EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Pe 27.9.2019  /  Möysän Musaklubi  /  Lahti

Lahden Jazztori 2019
Lahti Big Band & solistit feat. Nina Tapio

Lahden Jazztori 2019 Liput

Nina Tapio on upeaääninen viihdyttäjä ja monipuolinen musiikin ammattilainen (solisti, laulunopettaja, musikaalinäyttelijä, taustalaulaja, yhtyelaulaja, säveltäjä ja elokuvien äääninäyttelijä). Hän tuli tunnetuksi Taikapeili-duon toisena laulajana. Nina Tapio on ollut mukana mm. Hunajamelonit ja Jean S -yhtyeissä. Hänen laulu-ura alkoi jo 5-vuotiaana lastenlevyillä vuonna 1977.

Nina Tapio opiskeli Oulunkylän pop/jazz-konservatoriossa, josta hän valmistui laulunopettajaksi. Vuonna 1994 hän perusti Hanna-Riikka Siitosen kanssa Taikapeili-yhtyeen, joka julkaisi kolme albumia. Taikapeilin albumeista Suuri salaisuus (1994) myi platinaa ja Nähdään taas! (1995) kultaa. Tapio ja Siitonen lauloivat yhdessä myös Aia-yhtyeessä. Vuosina 1998 ja 2003 Tapio julkaisi myös useita levyjä Adiemus-Singerseissä, joka on esiintynyt ympäri maailmaa Karl Jenkinsin kanssa.
Vuonna 2005 Tapio esitti taustalaulut Geir Rönningille Kiovan Euroviisuissa. Hänet ja Hanna-Riikka Siitonen kutsuttiin vuoden 2006 Euroviisujen esikarsintoihin kappaleella Who I Am, mutta he eivät edenneet kilpailuun.

Nina Tapio on toiminut taustalaulajana monella suomalaisella levyllä, esimerkiksi Kirkan, Tauskin, Einin, Kake Randelinin, Matin ja Tepon ja Meiju Suvaksen levyillä. Hän oli Suomen Idols-ohjelman tuomarina vuosina 2005, 2007, 2008. Vuonna 2011 hän toimi ohjelman päätuomarina. Nina Tapion ensimmäinen sooloalbumi on tekeillä.

Juhlavuoden Jazztorilla Nina Tapio esiintyy Lahti Big Bandin solistina.

Lahti Big Band on vuonna 1984 perustettu orkesteri, joka on pitkään niittänyt mainetta tinkimättömällä perehtymisellä 30- ja 40-lukujen akustiseen swing-musiikkiin. Viime vuosina LBB on laajentanut ohjelmistoaan uudempaan musiikkiin ja tehnyt yhteistyötä tunnettujen laulajien kanssa: mm. Sami Pitkämö, Ismo Haavisto, Nat Newborn, Paula Koivuniemi, Laura Voutilainen ja Maarit Hurmerinta. Viimeisin produktio toteutettiin Osmo Ikosen kanssa. Lahti Big Bandin vakituinen taiteellinen johtaja, kapellimestari ja sovittaja on trumpetisti Erno Tiittanen.

Vuonna 1989 Lahti Big Band ry järjesti ensimmäisen Lahden Jazztori -tapahtuman. Lahden kauppatorille pystytettiin teltta, jossa soitettiin jazzia. Jazztori on siitä alkaen järjestetty vuosittain. Kotimaan lisäksi Lahti Big Band on esiintynyt Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Kyproksella, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

www.jazztori.fi


Ikäraja: K-18
Aika: klo 21:00
Ovet aukeavat 1 h ennen esitystä.

Ovet klo 20
Showtime klo 21

Esityksen kesto noin 2 h.

K-18