EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

To 12.11.2020  /  Postimuseo, Museokeskus Vapriikki  /  Tampere

Kirjeitä rintamalta

Kirjeitä rintamalta Liput

Kirjeitä rintamalta -esitys tuo sota-ajan tunnelmat uudestaan koettavaksi

Aidoista kirjeistä ja tositapahtumista sovitettu vahva fyysinen ja äänellinen rakkaustarina on intensiivinen ja koskettava kuvaus pariskunnan kirjeenvaihdosta sota-ajan Suomessa. 

Esitys pohjautuu Lahja ja Heino Kaulasen sota-ajan kirjeenvaihtoon vuosilta 1941–44. Tuolta ajalta Heinon kirjeitä on löytynyt lähes kaksisataa ja Lahjan ainoastaan yksi. Lahja oli kotoisin Kittilän Muusasta. Muusa on hyvin pieni, kolmen talon asuttama erämaakylä Kittilän kunnassa. Heino oli kotoisin Äkäslompolosta. 

Heinon kirjeestä rintamalla 1.9.1944

”Rakas Lahjani, kirjoittelen tätä kirjettä keskiyöllä sorakuopassa. Meitä on tässä kolme miestä. Tässä on katto ja pikku piisin tapanen, jossa on pieni tuli, ja sen loisteessa piirtelen sinulle tätä kirjettä. Ulkona on synkkä yö - sataa vettä. Oikein sellanen ryssän liikehtimis ilma, ja siksi olemakin vähän varuillaan. Vaan hiljaa se tuntuu vielä olevan. Niin piisinä meillä on vanha separaattorin kuupa.Siinä on tuli ja hyvä sen loisteessa on kirjotella. Tuntuu melko koikkaalle varmaan, jos olis rauha ja sinä kaverina. Niin olis hauska asua, vaikka onkin vaan multaseinät."

Ohjaus, käsikirjoitus ja esiintyjät:
Teatteri Taruma:
Katja Kaulanen ja Marko Ruotsalainen  

Esitys liittyy Postimuseon Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -näyttelyyn, joka on esillä 31.1.2021 museokeskus Vapriikissa.

www.postimuseo.fi


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 18:10
Esitys klo 18:30

Paikat ovat numeroimattomia istumapaikkoja.

Esityksen kesto n. 1 h.

Ovet klo 18:10.

Liput ovelta 20 € esityspäivänä klo 17:30 alkaen, mikäli jäljellä.

Myynti loppuu 12.11.2020 18:10.