EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Pe 30.8.2019  /  Hangon kaupungintalo  /  Hanko

Kansainvälinen taidefestivaali Le Petit Festival Hanko 2019
Anne Pajunen - Matchseller klo 20:00

Kansainvälinen taidefestivaali Le Petit Festival Hanko 2019 Liput

Anne Pajunen, näyttelijä ja tanssitaiteilija (FIN)

The Matcheller - work in progress, työn alla oleva teos jossa taiteilija avaa työskentelyprosessiaan.

Matchseller on H.C. Andersenin satuun Pieni tulitikkutyttö (1845) ja Harold Pinterin näytelmään Lievää Särkyä (1958) pohjautuva näyttämöteos. Teos tulkitsee uudelleen näitä kahta klassikkoa tekstin, liikkeen ja videomateriaalin keinoin. Teoksen tyylilaji on naisen näkökulmasta (female gaze) kirjoitettu absurdi fiktio. Matchseller paneutuu toiseuden käsitteeseen feministisen teorian siivittämänä itsen ja toisen äärirajoja tarkastellen.

Sekä Andersenin että Pinterin tulitikkumyyjä on sivullinen ja syrjäytynyt, laitapuolen kulkija. Matchseller asettaa tulitikkumyyjän teoksen keskiöön tuomalla hänen sisäisen maailmansa ja mielikuvituksensa näkyväksi. Andersenin tulitikkutyttö paleltui ulkona kuoliaaksi katsellen ikkunasta yläluokan herkuttelua hanhipaistilla. Mitä jos hän olisi kävellyt sisään juhliin ja kovaan ääneen vaatinut osuuttaan hyvinvoinnista?

Teokselle keskeisenä teemana on myös toden ja epätoden rajojen sumeneminen ja häilyvyys. Tulitikkumyyjän maailmaan sukeltaessamme seikkailemme sadun maailman ja todellisuuden rajapinnoilla absurdiutta syleillen.
Minna Maijala kertoo kirjassaan Punaiset Kengät (2019) 70-luvun feministien uudelleen tulkinneen Andersenin satuja niiden kapeakatseisen, miehisen näkökulman ja rajallisen naisten kuvittamisen vuoksi. Haluan nyt tarkastella lapsuudestani rakkainta satua Pieni tulitikkutyttö, ja minua jo pitkään kiehtonutta Pinterin näytelmää Lievää Särkyä feministisestä näkökulmasta ja täten antaa molempien tarinoiden hiljaiselle tulitikkumyyjälle äänen.

Näyttelijä ja tanssitaiteilija Anne Pajunen esittelee Hangossa työnalla olevaa seuraavaa teostaan ja avaa samalla yleisölle taiteilijan työskentelyprosessia. Pajunen työskentelee Helsingissä, Brysselissä ja Lontoossa. Hän keskittyy työssään tekstin ja liikkeen väliseen vuoropuheluun. Hän valmistui vuonna 2017 Lontoon Royal Academy of Dramatic Artista. Sitä ennen hän opiskeli Helsingin Yliopiston Taidekorkeakoulun Teatterikorkeakoulussa tanssin maisteri-linjalla, Taiteilijana Pajunen on työskennellyt mm. Alexandra Bachzetsisin, Jan Fabren, Daniel Linehan, Gabrielle Moletan, Tino Sehgalin ja Jeremy Shawn kanssa. Hän on yksi teatterikollektiivi Psychopompin perustajista, jossa hän toimii näyttelijänä ja ohjaajana. Hänen sooloteoksensa Heroic Moment sai ensi-iltansa syyskuussa 2018 Zodiakissa - Uuden tanssin -keskuksessa Helsingissä.

lepetitfestival.com


Ikäraja: Suositusikäraja K-12
Aika: klo 20:00

Kesto n. 60 min.

Hangon kaupungintalo
Vuorikatu 1, 10900, Hanko