EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Pe 30.8. - Su 1.9.2019  /  Hangon kaupungintalon juhlasali  /  Hanko

Kansainvälinen taidefestivaali Le Petit Festival Hanko 2019

Kansainvälinen taidefestivaali Le Petit Festival Hanko 2019 Liput

Festivaalin viides vuosi Hangossa 30.8 - 1.9. 2019. Tapahtuman teema on Aika - Time.

Monitaiteellinen ohjelmisto tarjoaa tänä vuonna teatteria, nykytanssia, ekologisesti inspiroitunutta jazz-kabareeta, Lissabonin kaduilla syntynyttä Fadoa ja Folkia yhdistävää kitarataituruutta, kulinaristista taidetta Ranskasta, kauneimpia rakkauslauluja, runoutta, klassista musiikkia, valokuvaa, työpajoja, luentoja ja runoutta. Festivaalin päänäyttämönä toimii Hangon Kaupungintalo.  Kansainvälisiä taiteilijoita ja teoksia saapuu Hankoon Sveitsistä, Portugalista, Kroatiasta, Turkista, Ranskasta, Hollannista, Saksasta, Sloveniasta, Belgiasta, Ruotsista ja Iso - Britanniasta.

Perjantain ohjelma

Perjantaina 30.8 avajaisillassa kuullaan portugalilaisen Porto do Soulin virtuoottista kitarataidetta Lissabonista, tutustumme ranskalaisen Enora Laletin kulinaaritaiteeseen, samalla saadaan nauttia ainutlaatuisen ranskalaisen musiikkineron Waagalin (handrum, digeridoo, kitara) taajuuksista. Alkuillasta tutustumme suomalaisen näyttelijän ja tanssitaiteilijan Anne Pajusen työskentelyyn ja taiteelliseen prosessiin, jossa hän esitelee työn alla olevaa uutta teostaan Matcheller.

Lauantain ohjelma

Lauantaina 31.8 festivaalilla luennoi palkittu journalisti ja valokuvaaja Meeri Koutaniemi. Tapahtuman Juhlakonsertissa esiintyvät Suomen kansainvälisesti tunnetuin pianovirtuoosi Laura Mikkola yhdessä viulisti Linda Brava Lampeniuksen kanssa. Upea kaksikko on valmistanut festivaalin Aika-teemaa mukailevan konsertti-illan. 

Lisää kansainvälistä säihkettä lauantaille tuo kroatialainen karismaattinen jazzlaulajatar Ines Trickovic, joka on esiintynyt muun muassa New Yorkin maineikkaassa Carnegie Hallissa. Trickovic on kerännyt tänä vuonna ympärilleen kroatialaisen jazzin ja klassisen musiikin kermaa - Goran Končar, viulu, Zvjezdan Ružić, piano ja Ljerka Končar Gamulin, sello ja laulu. Tämä fantastinen kvartetti sävelsi kunnianosoituksen Erik Satielle. Teos on kiinnostava yhdistelmä klassista musiikkia, runoutta ja jazzia.

Lauantain myöhäisillassa tapaamme Timberlinan (UK), ykkösluokan ympäristöön inspiroituneen drag ladyn sekä pianojazzin kapinallisen Dr. Aspallsin. Mainio kaksikko esittää ekologisesti teemoitettua jazz piano -kabareeta. Esitys on alt-drag- ja blues-esitys riemastuttavilla kappaleilla, joissa käsitellään tämän hetken polttavia aiheita, kuten rasvavuoria, merimuoveja, maitoa, pakkausmateriaaleja ja ekoahdistusta.

Sunnuntain ohjelma

Näyttelijä, ohjaaja Kati Outiselta ja tanssitaiteilija Annatuuli Saineelta nähdään sunnuntaina syksyllä Helsingissä ensi-iltansa saanut Minä maalaan teidät kaikki -näytelmäteos taiteilija Helene Schjerfbeckistä. Näytelmä on monologiksi kirjoitettu dialogi taiteilijuudesta. Dialogia esityksessä käyvät näyttelijä ja tanssija. Se, mikä Helenen maalauksissa on viiva tai siveltimen veto, on esityksessä liike, ääni ja sana. Näyttämöllä on Helene Schjerfbeck uransa eri vaiheissa, omakuvien äärellä ja Ihailija, joka pohtii suhdettaan Helenen taiteeseen sekä hänen perintöään jälkipolville. Sekä filosofinen että aisteissaan ja tunteissaan vahva näytelmä pureutuu konkreettisesti taiteilijuuteen, taiteilijan työhön. Sen haasteisiin, innoituksen lähteisiin ja henkilökohtaisiin voittoihin - jotka usein ovat jotakin aivan muuta, kuin mitä maailma katsoo voitoksi.

Le Petit Festival Hanko

Le Petit Festival Hanko -taidefestivaali sai alkunsa kahden taiteiljan ystävyydestä Kroatian Dubrovnikissa vuonna 2005. Suomeen tapahtuma rantautui vuonna 2015. Festivaali on kerännyt ympärilleen maailmanlaajuisen taiteilijaverkoston. Tapahtuma tarjoaa näköaloja, yhdistää kansoja ja kaupunkilaisia, koskettaa, kyseenalaistaa ja jättää jälkiä. Luvassa on ikimuistoinen viikonloppu taiteen ja meren äärellä, Hangon kesän taittuessa taianomaisesti syksyyn. 

Sanoma on rauhan, myötätunnon ja rakkauden ylistys: Vive L´Amour ! - Eläköön rakkaus!

Hangon Kaupungintalon Juhlasali, Vuorikatu 1, 10900 Hanko

Koko ohjelma: www.lepetitfestival.com

Facebook-tapahtuma

Tapahtumaa tukevat Taiteen edistämiskeskus, Svenska Kulturfonden, Aktia-säätiö ja Hangon kaupunki.

lepetitfestival.com


Lisää ohjelmistoa tulossa myyntiin kesän aikana!

Kaupungintalo on avoinna:

Pe 30.8. klo 19 - 23
La 31.8. klo 12 - 00
Su 1.9. klo 11 - 23

Kaupungintalon lämpiössä voi nauttia kahvia, juomia ja pientä purtavaa ennen ja jälkeen esitysten.

Ovet esityksiin avautuvat 10-15 minuuttia ennen esityksen alkua.

Festivaalipassi vaihdetaan rannekkeeseen kaupungintalon lipunmyynnissä ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin esityksiin.

Perjantain festivaalipassi vaihdetaan rannekkeeseen kaupungintalon lipunmyynnissä ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin perjantain esityksiin.

Hangon kaupungintalon juhlasali
Vuorikatu 1, 10900, Hanko