EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

La 5.12.2020  /  NÄYTTÄMÖ  /  Joensuu

Kahden tanssiteoksen ilta

Kahden tanssiteoksen ilta Liput

Tapahtuma siirtyy keväälle 2021. Uusi ajankohta ilmoitetaan mahdollisimman pian, ja ostetut liput käyvät siihen tapahtumaan sellaisenaan. Halutessasi voit myös palauttaa liput 4.2.2021 mennessä osoitteessa www.tiketti.fi/palautalippuja .

***

Kahden tanssiteoksen illassa nähdään kaksi valtakunnallista vierailua: tanssiteos Levoton maa ja sirkusesitys RISA - Friction.

Levoton maa

Kahden teoksen illan avaa Levoton maa. Teoksessa nähdään Kuopio Tanssii ja Soin ja tanssiteatteri Minimin taiteelliset johtajat Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen.

Vierauden kohtaamista pohtiva Levoton maa on saanut inspiraationsa Edward W. Saidin teoksesta Orientalismi. Tekijöiden kiinnostuksen kohteena on kuitenkin ollut tarkastella toiseuden hahmottamista yleisemmällä tasolla. Osaamme tulkita tuntematonta tai vierasta vain omasta maailmankuvastamme käsin - samalla muokkaamme todellisuutta itsellemme ymmärrettävään tai ylipäänsä mahdolliseen muotoon. Kuvaajan ulkopuolisuus suhteessa kuvattavaan asiaan sekä vieraan kulttuurin kohtaamiseen erottamattomasti liittyvä jako "meihin" ja "heihin" luovat verhon, jonka takaa on vaikea nähdä toinen tai tulla itse nähdyksi.

Teos tarttuu aiheeseensa fyysisyydellä ja luottaa kahden esiintyjän tarkkaan yhteistyöhön. Hienovireisesti yhteen soivat kehot rakentavat kudelman, josta kerros kerrokselta paljastuu henkilökohtaisempia sävyjä.

Koreografia ja tanssi: Riku Lehtopolku, Mikko Makkonen
Äänisuunnittelu: Eero Auvinen
Valojen konsultaatio: Joonas Tikkanen
Esiintyjät ääninauhalla: Francis Guardia, Ben Rogers
Musiikki: Jon Balke, Batagraf, Anouar Brahem, Stephan Micus

Risa - Friction

Mikä on se voima joka saa meidät liikkeelle? Liikumme pysähtymättä, mutta jätämmekö jälkeemme vain kiiltävät pinnat? Entä jos päätän jäädä paikoilleni, lakkaanko olemasta?

RISA - Friction on hengästyttävä kudelma tanssia ja akrobatiaa, yhdistelmä kahta erilaista fyysistä taiteilijaa ja heidän yhdessä kehittelemäänsä liikekieltä. Heidän välillään tanssi venyy uusiin ulottuvuuksiin, kohtaa akrobatian ja muuntautuu joksikin uudeksi.

Riia Kivimäki on voimistelu taustan omaava freelancerinä työskentelevä tanssitaiteilija joka on valmistunut Tampereen konservatorion jazz-tanssilinjalta sekä syventänyt opintojaan eurooppalaisen nykytanssin kentällä. Hän on esiintynyt, tehnyt koreografiaa ja luonut esityksiä monipuolisesti niin tanssin, sirkuksen, kuin teatterin kentällä ja niitä yhdistäen.
Saku Mäkelä on valmistunut tanssiakrobaatiksi Tukholman taiteellisesta korkeakoulusta vuonna 2008. Melkein 20-vuoden ajan hän on tehnyt töitä tanssin, teatterin ja sirkuksen parissa niin esiintyjänä, koreografina kuin opettajana.

Konsepti ja esiintyminen: Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä
Äänisuunnittelija: Joonas Outakoski
Valosuunnittelija: Teo Lanerva

www.teatterinayttamo.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Koko illan kesto: n. 1 h 30 min, sis. väliajan

Numeroimattomat istumapaikat.