EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 6. - Su 7.11.2021  /  NÄYTTÄMÖ  /  Joensuu

Korppipäinen Mies

Korppipäinen Mies Liput

KORPPIPÄINEN MIES
Kuroa kollektiivi


Hiljaisuus ei palvele ketään. Hiljaisuus mahdollistaa rikoksen.
Kauhisteletko uutisia? Vetäydyt kavahtaen kauemmaksi? Silti ja juuri siksi, koe tämä. Naurat, itket, hämmennyt, suutut, herkistyt, ymmärrät, aktivoidut. Lasten Me Too -kampanja on aikuisten asia.

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on aihe, jota ympäröi vahva vaikenemisen kulttuuri. Mikään ei kuitenkaan muutu hyssyttelemällä. Pahimmillaan hiljaisuus rikkoo lisää - jättää uhrin ja läheiset ilman tarvitsemaansa terapiatukea ja suojelee seksuaalirikoksen tekijää.
Järkälemäisellä otteella vaiettuun aiheeseen tarttunut teatterintekijä Kati Keskihannu on työryhmineen luonut aiheesta näyttämösooloteoksen, joka ei jätä kylmäksi.
Korppipäinen mies perustuu tutkimustietoon, haastatteluihin ja Enna Airikin kirjaan. Se on yhdistelmä perinteistä teatterikerrontaa, tanssivideota, nukketeatteria ja animaatiota. Teos kuljettaa katsojan älystä tunneälyyn ja takaisin. Tulkitsee ja nostaa monikerroksisesti ja timanttisen tarkkanäköisesti esiin sen mikä pirstaleina peilikuvan taakse kätkeytyi. Tarinan siitä, kun elämä meni rikki ilman lapsen omaa syytä. Ja mitä sitten tapahtui. Ja miten sen voisi muuttaa.

Tämä teos huutaa, koska jonkun täytyy. Unohtamatta kuitenkaan, että tärkeintä on kohtaaminen, turva, lohtu ja toivo; vaikeistakin asioista on mahdollista toipua ja ketään ei jätetä yksin.

Rikotaan hiljaisuus. Ei anneta sen rikkoa lasta.

Esiintyjät: Kati Keskihannu

Ohjaus: Merja Pöyhönen
Käsikirjoitus: Kati Keskihannu
Korppipäinen mies -lastenkirjan kuvittaja-kirjailija: Enna Airik Projisoinnit/animaatiot: Kristina Laine Tanssija videolla: Jouni Järvenpää Sävellys/äänisuunnittelu: Henri Kivistö Nukenrakennus: Maija Westerholm Pukusuunnittelu- ja valmistus, tarpeistonvalmistus: Tytti Nieminen Lavastus: Kati Keskihannu, Tytti Nieminen Valosuunnittelu: tekninen työryhmä Dialogisti: VV Sivén Valokuvat, käsiohjelma, traileri: Marcus Lindén

www.rikotaanhiljaisuus.art

Facbook / Kenen vuoksi sinä rikkoisit hilaisuuden

#rikotaanhiljaisuus


Ikäraja: Suositusikäraja K-13

Kesto: 75 min

Kieli: Suomi

Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot