisesta improvisaatiosta, laulusta, nykyajan klassikoista ja renessanssi- ja barokkimusiikista, jota kuullaan sekä vanhoin että uusin soittimin.

Konsertti kattaa musiikin keinoin draaman kaaren palmusunnuntain hoosiannasta hiljaisen viikon kärsimyksen ja kuoleman kautta ylösnousemuksen riemuun. Konsertin ja konseptin on suunnitellut konsertin johtava cembalisti Matias Häkkinen.

Tapahtumaa ovat tukeneet Uudet klassikot -rahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Tölöläb on vuonna 2014 perustettu helsinkiläinen elektronisen musiikin yhtye, joka tunnetaan ennakkoluulottomasta lähestymistavastaan kaikkea musiikkia kohtaan. Tölöläb on kutsunut yleisöään taipaleensa ajan erilaisiin esiintymispaikkoihin, raitiovaunuista hiekkasärkkiin ja rock-luoliin. Yhtyeen tärkeä toimintamuoto on ollut kutsua vieraakseen eri musiikinlajeista ponnistavia muusikoita sekä muita taiteilijoita. Yhtye valittiin vuonna 2016 Pro Musica -säätiön vuoden nuoriksi taiteilijoiksi.

Yhtye on esiintynyt mm. Helsingin Juhlaviikoilla, Kauniaisten Musiikkijuhlilla, Flow-festivaalilla ja Define-festivaalilla. Yhtye on esiintynyt lukuisia kertoja myös Helsingin G Livelabissä.

Tölöläbin jäsenet toimivat laajasti musiikkielämän eri laidoilla muusikkoina, kapellimestareina, tuottajina ja säveltäjinä. Yhtye ruokkii seikkailunnälkäänsä kutsumalla itselleen vieraita taiteilijoita yhteistyöhön, ja työskentelee usein tiiviisti mm. valo- ja videotaiteilijoiden kanssa.

Matias Häkkinen on maamme kiinnostavimpia ja aktiivisimpia kosketinsoittajia. Hän on taiteilija, työmies, keskeinen vaikuttaja ja musiikkimaailman läsnäolija, joka tunnetaan sekä vahvana visionäärinä, innostuneena opettajana ja solidina soittajana että inspiroivana ja omistautuvana johtajana.

Häkkinen työskentelee monipuolisesti erilaisissa muusikon tehtävissä sekä kapellimestarina ja cembalistina että pianistina ja urkurina ohjelmistolla, joka ulottuu renessanssista kaikkein tuoreimpaan nykymusiikkiin. Erityisen kiinnostuksen kohteina hänellä ovat tällä hetkellä varhaisrenessanssin laulumusiikki, 1600-luvun loppupuolen orkesteri- ja cembalorepertuaarit sekä periodimusisoinnin kommunikoivuus toisenlaisten muusikkouden lajien kanssa. Häkkisen käytössä olevista soittimista keskeisimmät ovat J.Ollikan rakentama italialaistyyppinen cembalo jaetuin koskettimin, saman mallin hiilikuitukaikupohjainen versio, 1900-luvun puolenvälin valtava Wittmayer-konsertticembalo, sekä Roland C-30 sähköcembalo.

Häkkinen on Ensemble Nylandian ja BarokkiKuopio-festivaalin taiteellinen johtaja ja toimii lisäksi vapaan taiteilijan ominaisuudessa kapellimestarina, solistina ja taiteellisissa suunnittelutehtävissä useissa ammattiorkestereissa ja organisaatioissa. Soittajana ja äänenjohtajana hän on esiintynyt lähes kaikissa Suomen kaupunginorkestereissa sekä mm. European Union Baroque Orchestrassa, European Union Chamber Orchestrassa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa, BRQ Vantaa Ensemblessä, Radion sinfoniaorkesterissa, Laivaston soittokunnassa, Kaartin soittokunnassa ja Avanti!:ssa, Opus X -orkesterissa ja Kansallisoopperassa. Esiintymisiä hänellä on ollut myös kymmenillä eri festivaaleilla ja konserttisarjoissa Suomessa ja maailmalla. Viime vuosina hän on tutustunut uusiin soittimiin, kuten erilaisiin syntetisaattoreihin, klavikordeihin ja kampiliiroihin, sekä tehnyt improvisaatiokokeiluja ja -esiintymisiä mm. Tölöläb-kollektiivin kanssa. Häkkisen ja barokkimuusikkoystävienä periodinsoitinrockyhtye Tavallinen peili täytti juuri viisi vuotta.

Vuonna 1983 muusikoiden perustama kamariorkesteri Avanti! vietti vuonna 2023 40-vuotisjuhliaan. Orkesteri on alkuajoistaan asti ollut edelläkävijä muotoaan muuttavana, taide edellä toimivana joustavana kokoonpanona. Toiminnan lähtökohtana on aina esitettävä teos, itse musiikki, ei instituutio. Oli kyse uudesta musiikista, vanhemmista klassikoista, monitaiteellisista teoksista tai kevyen musiikin helmistä, Avanti! voi mukautua tilanteen vaatimuksiin ja näin ottaa taiteellaan kantaa erilaisiin ajankohtaisiin ilmiöihin.

Avantin taiteellisena johtajana toimii klarinetisti Kari Kriikku, joka tekee yhteistyössä alan huippujen kanssa orkesterin taiteellista suunnittelua. Soittajiston perustan muodostavat kunkin soittimen äänenjohtajat, jotka sekä soittavat orkesterissa että huolehtivat konserttien tarvittavan soittajiston kokoamisesta. Näin äänenjohtajat vastaavat osaltaan Avantin korkean tason ylläpitämisestä. Vuosittain orkesterin eri esiintymisissä muusikkoja työskentelee yhteensä noin 200.

Avantin toiminnalle ominaista on musiikin kehityksen jatkuva seuranta. Orkesteri pyrkii reagoimaan niihinkin ilmiöihin, jotka eivät ole vielä tiedossa. Tarkkailemalla musiikin uusia virtauksia ja nostamalla esiin kansainvälisesti kiinnostavia säveltäjänimiä, orkesteri on mukana myös innovoimassa ja inspiroimassa uutta taidetta. Avanti! toimii aktiivisesti sekä vakiintuneiden Avanti-kumppanien että uusien nuorten säveltäjien teosten kantaesittäjänä ja sävellysten tilaajana. Omien tuotantojensa lisäksi, Avanti! tekee poikkitaiteellista yhteistyötä eri taideorganisaatioiden ja -hankkeiden kanssa, vierailee monipuolisesti erilaisissa tapahtumissa, soittaa tilauskonsertteja sekä järjestää kesäisin Suvisoitto-festivaalin Porvoossa.

Avanti!
Ensemble Nylandia
Tölöläb
Matias Häkkinen, liidaus ja cembalo

www.ensemblenylandia.info


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 19:00
Showtime 20:00

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 4 päivää.

Kesto 75 min.

Numeroimattomia istumapaikkoja.

Esteettömyys:
Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: Galleria Forum Box on osittain esteetön tila. Gallerian sisäänkäynnin ja jalkakäytävän välillä on kynnys, jonka korkeus on noin 10 cm.
Pyytääksesi ramppia soita oven oikealla puolella olevaa ovikelloa tai soita puhelinnumeroon 050 524 1781.
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: Forum Boxin WC-tila on sukupuolineutraali.
 Tila on valitettavasti liikkumisesteinen. WC-tiloihin on neljä (kaksi ylös, kaksi alas) porrasta.
 WC on käsinojilla varustettu.
Tapahtumapaikalla on mahdollisuus induktiosilmukan käyttöön: Forum Boxilla ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.

Forum Box
Ruoholahdenranta 3, 00181, Helsinki