EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 19. - Su 21.8.2022  /  Hangon kaupungintalo  /  Hanko

Le Petit Festival - Hanko 2022

Le Petit Festival - Hanko 2022 Liput

LE PETIT FESTIVAL HANGOSSA 19 - 21.8.2022

Vuodesta 2015 järjestetty ainutlaatuinen Le Petit Festival - taideviikonloppu Hangossa tarjoaa jälleen monipuolisen kattauksen kulttuurielämyksiä kaikenikäisille.

Ohjelmistossa on tänä vuonna mm. nykysirkusta, argentiinalaista tangoa, teatteria, klovneriaa, nykytanssia, runoutta, kuvataidetta, yhteisötaidetta, työpajoja ja luentoja sekä konsertteja joissa kuullaan niin Brelliä, Georg Otsia kuin Astor Piazzolaa. Kummankin jälkimmäisen 100 - juhlavuodet jäivät pandemian alle.

Perjantain avajaisillassa nähdään Jani Toivolan omakohtainen, koskettava ja humoristinen Rakkaudesta - sooloesitys. Esitys pohjautuu Toivolan keväällä 2021 julkaistuun samannimiseen kirjaan. Ilta on omistettu elämän jättämille jäljille, vanhemmuudelle sekä rakkaudelle, jolla ei ole sääntöjä. Myöhemmin samana iltana saamme ihastella RISAN eli tanssi-ja sirkustaiteilijaduon Riia Kivimäen ja Saku Mäkelän nykysirkusteosta Momentum, jossa pariakrobatia ja tanssi yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.

Lauantaina on luvassa maineikkaan helsinkiläisen klovniryhmän Red Nose Companyn RÉvolution joka tuo näyttämölle puheenvuoron ihmisyydestä ja nähdyksi tulemisen tarpeesta. Hanna Sepän ja Minna Puolannon aiempi esitys Babylon – klovni vallankahvassa (HS✭✭✭✭✭) oli vuoden 2018 teatteritapaus, lisäksi se voitti The Performers Award - esiintyjäpalkinnon FinFringe Festifaalilla Turussa keväällä 2022. Babylon nähtiin myös Hangon Le Petit Festivaalilla ja jatkoa seuraa nyt ! RÉvolution kääntää klovnien välisen valta-asetelman päälaelleen.

Illan tangokonsertissa "Así es mi tango" - "This is my tango” kuullaan useita rakastetettuja Astor Piazzollan tangoja sekä lisäksi argentiinalaisia ja suomalaisia klassikkoja nykytangon tyyliin. Tulkitsijoina ovat maailmaa kiertäneet ja siellä mainetta niittäneet taiteilijat. Konsertin kapellimestari on tango- ja bandoneontaituri Mikko Helenius orkestereineen. Solistina on ylistetty Martin Alvarado, joka on ehkä eniten maailmalla esiintyviä argentiinalaisia tangolaulajia. Suomeen hänen suhteensa on erityinen ja yhteistyö mm. Heleniuksen kanssa on kestänyt jo 15 vuotta. Lisämaustetta iltaan tuovat tanguerot ja tanguerat Argentiinasta, Suomesta ja Hollannista. Yöllä tanssitaan vielä Milongaa argentiinalaisen DJ:n tahtiin. Viikonlopun aikana kansainväliset opettajat tarjoavat myös luentoja ja tangotyöpajoja kaikentasoisille tanssijoille.

Sunnuntaiaamu tarjoilee Mamia Companyn taitavasti oivaltavaa ja vuorovaikutteista lastenteatteria koko perheelle. Myöhemmin sukelletaan kotimaiseen runouteen niin nuorien kuin kokeneiden tekijöiden johdattelemina. Teatteri Saagan tuotanto Sekasointuja on koskettava monologinäytelmä runoilija L. Onervasta. Taiteilijan kuolemasta on tänä vuonna kulunut 140 - vuotta. Näyttelijä - ohjaaja Kati Outisen valmistamassa näyttämöteoksessa kuullaan päästöiltana Tua Forsströmin runoutta ja niihin sävellettyä uutta musiikkia. Laulettu ja lausuttu runous käyvät dialogia.

Le Petit Festivaalin päänäyttämönä toimii Hangon kaupungintalo mutta esityksiä nähdään sekä sisällä että ulkona eri puolilla Hankoa. Osa niistä on maksuttomia.

Tutustu koko ohjelmaan täällä. ( Julkaistaan kokonaisuudessaan kesäkuussa. )

Tukijoitamme ovat Taiteen edistämiskeskus, Svenska Kulturfonden ja Hangon kaupunki.

***

PERJANTAI 19.8.2022
KLO 17.00
ARGENTIINALAISTA TANGOA AALTOJEN TAHTIIN, Regatan ranta. Vapaa pääsy !

LAUANTAI 20.8.2022
KLO
15.10 - 15.40
MAMIA COMPANY: TOIVO

TOIVO on paikkasidonnainen tanssiteos nuorille tanssin harrastajille. Teos kertoo nuorten näkökulmasta toivosta ja siitä, että positiiviseen tulevaisuuteen kannattaa uskoa.

Teos kulkee Hangon Leijonarannasta Hangon Kaupungintalolle kuljettaen katsojia esityspaikasta toiseen. Teos haluaa jakaa ilosanomaa toivosta ja paremmasta huomisesta. Vapaa pääsy!

NUORI HANKOLAINEN TANSSINHARRASTAJA ILMOITTAUDU MUKAAN TEOKSEEN !

Ikäsuositus alkaen 10 - vuotta. MA 1.8. MENNESSÄ: mamiacompany@gmail.com / tekstiviesti 0505119977

OSALLISTUMINEN SISÄLTÄÄ TYÖPAJOJA SEKÄ ESITYKSEN. MAKSUTON!

Mukana on Vantaan Tanssiopiston tanssiteatterin nuoria.

Teoksen keskiössä on nuorten ajatukset toivosta sekä nuorten omat liikeaihiot ja liikekompositiot aiheesta, jotka yhdessä koreografi Nina Mamian kanssa kootaan paikkasidonnaiseksi teokseksi. Teosprosessi antaa mukana olijoille tasavertaiset mahdollisuudet ideoida ja luoda aihelähtöistä teosta. Paikkasidonnaisuus ja sen mukana tulevat ehkä uudetkin näkökulmat teoksen tekemiseen ja yleisösuhteen luomiseen. Teoskonsepti toteutettiin ensimmäistä kertaa VanDance -festivaalille Vantaan Myyrmäkeen 11.9.21. Teoksessa oli mukana tanssinharrastajia Vantaan Tanssiopistosta ja Kuopion Musiikkilukiosta.

Konsepti ja koreografia: Nina Mamia. Äänisuunnittelu: Kasperi Nordman


www.lepetitfestival.com


Hangon kaupungintalo
Vuorikatu 1, 10900, Hanko