EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 13.11.2020 - Pe 10.9.2021  /  Teatteritalo Universum  /  Helsinki

Klockriketeatern & Sirius Teatern: Julius Caesar

Klockriketeatern & Sirius Teatern: Julius Caesar Liput

Lippuja myynnissä rajoitettu määrä.

Myymme tällä hetkellä rajatun määrän lippuja. Lisäämme katsojapaikkoja myöhemmin jos mahdollista. Jos katsojapaikat toivomaasi esitykseen ovat loppuneet, tulethan ystävällisesti katsomaan tilanteen myöhemmin uudestaan. Voit myös varata lippuja sähköpostitse tai puhelimitse Teatteritalo Universumista:

liput@universum.fi
044 0506149 (ke-pe klo 12-15)
www.universum.fi/info

***

Tänä syksynä sekä suomen- että ruotsinkieliset esitykset Teatteritalo Universumissa!

Caesar on voittanut sodan Pompeiusta vastaan ja palaa voittokulkueessa Roomaan. Yhtäkkiä Caesarin lähin mies Brutus poistuu saattueesta. Brutuksen ystävä Cassius näkee tilaisuutensa tulleen; hän yrittää vakuuttaa Brutuksen siitä, että Caesarin kruunaminen kuninkaaksi pitää estää hinnalla millä hyvänsä.

Juhlivan kansan keskuudessa alkaa levitä huhu, jonka mukaan Caesar on kieltäytynyt kruunusta. Samana yönä puhkeaa raju myrsky, ja Cassius kulkee yön pimeydessä puhuen ihmisiä puolelleen Caesaria vastaan. Kaikki tietävät, että Caesarin voi syrjäyttää yhdellä ainoalla tavalla: surmaamalla hänet. Brutus on viimeinen, joka kapinallisten on vielä voitettava puolelleen…

Julius Caesar on yksi William Shakespearen tunnetuimpia, mutta Suomessa varsin harvoin esitettyjä teoksia. Klockriketeaternin ja Sirius Teaternin yhteistyönä toteuttama esitys pysyy uskollisena sekä Shakespearen tekstille että kielelle, mutta näyttää herkullisesti karnevalisoiden, kuinka ajankohtainen klassikkonäytelmä on myös nykypäivänä.

Julius Caesar ravistelee patriarkaalista maailmanjärjestystä ja mekanismeja, jotka saavat ihmisen mieluummin aloittamaan sodan kuin myöntämään olevansa väärässä. Esitys on sekä teatterin lukemattomia mahdollisuuksia hyödyntävä groteski ilottelu että vallan, maskuliinisuuden ja kunnian käsitteitä eri perspektiiveistä lähestyvä syvällinen pohdiskelu. Tragedia, komedia, runomittainen silosäe ja glittertoogien säihke yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi.

Monitaiteisen esityksen visuaalinen maailma ja absurdi huumori liikkuvat monella eri tasolla ja aikakaudella, tarjoten katsojalle lukuisia eri samaistumispintoja.

Historiallisia tapahtumia seurataan monen eri henkilön näkökulmasta. Jokainen päähenkilö tuo oman lisänsä yhä syvenevään katastrofiin, eikä kukaan heistä pysty katkaisemaan tapahtumien kierrettä.

Antiikin omaa ääntänsä rakastavat miesselittäjät tuodaan esityksessä näyttämölle lukuisten, keskenään ristiriitaisten elementtien kautta. Mikään rakenne ei ole ikuinen, ellemme itse niin päätä.

Ohjaus: CARL ALM
Dramaturgia: PER EHRSTRÖM
Lavastus: MILLA MARTIKAINEN
Puvustus: LIISA PESONEN
Ääni & Musiikki: KRISTIAN EKHOLM
Valo: MATTI RAITA
Näyttämöllä: WILHELM GROTENFELT, TUULI HEINONEN, PAUL HOLLÄNDER, JOHANNA AF SCHULTÉN, SANNA STELLAN

Esityksen kesto 1h 40min, ei väliaikaa.
LATAA KÄSIOHJELMA

Yhteistuotanto Klockriketeatern & Sirius Teatern

Esityspaikka: Teatteritalo Universum

Me teemme parhaamme luodaksemme kaikille mahdollisimman turvalliset olosuhteet koronapandemian aikana. Lue lisää turvallisuuskäytännöistämme tästä. 

klockrike.fi

universum.fi


Ikäraja: Suositusikäraja K-12

Ruotsiksi
26.8.2021 premiär
27.8.2021
28.8.2021
31.8.2021
2.9.2021
3.9.2021

Suomeksi
8.9.2021 ensi-ilta
9.9.2021
10.9.2021

Paikat numeroimattomia istumapaikkoja.

Ovet aukeavat tuntia ennen esitystä.

Esityksen kesto 1 tunti 40 minuuttia, ei väliaikaa.


Lue teatterin turvallisuusinfo:

klockrike.fi/fi/covid_19/

http://universum.fi/turvallisesti-universumiin-mita-sinun-tulee-tietaa/   

Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot