EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 14.9.2024  /  Billnäsin Ruukki  /  Billnäs

Metronom Festival

Metronom Festival Liput

Metronom-festivaali esittelee indien popin kärkinimet ja nousevat tekijät Billnäsin ruukilla historiallisessa (est. 1780) tehdassalissa, kosken partaalla, hyvien junayhteyksien päässä

Kolmatta kertaa järjestettävä METRONOM yhdistää ainutlaatuisella tavalla valotaiteen ja indie-musiikin. Pääpäivä on lauantaina 14. syyskuuta, kun kesä on päättymäisillään…

Tänä vuonna vuorossa ovat indie popin parhaat tekstin tekijät, tarinankertojat…
Med kärlek kuraterad, en komplett fusion av indiepop-berättelser och statements att uppleva tillsammans.

INDIE MUSIC STORIES + LIGHT ART @BILLNÄS

ANTTI AUTIO, solo + new album
EMMA & MATILDA
HASSAN MAIKAL, new album
MILLA RUMI, come back!
SEPIKKA, new album
ELSI SLOAN, a hurricane?
DJ FATIM DIARRA plays french indie
VJ INDIGO

ANTTI AUTIO on indie popin kärkinimiä, hän julkaisi tuoreimman albuminsa keväällä 2024. Aution musiikillisiin maailmoihin haluaa upota.

Spotikan mukaan Aution kuunnelluimpia biisejä ovat ”Pihkassa” ja ”Kaunein sana maailmassa”. Mutta esimerkiksi uudet sinkut ”Norja” ja ”Vittu minä kuolen tänne” kyllä ylittää nämäkin?

Duo EMMA & MATILDA on noussut esimerkiksi YleX:n soittolistoille, Emma-ehdokkaaksi ja hurmannut keikoillaan folk-viboilla. Ja mikä remix biisistä ”Joku muu”! Ei voi lakata kuuntelemasta.

MILLA RUMI teki lähtemättämän vaikutuksen kahdella levyllään. Rumi on terävä sanoittaja ja energinen esiintyjä – hän tekee bändin kanssa paluukeikan Metronomissa! Esimerkiksi biisit ”Koska en saa sua tähän”, ”Extratulinen”, ”Hei ihminen” ovat jääneet elämään omaa elämäänsä.

HASSAN MAIKAL ei ehkä ole ”indie pop” -genreä, mutta biisien tarinat ovat niin rehellisen raadollisia, että pakko saada ukko mukaan. Maikal on myös upea laulaja! Kuuntele: ”Isäongelmii”, ”Aina ollu tääl” ym

Uusi levy on tulossa, uusin saundein. Hassan Maikalin edellinen levyhän oli ehdolla Emmoissa Vuoden albumiksi ynnä muuta.

ELSI SLOAN. On taide, protesti; pop ja punk. Katsokaa IG:stä keikkapätkiä. Ne kertoo enemmän kuin sanat nyt tässä.

SEPIKKAA ei välttämättä tiedä tuntevansa ennen ensi säveliä. Mahtavat soundit, iso bändi, omaleimainen lauluääni, ja maalatut maisemat ovat vastustamattomia. Kehen artistiin vertaisit Sepikkaa?

Sepikka sai jo esikoislevyllään kasan palkintoja ja ehdokkuuksia. Uusi levy helmikuussa 24.

Keikkojen visuaalit loihtii tänäkin vuonna Suomen paras VJ INDIGO. Tsekkaa IG @vjindigo, jos et usko.

Kansanedustaja ja ranskankielisen indien diggari FATIM DIARRA soittaa 2010- ja 2020-lukujen ranskankielisiä indiehelmiä. Kyseessä on Diarran eka DJ-keikka ikinä!

Suunnitelma on tämä: Tehdään retki Billnäsiin ruukkialueelle, siellä hyvät juomat ja ruoat, lauluntekijät saattelee meitä hämärän rajamaille, jolloin syttyvät valo- ja videoteokset. Yöjunaan tai möksälle siitä sitten, hop.

***

JUNA: Kaikki Turun-Helsingin-junat pysähtyvät Karjaalla, josta on 3 km venuelle. Laitetaan siihen matkalle jotain yhteiskyytiä tai potkulauta. Vika artisti päättää hieman ennen viimeistä Helsingin junavuoroa. Tämän jälkeen jatkaa DJ ym.

Tarkista uusimmat ohjelmatiedot ja muu info sivuiltamme: www.metronom.fi

Valotaiteen ohjelma julkistetaan loppukeväästä (teoshaku päättyy helmikuussa), viime vuosien valoteoksia ja artisteja esim Knife Girl, Ty Roxy, Orvokki ym ym voi fiilistellä Instagramissa @metronom.fi

www.metronom.fi

Vi bildar en gemenskap, som möts i Stora smedjan i det år 1780 grundade Billnäs bruk för att njuta av artisternas livfulla performance. Musik och ljuskonst intill forsen. Skymning, ljus och dans.

www.metronom.fi


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 16:00
Showtime 16:15


Nettisivuilta vain suoria ostoja.

Katso saapumisohje ja ajanmukaiset ohjelmatiedot sivuiltamme: www.metronom.fi

Ota myös seurantaan Instagram @metronom.fi

Tarkastetut liput vaihdetaan tarraan tapahtuman ovella.

***

Esteettömyys:

Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä
Tapahtumapaikalla on mahdollisuus induktiosilmukan käyttöön: ei
Tapahtumassa on pyörätuolikoroke: ei
Pyörätuolia käyttävää tai erityistä avustusta tarvitsevaa asiakasta pyydetään olemaan etukäteen yhteydessä sujuvan sisäänpääsyn varmistamiseksi: kyllä, [email protected]

Pääsy keikkasaliin eli isoon tehdashalliin on esteetön, mutta reiteistä WC:hen ja muihin sivutiloihin kannattaa tehdä tarkempi kysely etukäteen. Valoteoksia on ulkona ja osaan niistä ei välttämättä pääse esteettömästi.

Myynti loppuu 14.9.2024 16:00.
Billnäsin Ruukki
Ruukintie 8, 10330, Billnäs