EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 29.7.2023  /  Suisto-klubi  /  Hämeenlinna

Linnajazz, Ahmed Ag Kaedy + Dj Arsi Keva

Linnajazz, Ahmed Ag Kaedy + Dj Arsi Keva Liput

42-vuotias tuareg-kitaristi ja laulaja Ahmed Ag Kaedy on intensiivinen sooloesiintyjä ja kehutun Amanar de Kidal -yhtyeen johtaja. Hän esittää oudon koskettavaa musiikkia, jossa aavikon hiljaisuus kuuluu voimakkaampana kuin Mdou Moctarin ja Tinariwenin vahvistetussa tulkinnassa. Ag Kaedy kasvoi kansansa rikkaan musiikkiperinnön ympäröimänä, mutta kehittyi muusikoksi vasta sotilaskoulutuksessa Libyassa. Rauhan miehenä hän vaihtoi kiväärinsä kitaraan ja palasi kotikaupunkiinsa Kidaliin Malin pohjoiselle aavikkoseudulle. Hän perusti Amanar-yhtyeen, joka pian palkittiin parhaana uutena yhtyeenä ”Timbuktun Woodstock”iksikin kutsutulla Festival au Désertillä.

Vuonna 2012 ääri-islamistit valtasivat Pohjois-Malin tuareg-kapinallisten tuella. Myös Ag Kaedyn kotiin hyökättiin. Hänen soittimensa poltettiin ja hänen sormensa uhattiin katkaista, jos hän vielä soittaisi musiikkia. Ag Kaedy joutui pakenemaan Malin vehreisiin eteläosiin, pääkaupunki Bamakoon. Nämä kokemukset Ag Kaedy kiteytti vuonna 2019 voimakkaalle akustiselle soolodebyytilleen Akaline Kidal. Levy äänitettiin Yhdysvaltain kiertueella Portlandissa. Prosessissa avusti Christopher Kirkley, joka myös julkaisi levyn arvostetulla Sahel Sounds -levymerkillään. Ahmed Ag Kaedy on keikkaillut laajalti Afrikassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tämä on hänen ensimmäinen laajempi kiertueensa Suomessa.

DJ Arsi Keva
- Kuvataiteilijana ja uutta suomijazzia maailmalle julkaisseen Ultraääni-levymerkin perustajana tunnetun Kevan levylaukku pursuaa musiikkiherkkuja eri maista ja musiikkikulttuureista. Sudanilaisia rytmejä, fuzzia, nigerialaista afrobiittiä, soulia, highlifeä Ghanasta, ethio-jazzia ja ties mitä muuta mahtavaa.

www.suisto.fi/


Ikäraja: K-18
Aika: klo 21:30
Suisto avoinna klo 16-02

Showtime 21:30

Suisto avoinna klo 16-02

Lippu sisältää eteispalvelumaksun.