EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 21. - La 23.9.2023  /  Tanssin talo - Dance House Helsinki / Erkko Hall  /  Helsinki

Liisa Pentti +Co: Das Musikalische Opfer

Liisa Pentti +Co: Das Musikalische Opfer Liput

Liisa Pentti +Co
Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille

Miten Bach ja tanssitaide vuonna 2023 kohtaavat toisensa? Tähän kysymykseen koreografi Liisa Pentti etsii vastausta yhdessä tanssijoiden sekä Markku Luolajan-Mikkolan kokoaman soittajakokoonpanon kanssa. Elävää musiikkia ja tanssia yhdistävä Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille on käänteisesti jatkoa Pentin työskentelylle minimalistin mestareiden musiikin parissa, kurotus musiikilliseen menneisyyteen nykyisyyden jälkeen.

Das Musikalische Opfer on Johann Sebastian Bachin myöhäiskauden kiehtova ja leikillinen taidonnäyte, jonka monimutkaiset ja arvoitukselliset kontrapunktirakenteet tarjoavat kiehtovan haasteen koreografialle sekä tanssin ja musiikin uudenlaisille kohtaamisille.

Bachin musiikki on ajatonta ja antaa puitteet perimmäisille tunteille, ilolle ja surulle. Se herättää toivoa ja antaa meille mahdollisuuden tuntea olevamme osa salaperäistä maailmankaikkeutta, josta musiikki kumpuaa. Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille on samanaikaisesti kokeellinen ja perinteinen tanssiteos, jossa tanssijat ja muusikot luovat mystisen ja unenomaisen maailman Erkko-salin avaruuteen.

Liisa Pentti +Co on helsinkiläinen tanssiryhmä, jonka keskeiset arvot ovat taiteellinen tinkimättömyys ja omaäänisyys. Vuonna 2000 perustetun ryhmän taiteellinen profiili sijoittuu tanssin, esitystaiteen ja nykyteatterin kansainväliseen kenttään. Liisa Pentti +Co:n työskentelyä leimaa kokeellisuus ja uusien ilmaisumuotojen etsiminen.

Työryhmä:

Konsepti ja koreografia: Liisa Pentti
Tanssijat: Meeri Lempiäinen, Ryan Mason, Corinne Mustonen, Pinja Poropudas, Satu Rekola, Kardo Shiwan ja Katri Soini
Koreografinen keskustelukumppani: Pia Lindy
Musiikki: Johann Sebastian Bach
BRQ Ensemble: Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, viulu; Petra Kullberg, huilu; Ilpo Laspas, cembalo; Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Pukusuunnittelu: Tua Helve
Tuottaja: Hanna Nyman
Tuotanto: Liisa Pentti +Co
Tukijat: Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Koneen Säätiö, Svenska kulturfonden

www.liisapentti.com
www.facebook.com/liisapenttico
www.instagram.com/liisapenttico


Ikäraja: Ikärajaton

HUOM! Erkko-salin katsomossa ei ole merkittäviä näköesteitä, ja katsomo mahdollistaa hyvän näkyvyyden myös reunapaikoilta. Tämän vuoksi katsomo nousee jyrkästi. Huomioithan, että taaemmille riveille noustaan portaikkoa pitkin, eikä katsomoon ei ole hissiä.

***

Suositusikäraja K-7.

Esityksen kesto: n. 1 tunti, tarkentuu myöhemmin
Esitys saattaa sisältää voimakkaita valoja

Ovilipunmyynti ja ravintolapalvelut aukeavat tuntia ennen esitystä.
Ovet saliin aukeavat n. 15 minuuttia ennen esitystä.

Tanssin talo - Dance House Helsinki / Erkko Hall
Cable Factory, Tallberginkatu 1, 00180, Helsinki