EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 20.8.2022  /  Aholansaari  /  Tahkovuori

Joonas Kokkonen: Viimeiset kiusaukset -oopperan konserttiversio

Joonas Kokkonen: Viimeiset kiusaukset -oopperan konserttiversio Liput


Joonas Kokkosen ooppera Viimeiset kiusaukset palaa jälleen Nilsiän Aholansaareen

Kuluvana vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta säveltäjä Joonas Kokkosen syntymästä. Juhlavuoden kunniaksi Kokkosen ooppera Viimeiset kiusaukset palaa jälleen Nilsiän Aholansaareen Teatro Productionsin tuotantona. Elokuussa teoksesta kuullaan kaksi konserttiversioesitystä Suomen eturivin taiteilijoiden tulkitsemana. Päärooleissa loistavat baritoni Esa Ruuttunen ja sopaano Satu Vihavainen. Teos esitetään pianon ja urkujen säestyksellä. Kapellimestarina toimii Kaapo Ijas.

Kokkosen ainoaksi oopperaksi jäänyt Viimeiset kiusaukset sai kantaesityksensä Suomen kansallisoopperassa syyskuussa 1975. Joonas Kokkonen sai innoituksen Viimeisten kiusausten säveltämiseen pikkuserkultaan Lauri Kokkoselta, joka oli vuonna 1959 julkaissut samannimisen näytelmän ja muokkasi näytelmän pohjalta myös oopperan libreton. Ooppera kertoo maallikkosaarnaaja Paavo Ruotsalaisen elämästä. Teos aloitti suomalaisen oopperan uuden nousun ja myöhemmin vuonna 1983 teosta esitettiin mm. New Yorkin Metropolitan -oopperassa. Teosta pidetään yhtenä keskeisimpänä suomenkielisenä oopperana ja se myös loi uuden ”oopperalajin”, kun sitä alettiin kutsua karvalakkioopperaksi. Viimeisistä kiusauksista tuli lopulta Kokkosen pääteos ja tunnetuin sävellys.

***

Tapahtuma on siirtynyt.
Alkuperäiselle päivämäärälle 21.8.2021 ostetut liput käyvät tapahtumaan sellaisinaan.

teatro.fi/tapahtumat/viimeisetkiusaukset


Ikäraja: Suositusikäraja K-12

Kesto 2 h 30 min

Lipun hintaan kuuluu meno-paluulaivalippu Aholansaarelle.
Oopperapäivinä laivakuljetus non-stop välillä Sääskiniemen laivalaituri – Aholansaaren laivalaituri alkaen klo 12.00 - 15.00 ja päättyen klo 17.45 - 20.45. Tarkasta ajantasaiset tiedot www.aholansaari.fi.

Huom! Esitykset ovat Aholansaaren leirikirkossa, joka on katettu ulkotila.

Aholansaari
73310, Tahkovuori