EN  FI
0600-1-1616 Telefontjänst mån–lör 9–19, sön 13-19 (1,78 € / min. + lsa)
OBS:
Du använder tydligen Safari och privat browser Tyvärr fungerar inte vår sida korrekt med privat browser. Vänligen avlägsna bruket av privat webbläsning eller använd en annan browser.

Fr 13.11. - On 16.12.2020  /  Universum  /  Helsingfors

Klockriketeatern & Sirius Teatern: Julius Caesar

Klockriketeatern & Sirius Teatern: Julius Caesar Biljetter

Tyvärr är detta evenemang avbokat.

Du kan behändigt returnera biljetterna genom formuläret på vår hemsida www.tiketti.fi/returnerabiljetter tills 20.1.2021.

Du kan även skicka biljetter per post bifogat med ditt IBAN-kontonummer och kontaktuppgifter. Adress: Tiketti Oy, Urho Kekkonens gata 4-6, 00100 Helsingfors.

Vid returnering av biljetter till avbokade/flyttade evenemang, dras en biljettspecifik service- eller hanteringsavgift av vid utbetalning.

***

Vi har mottagit en stor mängd förfrågan från kunder som köpt biljetter till annullerade evenemang, gällande möjlighet att stöda arrangören med biljettpengarna i denna för arrangörer ekonomiskt svåra situationen, genom att inte returnera biljetterna.

Vi vill svara på detta önskemål, och således redovisas alla oreturnerade biljetter till respektive arrangörer efter sista returneringsdagen.

Du kan även stöda evenemangen genom att skaffa evenemangsplatsspecifika presentkort. Alla presentkortsalternativ här: www.tiketti.fi/evenemang#t=89

***

Caesar har vunnit kriget mot Pompejus och återvänder till Rom i ett segertåg. Plötsligt avviker Caesars närmaste man Brutus från segertåget. Brutus vän Cassius ser sin chans och börjar övertyga Brutus om att de till vilket pris som helst måste hindra Caesar från att bli krönt till kung.

Samtidigt sprids ryktet om att Caesar har tackat nej till kronan, inför det jublande folket. På natten bryter ett våldsamt oväder ut. Cassius rör sig i mörkret och övertalar flera andra att delta i sammansvärjningen mot Caesar. De är alla redo att avsätta Caesar på det enda möjliga sättet: genom att döda honom. Nu måste de bara få Brutus på sin sida...


Julius Caesar är en av William Shakespeares mest kända klassiker, som ändå sällan har spelats i Finland - och aldrig tidigare på svenska. Nu lyfter Klockriketeaterns och Sirius Teaterns karnevalistiska uppsättning fram en spegel mot 2020-talet, samtidigt som den är trogen Shakespeares originaltext och språk.

I Julius Caesar kombineras tragedi och komedi med blankvers och glitter-toga. Genom att utnyttja teaterns möjligheter presenteras en ömsom seriös, ömsom grotesk lek kring teman som maktbegär, maskulinitet och ära.
De starka visuella elementen och den absurda humorn erbjuder publiken flera nivåer av igenkännelse och förundran.

Föreställningen granskar den patriarkala världsordningen och de mekanismer som får mänskor att starta krig, hellre än att medge att de har fel.

Vi får följa med de historiska händelserna ur olika synvinklar. Var och en av huvudpersonerna bidrar på sitt sätt till att läget blir allt mer katastrofalt - alla lika oförmögna att bryta mönstret.

Antikens ursprungliga mansplainers som bara älskar att höra sin egen röst gestaltas här i en mångfald av sinsemellan motstridiga former. Inga strukturer är eviga - ifall vi inte vill det.

 

 

REGI: Carl Alm

DRAMATURGI: Per Ehrström

SCENOGRAFI: Milla Martikainen

KOSTYM: Liisa Pesonen

LJUD OCH MUSIK: Kristian Ekholm

LJUS: Matti Raita

PÅ SCENEN: Wilhelm Grotenfelt, Minni Gråhn, Tuuli Heinonen, Paul Holländer, Johanna af Schultén

 

Föreställningens längd 1 timme 40 minuter utan paus.

 

klockrike.fi

universum.fi


Åldersgräns: Rekommenderas från 12 år

Platserna är onumrerade sittplatser.

Dörrarna till teatern öppnar 1 timme innan föreställningen.

 

Läs om säkerhet på teatern under corona-pandemin:

klockrike.fi/sv/covid_19/