EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ke 6.11.2019  /  Haaga-Helian Pasilan-toimipiste (auditorio)  /  Helsinki

Kuinka reportaasi tehdään?

Kuinka reportaasi tehdään? Liput

Käytännön vinkeillä elämyksellisiä reportaaseja! 

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta. Marraskuun iltakoulussa pureudutaan toimivan reportaasin syntyyn. Opettajina toimivat Long Playn Ilkka Karisto, Suomen Kuvalehden Vappu Kaarenoja sekä Helsingin Sanomien Ville Similä. He paljastavat parhaat vinkkinsä reportaasin tekoon, omiin käytännön kokemuksiinsa nojaten. Aiheeseen johdattaa Long Playn Anu Silfverberg. Koulutus sopii kaikille toimittajille, kirjoittajille ja sellaisiksi haluaville.

Iltakoulussa syvennytään muun muassa seuraaviin asioihin:

- Toimittajan havainnointi: miten kuunnella, katsoa ja pysyä sivussa?
- Kuinka tehdään juttuja paikoista, joissa ihmisten haastatteleminen on vaikeaa tai mahdotonta?
- Miten kerrotaan tapahtumista, kun mitään ei tapahdu?
- Kuinka hyödyntää kaunokirjallisia keinoja reportaasissa?
- Miten materiaali pidetään koossa kirjoittamisen aikana?
- Miten tehdään reportaaseja 7 päivässä, 24 tunnissa tai 45 minuutissa?

Opettajat:

Ilkka Karisto on Long Playn toimitussihteeri ja toimittaja, joka on erikoistunut reportaaseihin ja laajoihin ilmiöjuttuihin. Long Playn lisäksi hänen juttujaan on julkaistu mm. Imagessa ja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä. Häneltä on ilmestynyt tietokirja "Vankina Venäjällä - suomalaisen huumekuriirin uskomaton tarina" (WSOY 2018).

Vappu Kaarenoja on Suomen Kuvalehden toimittaja, joka on erikoistunut pitkiin yhteiskunnallisiin feature-juttuihin. Kaarenoja on noussut melko lyhyessä ajassa suomalaisen aikakauslehtijournalismin kärkikaartiin. Tämän vuoden maaliskuussa hänet valittiin vuoden journalistiksi (Bonnierin Suuri Journalistipalkinto).

Ville Similä on Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja, joka on tehnyt reportaaseja muun muassa Saudi-Arabiasta, Iranista, Albaniasta, Piritorilta ja Big Brother -talosta. Häneltä on julkaistu yhdessä Mervi Vuorelan kanssa tietokirjat "Valtio vihaa sua" (Like 2015) sekä "Ultra Bra - Sokeana hetkenä" (WSOY 2018).

Anu Silfverberg on palkittu toimittaja ja kirjailija, joka kuuluu Long Playn perustajajäseniin ja on sen toimituspäällikkö. Aiemmin Silfverberg on työskennellyt Helsingin Sanomissa. Häneltä on ilmestynyt useita esseekokoelmia sekä romaani "Kung Po" (Avain 2008).

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:15-20:00

Tilaisuus klo 16.15 - 20.00

Paikalle pääset parhaiten junalla tai raitiovaunuilla 7 ja 9. Haaga-Helian Pasilan toimipiste sijaitsee Pasilan aseman ja Messukeskuksen välissä.

Tapahtumapaikassa on esteetön pääsy pyörätuolille.

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.

Myynti loppuu 6.11.2019 16:15.