EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ti 7. - Ti 21.12.2021  /  Useita paikkoja  /  Useita kaupunkeja

Kaunokirjallisuuden huiput

Kaunokirjallisuuden huiput Liput

Kaunokirjallisuuden huiput

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta! Joulukuussa kotimaisen kaunokirjallisuuden huiput kertovat konkreettisia kirjoitusvinkkejä omien teostensa pohjalta. Juha Hurme saapuu kertomaan jännitteen luomisesta, tarinan kuljetuksesta ja tyylistä. Emmi-Liia Sjöholmin luento pohjautuu dialogin kirjoittamiseen. Matias Riikonen taas kertoo, kuinka kertoja rakentuu. Tapahtumaa juontaa Long Playn toimituspäällikkö, kirjailija Anu Silfverberg, joka haastattelee jokaista opettajaa luentojen jälkeen. Koulutus sopii niin toimittajille kuin kirjailijoille sekä sellaisiksi haluaville – siis kaikentasoisille kirjoittajille.

Tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä tiistaina 7.12. Haaga-Helian auditoriossa Pasilassa (Ratapihantie 13), katsomalla livestriimin tai tapahtuman tallenteen jälkikäteen 21.12. mennessä osoitteessa tiketti.stream. Ohjeet löytyvät myös pääsylipusta.


Iltakoulussa opit ainakin nämä asiat:

– Mistä syntyy hyvä tarina? Juha Hurme on Suomen arvostetuimpia kirjailijoita, jonka romaani Niemi voitti kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2017. Hurme kirjoittaa myös näytelmiä. Iltakoulussa hän kertoo, kuinka novelli ”Ässä ja Heebo” (vielä julkaisematon) syntyi. Samalla Hurme tulee kerranneeksi, miten tarinaa kuljetetaan eteenpäin niin, että jännite säilyy. Entä miten sekoitetaan henkilökohtaista ja fiktiivistä materiaalia toisiinsa?

– Miten kirjoitetaan hyvää dialogia? Emmi-Liia Sjöholm on kirjailija ja toimittaja, jonka esikoisteos Paperilla toinen (2020) oli myyntimenestys. Seuraava kirja Virtahevot (2021) on kirjoitettu täysin dialogin muotoon. Iltakoulussa Sjöholm kertoo kirjoitusprosessista ja dialogin työstämisen eri vaiheista. Kuinka rakennetaan kokonainen tarina pelkkien repliikkien varaan? Mitä sitten, kun ei voi näyttää, vaan ainoastaan selittää? Iltakoulussa Sjöholm opettaa, kuinka banaalin kerronnan sijaan syvennetään repliikkejä.

– Kuinka kertoja rakentuu? Kirjailija Matias Riikosen neljäs romaani Matara on tämän vuoden kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana. Aiemmin Riikonen on saanut Kalevi Jäntin palkinnon. Iltakoulussa Riikonen opettaa, miten kertojan asennot suhteessa henkilöihin, ympäristöön ja maisemaan synnyttävät jännitteitä ja kirjallista ajattelua. Mikä on kertojan suhde teoksen rakenneratkaisuihin? Entä minkälaisilla tavoilla kirjallisia ääniä voi löytää tai askarrella?

Tapahtuma on katsottavissa osoitteessa tiketti.stream kahden viikon ajan 7.-21. joulukuuta. Striimiä pääset seuraamaan pääsylipusta löytyvällä koodilla. Tallennetta voi katsoa samalla koodilla. Ohjeet löytyvät myös pääsylipusta.

Long Playn iltakouluihin on myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton
HUOM! Muuttuneen koronatilanteen ja rajoitusten vuoksi tapahtumaan voi osallistua paikan päällä ainoastaan koronapassia ja henkilöllisyystodistusta näyttämällä. Kaikilla lipun ostaneilla on myös mahdollisuus osallistua tapahtumaan etänä striimin kautta osoitteessa tiketti.stream.

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.

Stream-ohjeet

Pääset katsomaan tapahtumaa osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Tapahtuma on katsottavissa 7.12.2021 klo 16:15 alkaen aina 21.12.2021 klo 23:59 asti. Lipunmyynti streamiin loppuu 21.12.2021 klo 22:00. Stream-lipulla voit katsoa sekä live streamin että tallenteen.

Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot