EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Pe 5.7.2019  /  45 Special  /  Oulu

Oulu Folk Festival: Micke Björklöf & Blue Strip

Oulu Folk Festival: Micke Björklöf & Blue Strip Liput

Ladataan…

Suomen bluesyhtyeiden eliittiin lukeutuva, lähes 30-vuotta toiminut Micke Bjorklof & Blue Strip on viime vuosina kiertänyt ahkerasti Euroopassa. Bändin tuorein julkaisu, peräti 21 kappaletta sisältävä livelevy äänitettiin Saksassa Blues Baltica -festivaalilla jossa yhtye esiintyi Ain´t Bad Yet -nimisellä 25 vuotisjuhlakiertueellaan.

Albumin arvostelut ovat olleet suorastaan ylistäviä niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentälläkin. Myöskin kansainväliset radioasemat ovat hienosti huomioineet julkaisun. Levy on nousi Ranskan blues-radioiden soittolistan ykkössijalle. Australian blues ja roots -radiosoittolistalla levy majaili peräti kolme kuukautta - parhaimmillaan kakkossijalla. Brittiläisen Independent Blues Broadcasters Association of UK eli IBBAn soitetuimpien levyjen listalla albumi oli tuokokuussa hienosti sijalla viisi.

Micke Björklöf perusti Blue Strip -yhtyeen yhdessä basisti Seppo Nuolikosken kanssa vuonna 1991. Yhtyeen kokoonpano muodostui varsin pian sellaiseksi, mikä se on ollut viimeisen 20 vuoden aikana. Blue Strip aloitti akustisena blues rock -yhtyeenä ja on kasvanut vuosien aikana täysimittaiseksi bluesyhtyeeksi, joka keskityy pääasiassa omaan materiaaliin. Micke Björklöf & Blue Strip on palkittu Finnish Blues Awardseissa kahdesti. He saivat Vuoden yhtye -palkinnon vuonna 2014 ja Parhaan blues-kappaleen vuonna 2015. Heidän levynsä on myös palkittu vuoden parhaana blues-levynä Radio Suomen Bluesministeri -ohjelmassa useita kertoja. Heidän viimeisin studiolevynsä Ain't Bad Yet on tuottanut Grammy-palkittu John Porter, joka on työskennellyt yhdessä mm. legendaaristen Buddy Guyn, B.B.Kingin, Taj Mahalin, Keb Mon ja Santanan kanssa.

"Micke Björklöf & Blue Strip on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista kokoonpanoista eurooppalaisella blueskentällä tänä päivänä. Salaisuus ei piile pelkästään kunkin jäsenen vahvassa yksilöosaamisessa vaan myös heidän taidossaan liikkua saumattomasti tyylilajista toiseen bluesin pysytellessä keskiössä." - Gio Pilato, Bluebird Reviews, UK

Radio Suomen musiikkitoimittaja Esa Kuloniemi luonnehtii yhtyettä seuraavasti:

Blues on ammentanut aina populaarimusiikeista (ragtime, jazz, pop, soul, funk) ja toiminut niiden kanssa vuorovaikutuksessa. Bluesin tulee olla evolutiivista myös tänään. Pitääkseen yllä kuulijoiden mielenkiinnon ja houkutellakseen mukaan uutta kuluttajapolvea sen on ammennettava yhtä aikaa perinteestä ja nykyajasta. Ja heittää sekaan vielä artistin oma, persoonallinen mauste. Juuri näin toimii Micke Bjorklöf & Blue Strip.

Hyvillä biiseillä, vahvalla solistilla ja maailmanluokan kitaristilla siunattu bändi pyrkii systemaattisesti ulos kliseistä luomalla afroamerikkalaisen perinteen pohjalta oman, muista erottuvan tyylin. Rumpujen lisäksi erillisellä lyömäsoittajalla varustetun kokoonpanon soundi  erottuu massasta. Micke Bjorklöf vie sinisen saran kyntäjineen suomalaista bluesia eteenpäin olemalla yksi kiinnostavimmista ja kansainvälisimmistä bändeistämme.

Oulun Folk Festival -tapahtumassa on hyvä käydä tsekkaamassa mihin suitsutus perustuu!

Micke Björklöf: laulu, huuliharppu, kitara
Lefty Leppänen: kitarat, taustalaulu
Timo Roiko-Jokela: perkussiot, malletkat
Seppo Nuolikoski: basso, taustalaulu
Teemu Vuorela: rummut

Liput ennakkoon Nelivitosesta
Liput ennakkoon Tiketistä
Liput ovelta

mickebjorklof.com
facebook.com/bluestrip

oulufolk.com
facebook.com/oulufolk

 

www.45special.com


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 20:00
Showtime klo 22:00