EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ti 22.9.2020  /  Useita paikkoja  /  Useita kaupunkeja

Kuinka autofiktiota tehdään?

Kuinka autofiktiota tehdään? Liput

Opi kirjoittamaan autofiktiota ja rikkomaan päiväkirjan peruskaavaa! 

Tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä tai etänä striimin kautta.

Tapahtumapaikka ja osoite:
Haaga-Helian Pasilan-toimipiste (auditorio), Ratapihantie 13
Huom. Paikalle pääset parhaiten junalla tai raitiovaunuilla 7 ja 9. Haaga-Helian Pasilan toimipiste sijaitsee Pasilan aseman ja Messukeskuksen välissä.

Stream

Voit osallistua luennolle Live streamin välityksellä, alla olevia ohjeista seuraten.
Pääset katsomaan streamia osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla.
Live stream -koodi toimii yhdellä laiteella kerrallaan.
**

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta. Syyskuun iltakoulu keskittyy autofiktion kirjoittamiseen: sen tekniikoihin, eettisiin haasteisiin ja fiktion erottamiseen todellisuudesta. Opettajina toimivat kirjailija, toimittaja Emmi-Liia Sjöholm, kirjailija ja näytelmäkirjailija Johannes Ekholm sekä näytelmäkirjailija ja teatteriohjaaja Milja Sarkola. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat kirjoittaa autofiktiota ja välttää omaelämäkerrallisen tekstin kädenlämpöisyyttä.

Iltakoulussa opit muun muassa nämä asiat:

- Autofiktion tekniikat

Milloin autofiktiossa otetaan käyttöön fiktio? Esikoiskirjansa Paperilla toinen tänä vuonna julkaissut toimittaja Emmi-Liia Sjöholm kertoo, kuinka tekstiin rakennetaan uskottavia yksityiskohtia. Autofiktiokin tarvitsee oman maailman, kielen ja oikeanlaisen rakenteen ollakseen hyvä. Kuinka päiväkirjan peruskaavaa rikotaan ja omaelämäkerrallisuuden kädenlämpöisyydeltä vältytään? Emmi-Liia Sjöholm on freelance-toimittaja, joka työskentelee muun muassa Helsingin Sanomille ja Me Naisille

- Hei, kuka puhuu?

Mikä kaikki voi mennä pieleen, jos ihmisistä kirjoittaa autofiktiota ilman heidän suostumustaan? Johannes Ekholm on kirjoittanut näytelmiä ja romaaneja ja pohtinut työssään kirjoittamisen eettisyyttä. Toisaalta kieli on yhteistä, toisaalta puhetavat voivat olla hyvinkin henkilökohtaisia. Missä menee viittauksen ja varastamisen raja? Kenen ääni dialogissa kuuluu, kuka "saa" kirjoittaa kenestä? Minkälaista valtaa kirjailija käyttää kirjoittaessaan elävistä henkilöistä? Johannes Ekholmin toinen romaani Planet Fun Fun ilmestyi keväällä. 

- Fiktion ja todellisuuden ero

Miten kirjailija valitsee, mitä elämästään kirjoittaa ja mitä ei? Miten näistä valinnoista voi tulla tietoisemmaksi kirjoittajana? Milja Sarkola pohtii, onko tekstin totuusarvo autofiktiossa olennaista ja kertoo, miten lukijan tiedot kirjailijasta vaikuttavat tekstin tulkintaan. Milja Sarkola on Thalia-palkittu näytelmäkirjailija ja teatteriohjaaja. Sarkolan esikoisromaani Pääomani julkaistiin keväällä ja dramatisoitiin myös teatterilavoille. 

***

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:15-20:00

Tilaisuus klo 16.15 - 20.00

Tapahtumapaikassa on esteetön pääsy pyörätuolille.

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.