EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

To 5.9.2019  /  Haaga-Helian Pasilan-toimipiste (auditorio)  /  Helsinki

Kirjoita henkilö!

Kirjoita henkilö! Liput

Opi kirjoittamaan vetävästi henkilöstä ja käyttämään henkilöä tarinan rakentamisessa.

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta. Syyskuun iltakoulu keskittyy henkilökuvaukseen ja henkilön käyttämiseen kerronnan keinona. Opettajina toimivat päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki, Long Playn Antti Järvi sekä tietokirjailija, äidinkielen lehtori Helena Ruuska. Koulutus sopii kaikille toimittajille, kirjailijoille ja sellaisiksi haluaville.

Iltakoulussa opit muun muassa nämä asiat:

- Henkkarin salat

Aikakauslehdet ovat täynnä henkilökuvia, mutta millaiset erottuvat joukosta? Mari Paalosalo-Jussinmäki kertoo, mitä editoija toivoo henkilöjutulta, millaisia vinkkejä hän itse on antanut kirjoittajille ja miten omia kirjoittamisen maneereja voi ravistella. Mari Paalosalo-Jussinmäki on noin 25 työvuotensa aikana editoinut satoja henkilöjuttuja. Nykyisin hän työskentelee muun muassa Kotivinkki-lehden ja Meillä kotona -sivuston päätoimittajana A-lehdissä.

- Henkilö kerronnan keinona

Mitä henkilö tekstissä tekee? Kuinka päähenkilöt ja sivuhenkilöt löytyvät aiheesta? Mikä on minäkertojan henkilö? Henkilöt - tekijät ja kokijat - ovat kirjoittamisen ytimessä ja oleellinen osa kerrontaa. Mutta millainen on toimiva henkilö kerronnan työkaluna ja milloin henkilö saa lukijan ymmärtämään aihetta ja eläytymään olennaiseen? Antti Järvi on toimittaja ja tietokirjailija ja kuuluu Long Playn perustajajäseniin.

- Historia eläväksi

Aina kirjoittaja ei voi haastatella tekstin päähenkilöä. Tietokirjailija, äidinkielen lehtori ja kirjallisuuskriitikko Helena Ruuska kertoo, millaisia asioita pitää ottaa huomioon, kun kirjoittaa historiallisesta henkilöstä. Millaisia lähteitä kannattaa etsiä - ja mistä? Entä missä määrin kirjoittaja uskaltaa tehdä tulkintoja henkilöstä ja tämän mielenliikkeistä? Ruuskalta on ilmestynyt Marja-Liisa Vartion, Eeva Joenpellon ja Hugo Simbergin elämäkerrat WSOY:n kustantamina. Hänen kirjoittamansa Simberg-elämäkerta "Piruja ja enkeleitä" (2018) oli ehdolla Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi, ja se sai Lauri Jäntin tunnustuspalkinnon.

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:15-20:00

Tilaisuus klo 16.15 - 20.00

Paikalle pääset parhaiten junalla tai raitiovaunuilla 7 ja 9. Haaga-Helian Pasilan toimipiste sijaitsee Pasilan aseman ja Messukeskuksen välissä. Tapahtumapaikassa on esteetön pääsy pyörätuolille.

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.