EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ti 5. - Ti 19.10.2021  /  TikettiStream  / 

Kirjoita paremmin ympäristökriisistä

Kirjoita paremmin ympäristökriisistä Liput

Kirjoita paremmin ympäristökriisistä

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta! Lokakuun iltakoulu tarjoaa työkaluja ilmastokriisin ajatteluun ja siitä kirjoittamiseen. Opettajina toimivat kirjailija Anni Kytömäki, toimittaja Riikka Suominen ja tietokirjailija Mikko Pelttari. Tapahtumaa luotsaa Long Playn tutkiva toimittaja Hanna Nikkanen. Iltakoulussa tarkastellaan ympäristökriisiä kaunokirjallisuudessa, journalismissa ja tietokirjallisuudessa.

Koulutus sopii toimittajille, kirjailijoille ja sellaisiksi haluaville, sekä kenelle tahansa, jota ympäristökriisi mietityttää. Koulutus tarjoaa työkaluja ekokriisin ajatteluun, uusia näkökulmia sen ymmärtämiseen ja siitä kirjoittamiseen.

Anni Kytömäki on kirjailija, jonka viimeisin teos Margarita voitti Finlandia-palkinnon. Kytömäki on opiskellut luontokartoittajaksi ja käsittelee kirjoissaan ympäristötuhoa ja siihen liittyvää talouden, elämäntapojen ja maailmankuvien muutosta. Miten kaunokirjallisuus voi kertoa ympäristötuhosta tavalla, joka ei ainoastaan kuvaile uhkia, vaan lisää ymmärrystä? Jos Kytömäki tekisi journalismia tai tietokirjallisuutta, mihin hän tarttuisi? Kytömäkeä haastattelee Long Playn tutkiva toimittaja Hanna Nikkanen.

Riikka Suominen on toimittaja, joka kirjoittaa ympäristökriisistä. Pitääkö kaikkien juttujen käsitellä ilmastonmuutosta? Entä mitkä ovat ympäristöjournalismin kliseet? Iltakoulussa Suominen kertoo, miten ilmastojutuille saadaan lisää lukijoita, myös skeptisiä sellaisia. Lisäksi Suominen pohtii, kenen ääni ilmastojutuissa kuuluu ja antaa konkreettisia vinkkejä ilmastokriisistä kirjoittamiseen. Ilmastojournalismi kaipaa uusia näkökulmia, mutta mitä ne ovat?

Mikko Pelttari on toimittaja ja tietokirjailija, jonka uusi teos Lämpenevä Maa – Ilmastolukutaidon käsikirja ilmestyy lokakuussa 2021. Pelttari lupaa antaa iltakoulussa työkaluja ilmastokriisin ajatteluun. Kun ilmastosta puhutaan enemmän kuin koskaan, on entistä tärkeämpää pohtia mistä ja miten keskustellaan. Tietokirjaansa esimerkkinä käyttäen Pelttari pohtii, miksi ympäristökriisi on niin vaikea aihe ja miten sitä voisi käsitellä fiksusti.

Long Playn iltakouluihin on myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

– –

Huom. Tähän iltakouluun voi osallistua ainoastaan etänä striimin kautta tai katsomalla tallenteen jälkikäteen kahden viikon ajan. Tallenne on katsottavissa 5.-19. lokakuuta osoitteessa tiketti.stream. Striimiä pääset seuraamaan pääsylipusta löytyvällä koodilla. Tallennetta voi katsoa samalla koodilla. Ohjeet löytyvät myös pääsylipusta.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.

Stream-ohjeet

Pääset katsomaan tapahtumaa osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Tapahtuma on katsottavissa 5.10.2021 klo 16:15 alkaen aina 19.10.2021 klo 23:59 asti. Lipunmyynti streamiin loppuu 19.10.2021 klo 22:00. Stream-lipulla voit katsoa sekä live streamin että tallenteen.

Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot