EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–19, la-su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 29.10.2021  /  Raahen kaupunki: Raahen kirkko  /  Raahe

Kuvia Anna Magdalena Bachin elämästä -pienoiskuvaelma

Kuvia Anna Magdalena Bachin elämästä -pienoiskuvaelma Liput

Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 19:00
Ovet klo 18:00

Kuvia Anna Magdalena Bachin elämästä -pienoiskuvaelma

Musiikki J.S.Bach ja C.P.E.Bach.
Liefde van Anna Magdalena Bach
Käsikirjoitus Elsina Jansen - suomennos ja mukaelma Virpi Räisänen.

Laulusolisti ja päänäyttelijä mezzozopraano Virpi Räisänen.

Continuoryhmä:
Pekka Elsilä, traverso
Johanna Leponiemi barokkiviulu
Riina Salminen, barokkisello
Virve Räisänen, cembalo

Esitys on alunperin käsikirjoitettu Alankomaissa mezzosopraano Virpi Räisäselle ja Domestica Rotterdam ensemblelle. Kuvaelma on Suomessa esitetty kerran aiemmin eri yhtyekokoonpanolla Oulunsalo Soi -tapahtumassa 2018. Nyt tämä koskettava näyttämöllinen teos halutaan tuodaan pohjoisella perioidisoitinkokoonpanolla yleisölle esitettäväksi.

Bachin musiikki sytyttää muusikon ja kuulijansa. Musiikin esittäminen Bachien ajan soittimin luo esitykseen autenttisen sävyn ja antaa syvän elämyksellisen kokemuksen. Esityksessä kuullaan tunnettuja Johann Sebastian Bachin sävellyksiä kuten Badinerie, Bist du bei mir, Air ja Ich habe genug. Mukana musiikkia myös C.P.E.Bachin musiikkia. Kokenut oopperalaulaja saa esille tunnustetut kykynsä draamallisessa ja musikillisessa ilmaisussa. Sisältö on koskettava, suurperheen äidin Anna Magdalenan tuntemukset ovat lähellä monen elämänpiirissä.

Anna Magdalena Bach oli Johann Sebastian Bachin toinen vaimo. Pari avioitui Köthenissä 1721 seitsemäntoista kuukautta sen jälkeen, kun Bachin ensimmäinen vaimo Maria Barbara oli kuollut. He saivat yhdessä kolmetoista lasta, joista seitsemän kuoli lapsena. Musiikillisten numeroiden ja näyttämöllisten kohtausten avulla Anna Magdalena käy läpi elämäänsä, rakkauttaan ja äitiyttään. Tasapainoilu äitinä, äitipuolena ja puolisona tuntuu välillä raskaalta, varsinkin kun elanto
on tiukassa. Suru lasten menetyksistä seuraa päivittäin, mutta musiikki ja rakkaus puolisoon sekä usko Jumalaan kantavat elämässä eteenpäin. Anna Magdalena oli suurperheen äidin tehtävänsä lisäksi yksi puolisonsa sävellysten puhtaaksikirjoittaja, ja Annan käsin jäljentämiä nuotteja on säilynyt paljon.

MUSIIKKIKAPPALEET (muutokset mahdollisia)
J.S.Bach: Badinerie sarjasta h-molli BWV 1067
Menuetti G-duuri BWV Anh. 114
Bist du bei mir BWV 508
Allemande ja Sarabande soolosellosarjasta nr 2 BWV 1008
Gott versorget alles Leben BWV 187
Aria Goldbergvariaatiot BWV 988
Sarabande Ranskalainen sarja nr 3 BWV 814
Ich habe genug BWV 82
Air BWV 1068
Erbarme dich, mein Gott BWV 244
C.P.E.Bach Triosonaatti G-duuri Wq 150

Järj. Raahen seurakunta ja Raahen kaupungin kulttuuripalvelut

Paikka: Raahen kirkko

Esityksen kesto noin 1 h.
Ovet avataan tuntia ennen esitystä.
Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella

Numeroimattomat istumapaikat

Myynti loppuu 29.10.2021 19:00.
Ostamalla lipun tapahtumaan asiakas sitoutuu esittämään voimassa olevan Koronatodistuksen, mikäli viranomainen, tapahtumajärjestäjä tai muu taho sitä kyseiseen tapahtumaan osallistumiseksi edellyttää. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot
Raahen kaupunki: Raahen kirkko
Kirkkokatu 10, 92100, Raahe