EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Su 20.2.2022  /  Teatteri Telakka  /  Tampere

Martat / Kohti Orlandoa
klo 14:00

Martat / Kohti Orlandoa Liput

Kaksi esitystä samana iltana: Martat & Kohti Orlandoa

* * *

Martat

MARTAT on tanssiteos matkasta, jolta ei ole paluuta.

MARTAT vaeltaa kodistaan paenneen mielenmaisemassa Karjalan evakkotieltä kumivenematkaan Välimerellä.

Liikkumisen tematiikasta ammentava teos on inspiroitunut Riikka Puumalaisen isoäidin Martta Puumalaisen opinnoista Suistamon seminaarissa vuonna 1921 sekä Puumalaisen isotädin Martta Haakanan kokemuksista siirtokarjalaisena. Teoksen nimi tulee näistä kahdesta vahvasta Martasta.

”Minä olen Martta. Olen Martta eilen, Martta nyt ja tulevassa, Marttojen alati jatkuvassa janassa. Päättymättömässä liikkeessä. Martta matkalla tahtoen tai tahtomatta. Martta kohtaamassa toisen rajalla, toinen Joensuusta Suistamoon elämä edessä, toinen Suistamosta Joensuuhun kotitienoot veressä. Marttojen jono ikiliikkuvana, etsien paikkaa mihin maatua. Kiertäen valtavan pallon napaa saadakseen maata alle Martan kaatua.”

Esiintyjät Riikka Puumalainen, Anne-Mari Kivimäki
Koreografia Riikka Puumalainen
Musiikki Anne-Mari Kivimäki
Ohjaus Tanjalotta Räikkä
Skenografia Jaana Kurttila
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen
Käsiohjelma Mikko Kaukonen
Tuotanto Tanssiteatteri Tsuumi, Martat-työryhmä
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen

Kesto noin 35 minuuttia
Ikäsuositus 7+

* * *

Kohti Orlandoa

”Kun yksi ovi onneen sulkeutuu, toinen avautuu. Usein jäämme kuitenkin tuijottamaan sulkeutunutta ovea niin pitkäksi aikaa, ettemme huomaa ovea, joka on avautunut.”
- Helen Keller

Virginia Woolfin romaani Orlando kertoo henkilöstä, joka elää 400 vuotta vanhenematta, välillä sukupuoleltaan miehenä ja välillä naisena. Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa on inspiroitunut tarinasta, mutta ei noudata sitä.

Se pyrkii havaitsemaan ajan näkymättömät ovet, piirtämään sen äärettömät ääriviivat ja astumaan lävitse.

Kohti Orlandoa on viimeistelemätön vaellus maskuliinisuuden ja feminiinisyyden rajapinnoilla, keskeneräinen kehollinen retriitti ja musiikillinen meditaatio, joka kurkottaa uudestisyntymän lohdullisiin mahdollisuuksiin.

”Voitte halutessanne lukita kirjastonne, mutta ei ole porttia, ei lukkoa, eikä salpaa, joilla voitte vangita mieleni vapauden.”
- Virginia Woolf

Tanssi Ari Numminen
Musiikki Tuomas Luukkonen
Valosuunnittelu Nadja Räikkä

www.teatteritelakka.fi/?page_id=9964


Ikäraja: Suositusikärja K-7
Aika: klo 14:00

Lipunmyynti netissä päättyy tuntia ennen esityksen alkua.

Lipunmyynti Teatteri Telakalla aukeaa tuntia ennen esitystä, teatteriin pääsee hetki ennen esityksen alkua.

Ryhmäliput (alk. 22 € / lippu väh. 10 hengen ryhmä)

Opiskelijoiden ryhmälipulla (alk. 12 € / lippu väh. 10 hengen ryhmä) opettaja mukaan ilmaiseksi. Saadakseen ilmaisen lipun on opettajan heti tilauksen tehtyään otettava yhteyttä osoitteeseen office@teatteritelakka.fi varmistaakseen paikkansa esityksessä.

Alennuslippuihin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.

Lipunostaneiden asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan järjestäjälle.

Loppuunvarattuihin näytöksiin voi tiedustella viime hetken peruutuspaikkoja tapahtumapäivänä Teatteri Telakan ovimyynnistä, joka avautuu tuntia ennen esityksen alkamisaikaa.