EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 14.9.2024  /  Billnäsin Ruukki  /  Billnäs

Metronom Festival

Metronom Festival Liput

Metronom-festivaali esittelee indien popin kärkinimet ja nousevat tekijät Billnäsin ruukilla historiallisessa (est. 1780) tehdassalissa, kosken partaalla, hyvien junayhteyksien päässä

Kolmatta kertaa järjestettävä METRONOM yhdistää ainutlaatuisella tavalla valotaiteen ja indie-musiikin. Festivaalipäivä on lauantaina 14. syyskuuta, kun kesä on päättymäisillään…

Tänä vuonna vuorossa ovat indie musiikin parhaat tekstin tekijät, tarinankertojat…
Med kärlek kuraterad, en komplett fusion av indiepop-berättelser och statements att uppleva tillsammans.

INDIE MUSIC STORIES + LIGHT ART @BILLNÄS 

EMMA & MATILDA
ANTTI AUTIO, solo + new album
HASSAN MAIKAL
MILLA RUMI, comeback
RISTO, duo w/ VILLE LEINONEN
SEPIKKA, new album
LUUKAS OJA, new album
ELSI SLOAN, a hurricane

DJ FATIM DIARRA plays french indie
DJ OMNITRON
VJ INDIGO

Metronomin musiikkivalintoja yhdistää tunne ja tarinat: 

ANTTI AUTIO on indie popin kärkinimiä, hän julkaisi jälkeen hienon levyn keväällä 2024. Aution musiikillisiin maailmoihin haluaa upota.

Spotikan mukaan Aution kuunnelluimpia biisejä ovat ”Pihkassa” ja ”Kaunein sana maailmassa”. Mutta esimerkiksi uudet biisit ”Norja”, ”Yksin” ja ”Vittu minä kuolen tänne” kyllä ylittää nämäkin?!

EMMA & MATILDA on noussut esimerkiksi YleX:n soittolistoille, Emma-ehdokkaaksi ja hurmannut keikoillaan folk-viboilla. Ja mikä remix biisistä ”Joku muu”! Ei voi lakata kuuntelemasta. 

MILLA RUMI teki lähtemättämän vaikutuksen kahdella levyllään. Rumi on terävä sanoittaja ja energinen esiintyjä – hän tekee bändin kanssa paluukeikan Metronomissa! Esimerkiksi biisit ”Koska en saa sua tähän”, ”Extratulinen”, ”Hei ihminen” ovat jääneet elämään omaa elämäänsä. 

HASSAN MAIKALIN biisien tarinat ovat niin rehellisen raadollisia, että pakko saada hänet mukaan. Maikal on myös upea laulaja! Kuuntele: ”Isäongelmii”, ”Aina ollu tääl”. 

Uusi levy on työn alla, uusin saundein. Hassan Maikalin edellinen levyhän oli ehdolla Emmoissa Vuoden albumiksi ynnä muuta. 

RISTO on 00-luvun alternative rockin ilmiöitä. Metronomissa Risto Ylihärsilä esiintyy duona, kaverina on niin ikään ikoninen VILLE LEINONEN. Keikalla kuullaan myös Leinos-biisejä. Pupu Tupuna meets Menninkäistyttö? 

Uuden polven rock-bileet laittaa pystyyn LUUKAS OJA. Kahden naissolistin energia ja kertosäkeet takuulla tarttuvat! 

ELSI SLOAN. On taide, protesti; pop ja punk. Katsokaa IG:stä keikkapätkiä. Ne kertoo enemmän kuin sanat nyt tässä. 

SEPIKKAA ei välttämättä tiedä tuntevansa ennen ensi säveliä. Mahtavat soundit, iso bändi, omaleimainen lauluääni, ja maalatut maisemat ovat vastustamattomia. 

Sepikka sai jo esikoislevyllään kasan palkintoja ja ehdokkuuksia. Uusi levy julkaistiin keväällä ja se sai ylistäviä arvosteluja. 

Keikkojen visuaalit loihtii tänäkin vuonna Suomen paras VJ INDIGO. Tsekkaa IG @vjindigo, jos et usko. Billnäsin ruukilla on nähtävillä festivaalin ajan myös 10 valo- ja videoteosta. Tarkemmat tiedot festivaalin sivuilta. 

Kansanedustaja ja ranskankielisen indien diggari FATIM DIARRA soittaa 2010- ja 2020-lukujen ranskankielisiä indiehelmiä. Kyseessä on Diarran eka DJ-keikka ikinä! Illan päättää DJ OMNITRON

Suunnitelma on tämä: Tehdään retki Billnäsiin ruukkialueelle, siellä hyvät juomat ja ruoat, lauluntekijät saattelee meitä hämärän rajamaille, jolloin syttyvät valo- ja videoteokset. Yöjunaan tai möksälle siitä sitten, hop.

***

JUNA: Kaikki Turun-Helsingin-junat pysähtyvät Karjaalla, josta on 3 km venuelle. Laitetaan siihen matkalle jotain yhteiskyytiä tai potkulauta. Vika artisti päättää hieman ennen viimeistä Helsingin junavuoroa. Tämän jälkeen jatkaa DJ ym.

Tarkistathan uusimmat ohjelmatiedot ja muun infon sivuiltamme: www.metronom.fi

Valotaiteen ohjelma julkistetaan loppukeväästä (teoshaku päättyy helmikuussa), viime vuosien valoteoksia ja artisteja esim Knife Girl, Ty Roxy, Orvokki ym ym voi fiilistellä Instagramissa @metronom.fi

Vi bildar en gemenskap, som möts i Stora smedjan i det år 1780 grundade Billnäs bruk för att njuta av artisternas livfulla performance. Musik och ljuskonst intill forsen. Skymning, ljus och dans.

www.metronom.fi

www.metronom.fi


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 16:00
Showtime 16:15

Nettisivuilta vain suoria ostoja.

Katso saapumisohje ja ajanmukaiset ohjelmatiedot sivuiltamme: www.metronom.fi

Ota myös seurantaan Instagram @metronom.fi

Tarkastetut liput vaihdetaan tarraan tapahtuman ovella.

***

Esteettömyys:

Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä
Tapahtumapaikalla on mahdollisuus induktiosilmukan käyttöön: ei
Tapahtumassa on pyörätuolikoroke: ei
Pyörätuolia käyttävää tai erityistä avustusta tarvitsevaa asiakasta pyydetään olemaan etukäteen yhteydessä sujuvan sisäänpääsyn varmistamiseksi: kyllä, [email protected]

Pääsy keikkasaliin eli isoon tehdashalliin on esteetön, mutta reiteistä WC:hen ja muihin sivutiloihin kannattaa tehdä tarkempi kysely etukäteen. Valoteoksia on ulkona ja osaan niistä ei välttämättä pääse esteettömästi.

Myynti loppuu 14.9.2024 16:00.
Billnäsin Ruukki
Ruukintie 8, 10330, Billnäs