EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

To 2.7. - Su 6.9.2020  /  Kanttila, Minna Canthin talo  /  Kuopio

Kanttila 200 vuotta

Kanttila 200 vuotta Liput

Kanttila 200 vuotta -näyttely koostuu kolmesta eri näyttelystä ja Minnan Puoti -myymälästä

Kanttilan rakennushistoriaa -näyttely kertoo kuvin ja sanoin Kanttilan rakennushistoriallisen selvityksen (RHS) pohjalta rakennuksen vaiheita ja sivuaa Minna Canthin elämää. Mitä tänään koulussa opit? - näyttelyssä pohditaan koulun, kädentaitojen ja vapauden merkityksiä sekä tutustutaan Kanttilan muutos- ja korjaustyöremonttiin. Palasina koko Nainen -viestejä näkymättömältä vyöhykkeeltä on mediataideteoskokonaisuus, joka koostuu kuvista ja lisätyn todellisuuden videoista.

Minnan Puoti on kuopiolaisen Katutaideyhdistys Urbaani ry:n graffitein stailaama tila, joka tarjoaa uniikkia ostettavaa.
www.facebook.com/minnacanthintalo

Kanttila

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Kanttila sijaitsee aivan Kuopion keskustassa Snellmaninpuiston laidalla, vain 5 minuutin kävelymatkan päässä kauppatorilta. Kanttilan tontin ensimmäinen omistaja vuonna 1780 oli kirjansitoja Skotte.  Kanttilan itse rakennuksen historia ulottuu aina 1820 -luvulle, jolloin kehvolaiselle talonpoika Petter Wäänäselle myönnettiin kirjakaupanpito-oikeus ja hän perusti ensimmäisen Sisä-Suomen kirjakaupan Kanttilaan.

Minna Canth (1844-1897)

Tämä 200 vuotta vanha Kanttila oli myös Minna Canthin koti, kokoontumispaikka ja seinät, joiden sisällä puolustettiin tasa-arvoa. Minna Canth asui Kanttilassa nuoruusvuosinaan 1853 - 1863 sekä uudelleen leskeksi jäätyään vuodesta 1880 aina kuolemaansa vuoteen 1897 saakka. Minna Canth oli seitsemän lapsen yksinhuoltaja, kauppias, kirjailija, naisasianainen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän oli kirjallisuutemme uudistaja ja suomalaisen realismin uranuurtaja sekä ensimmäinen suomenkielinen sanomalehtinainen. Minna Canth muutti teksteillään maailmaa, julkaisi elämänsä aikana kymmenen näytelmää, seitsemän pitkää novellia, kertomuksia, lehtiartikkeleita ja puheita.

Kanttilan remontti

Näyttely on osa Kanttilan muutos- ja korjaustyöprosessia, jonka Minna Canthin talo ry on aloittanut loppuvuodesta 2016. Kanttilan pääsuunnittelija, arkkitehtitoimisto Arto Mattila Oy suunnittelee Kanttilan arkkitehtipiirustuksia kesän 2020 aikana. Hankkeeseen haetaan yhteistyökumppaneita ja rahoitusta.

Näyttely on osa Kanttilan muutos- ja korjaustyöprosessia, jonka Minna Canthin talo ry on aloittanut loppuvuodesta 2016.
www.kanttila.fi

www.kanttila.fi


Ikäraja: K-12

Lipulla tutustuminen näyttelyihin 60 min kerrallaan lippuun merkittynä aikana. Saavuthan ajoissa!

Lippuja myös ovelta, mikäli jäljellä.

Lastenlippu 12-18-vuotiaille (alle 12-v ilmaiseksi).

Kanttila, Minna Canthin talo
Kuninkaankatu 15, 70100, Kuopio