EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 8.7. - Ke 4.8.2021  /  Suvilahti  /  Helsinki

Suvilahden kesäteatteri: Lavarunokabaree

Suvilahden kesäteatteri: Lavarunokabaree Liput

Lavarunokabaree

Lavarunokabaree esittelee Suomen kiinnostavimmat esiintyvät runoilijat kahdessa ainutlaatuisessa illassa, joita tähdittävät Elsa Tölli, Kuopus, Susinukke Kosola sekä Ester Nuori Leppä. Kabareen tunnelmaa nostattavista juonnoista sekä iloisesti vinksahtaneista taukomusiikeista vastaa Harri Hertell.

Luvassa on lavan täydeltä runoutta, joka vaatii, kohtaa, etsii, hämmentää ja säihkyy vapautuneena tiukoista normeista. Tervetuloa mukaan lavarunokabareen matkaan, mikäli haluat tietää mitä esittävä runous kiihkeimmillään on!

Harri Hertell

Harri Hertell (s.1985) on helsinkiläinen runoilija, spoken word –artisti, DJ ja kulttuurituottaja (AMK). Hertell on kirjoittanut kuusi runoteosta, joista tuorein Kaikki tunteet sallittuja (Enostone, 2020) sai innostuneen vastaanoton mm. Helsingin Sanomissa. Hertellin viimeaikaiset runot ovat käsitelleet erityisesti vanhemmuutta sekä länsimaisen ihmisen luontosuhdetta. Hertellin runoja on käännetty useille kielille ja hänen tekstejään on julkaistu lukuisissa antologioissa sekä kirjallisuuslehdissä. Hertell on myös julkaissut kolme spoken word -äänitettä sekä useita puhemusiikkisinglejä.

Parhaillaan Hertell tekee aktiivisesti striimikeikkoja ja työstää kolmea eri runokirjaa. Vuonna 2017 Savukeidas julkaisi Hertellin ensimmäisen tietokirjan, Lavaruno-oppaan, joka käsittelee laajasti suomalaista lavarunokulttuuria. Esiintymisten ja luovan työskentelyn ohella Hertell vetää myös lavarunoustyöpajoja, joiden myötä hän on käynyt levittämässä runouden ilosanomaa mm. kouluissa, nuorisotaloilla, kirjastoissa, yritysten virkityspäivissä, polttareissa sekä vankiloissa. Korona-aikana Hertell on myös kirjoittanut tilausrunoja yksityishenkilöille ja yrityksille sekä vetänyt työpajoja etäyhteyksin. Hertell tunnetaan lisäksi Sieravuoren lavarunofestivaalin taiteellisena johtajana.

Elsa Tölli

Elsa Tölli on esiintyvä runoilija sekä huikentelija, jolle elämän seikkailut, tärähtänyt glamour ja lava-adrenaliini ovat taiteentekemisen moottoreita. Värikylläisillä keikoillaan Tölli tuo lavalle tunnekuohunsa, anteeksipyytelemättömän läsnäolonsa sekä lennokkaan kirvelevät runopuheensa. Hänen runokokoelmansa Fun Primavera ilmestyi 2020 ja oli historian ensimmäisenä omakustanteena ehdolla Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailussa sekä Tanssiva Karhu -palkinnon saajaksi. "Runous on todellista yhteiskunnan multaa, josta uusi, vikuroiva ja sanoinkuvaamaton voi versoa eloon!"

Susinukke Kosola

Daniil Kozlov (s. 1991), taiteilijanimeltään Susinukke Kosola on pietarilaissyntyinen, Turussa asuva kirjoittaja ja kirjallisuusalan sekatyöläinen. Häneltä on julkaistu kolme runokirjaa ja yksi genrehybridi, jotka ovat saaneet kriitikoiden suitsutusta, palkintoja ja ehdokkuuksia. Kosola tunnetaan myös runouteen ja yhteiskunnalliseen kirjallisuuteen keskittyvän Kolera-kollektiivi -nimisen kustantamon perustajana ja lavarunoilijana, sekä kansallisen Runografi-hankkeen ideoijana ja vetäjänä. Taiteellisen työskentelyn lisäksi hän toimii lyriikan kirjoittamisen opettajana muun muassa Turun yliopistossa ja työskentelee aktiivisesti alueensa kirjallisella kentällä.

Kuopus

Kuopus on rap- ja spoken word -artisti, joka julkaisi esikoisalbuminsa Luottamus, kuritus + pus elokuussa 2020. Kuopus rimmaa, runoilee, hapuilee ja fantasioi. Fantasioiden keskiöön nousee oma identiteetti, halut sekä kaikkea uhmaavat tyttäret. Lyriikasta ja esiintymisestä vastaa näyttelijä-kirjoittaja Pietu Wikström ja musiikin sävellyksestä ja tuotannosta viulisti-säveltäjä Elias Riipinen.

Ester Nuori Leppä

Ester Nuori Leppä on Helsingissä syntynyt runoilija, muusikko, rap-artisti ja kirjanpainaja, jolla on useita alter egoja. Hän on monipolvinen trokee, kameleontti, joka luovii kompuroiden tyylilajista toiseen. Runokabareessa häneltä tullaan näkemään kollaboraatio kaikesta vanhasta ja uudesta, herraties mitä se keksii!

cirko.fi


Ikäraja: K-18

Ovet avataan tunti ennen esitystä.
Esityksen kesto n. 2 h sis. väliajan.