EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ke 19. - Pe 28.1.2022  /  KokoTeatteri  /  Helsinki

Kirsi Marie Liimatainen: Kotiinpaluu

Kirsi Marie Liimatainen: Kotiinpaluu Liput

Esityksille etsitään uusia päivämääriä. Lipunmyynti aukeaa taas, kun uusi päivä on löytynyt.

Jos olet ostanut lipun alkuperäisille päivämäärille, odota rauhassa viestiä meiltä. Lähetämme tiedon uudesta päivämäärästä ja mahdollisesta palautuskäytännöstä suoraan sähköpostiisi heti, kun tiedot varmistuvat.

Mikäli uusia päiviä ei löydy ja esitykset peruuntuvat, otamme lipunostajiin yhteyttä sähköpostitse lippujen palauttamisesta.

***

Ohjaaja-käsikirjoittaja Kirsi Marie Liimataisen Kotiinpaluu saa kantaesityksensä KokoTeatterissa 14.1.2022. Esitys on itsenäinen jatko-osa näytelmälle Jos minä puhuisin sinulle, joka esitettiin KokoTeatterissa syksyllä 2020.

Kotiinpaluu kertoo Jannikasta, joka on työskennellyt valokuvaajana ulkomailla. Raskas työ humanitäärisissä kriisikohteissa on vienyt veronsa ja unelmissa alkaa siintää rauhaisa elämä maaseudulla. Jannika ostaa talon kotikonnuiltaan ja asettuu sinne avopuolisonsa Mirjamin kanssa. Kotiinpaluu ei suju kuitenkaan ongelmitta, vaikka Jannikan äiti tekeekin tilanteessa voitavansa. Kyläläisten käsityksissä vaikuttavat ikiaikaiset asenteet ja naisiin suhtaudutaan syrjivästi. Vain naapuritalon vanhapoika tarjoaa auliisti apuaan ja vierailee heidän luonaan päivittäin. Kun Jannika torjuu naapurin kosinnan ja mies ymmärtää naisparin elävän synnissä, sopu särkyy.

Sysäys näytelmän kirjoittamiseen on syntynyt huolesta seksuaalivähemmistöön kohdistuvan vihamielisen puheen lisääntymisestä ja arvokonservatismin uudelleennoususta. ”2020-luvulla maailma muuttuu avoimemmaksi, mutta pintaa raaputtaessa huomaa, että erilaisuuden ja toiseuden pelko nostaa päätään vuorovedoin. Maakunnissa vastustetaan kynsin ja hampain Pride-tapahtumia ja vaahdotaan vaarallisesta sateenkaariaatteesta. Aito avioliitto -kampanja on voimissaan ja seksuaalista eheyttä voi edelleen oppia herätyskristillisessä liikkeessä. Syrjinnän kokemukset ovat seksuaalivähemmistön keskuudessa universaalisti yhdistävä tekijä”, kiteyttää ohjaaja Kirsi Liimatainen.

Hänen omassa nuoruudessaan kaksoiselämän vietto oli homo- ja lesboyhteisössä ennemmin sääntö kuin poikkeus. Yhteiskunta kuitenkin avautui 90-luvulla ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet kehittyivät. Nyt anti-gender -toimijoiden luoma vihamielinen ilmapiiri ajaa tietyissä Euroopan maissa ihmisiä piilottamaan jälleen oman itsensä ja salaamaan seksuaalisen suuntautumisensa. LGBTQ-oikeuksien kehitys menee Euroopassa taaksepäin.

Kotiinpaluu kutsuu katsojaa pohtimaan, kuinka ennakkoluuloton ja suvaitsevainen yhteiskunta Suomi oikeastaan on?

Rooleissa: Johanna Kokko, Marjaana Maijala, Eila Halonen ja Jouko Puolanto
Käsikirjoitus, ohjaus & videot: Kirsi Marie Liimatainen
Grafiikka: Jenny Orgis
Valo- ja äänisuunnittelu: Niklas Vainio
Tuotanto: Johanna Kokko & Kirsi Marie Liimatainen

Esitystä ovat tukeneet Taike:n esittävien taiteiden toimikunta ja Yrjö Sirolan Säätiö.

Näytelmä on itsenäinen jatko-osa esitykselle Jos minä puhuisin sinulle, joka kantaesitettiin KokoTeatterissa 7.11.2020.

www.kokoteatteri.fi


Paikat ovat numeroimattomia istumapaikkoja.

Ovet avataan tuntia ennen esitystä.

Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.