EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Pe 28.8.2020  /  Koko Jazz Club  /  Helsinki

Kari Ikonen ”Impressions, Improvisations & Compositions” -levynjulkaisukeikka

Kari Ikonen ”Impressions, Improvisations & Compositions” -levynjulkaisukeikka Liput

Kari Ikonen ”Impressions, Improvisations & Compositions” levynjulkaisukeikka!

Kari Ikosen uutukainen soolopianorepertuaari ”Impressions, Improvisations & Compositions” julkaistaan levyn muodossa 28.8.2020 saksalaisen Ozella Music:in toimesta. Nimensä mukaisesti tämän Kandinsky-inspiroituneen levyn musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa pianon sointikirjo on viety uusiin ulottuvuuksiin preparointeineen ja erikoistekniikoineen.

Vaikutteita kuullaan mm. japanilaisesta koto-musiikista, sekä varsinkin arabimusiikista, johon Ikonen on erityisen mieltynyt. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän Maqiano-laitteen avulla! Tämä vähintäänkin mullistava keksintö on jo herättänyt valtavasti kiinnostusta maailmalla, kun Ikonen on esitellyt sitä konserteissaan keväästä 2019 alkaen. Konsertti on osa levynjulkaisukiertuetta, jonka SKR:n Uudenmaan Rahaston tukemat Uudenmaan-keikat kuljetaan hiilineutraalisti fillarilla!

Muutama kipale tulevalta levyltä: Soundcloud
Maqiano-esittelyvideo: YouTube

Vuonna 2013 Yrjö-palkinnolla aateloitu pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen (s. 1973) on kansainvälisesti arvostetuimpia jazzmuusikoitamme. Maailmalla menestyneen oman trionsa lisäksi taiteilija tunnetaan myös yhteistyöstä mm. UMO:n, Orchestra Nazionale della Lunan, Lee Konitzin, Louis Sclavisin ja Bob Mosesin kanssa. Hän on konsertoinut kotimaamme lisäksi mm. Neuvostoliitossa, Kauko- ja Lähi-Idässä, Australiassa, Afrikassa, Yhdysvalloissa ja yli kolmessakymmenessä Euroopan maassa. Ikosen soittoa ja/tai sävellyksiä on yli kolmellakymmenellä levyllä, joista 8 on hänen omalla nimellään. Jo debyyttilevy ”Karikko” sai Jazz-Emma palkinnon vuonna 2001. Säveltäjänä laajasti tunnustettu Ikonen on myös palkittu kansainvälisesti arvostetuissa sävellyskilpailuissa ”Julius Hemphill Composition Awards” (USA) ja ”Scrivere in Jazz” (Italia).

Kari Ikonen,
piano

Lisätietoja täältä.

www.kokojazz.fi


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet 18:00
Showtime 19:00

Arvioitu kesto 1 tunti.