EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 4. - La 18.12.2021  /  TEHDAS Teatteri  /  Turku

Jeanne de Clisson – Meriverellinen kostokuvaelma

Jeanne de Clisson – Meriverellinen kostokuvaelma Liput

Jeanne de Clisson on tositapahtumia ja kuvitelmia toisiinsa sekoittava absurdi ja anakronistinen paperiteatteriesitys, joka pudottaa päitä, mutta nostaa ne uudestaan paikoilleen, vähän eri kulmaan.

Tarina alkaa Jeanne de Clissonista, 1300-luvulla eläneestä merirosvosta. Miehensä epäoikeudenmukaisen teloituksen jälkeen vie Jeanne lapsensa katsomaan miehensä, lapsiensa isän, irtileikattua päätä, myy omaisuutensa, ostaa Ranskan veriviholliselta Englannilta kolme laivaa, kerää miehistön ja lähtee 13 vuotta kestävälle kostoretkelle Ranskan kuningasta vastaan. Hän teloittaa omakätisesti kirveellä jokaisen tielleen seilanneen ranskalaisen aatelismiehen ja väkivallan pyörteissä todellisuus repeää.

Esitys rikkoo myyttiä, että naiseuteen ei kuulu väkivalta. Lasikaton rikkomisesta syntyy sirpaleita, mutta paljonko verta on vuodatettava? Perinteisen paperiteatterin, nykynukketeatterin ja automatan* keinoin toteutettava esitys kysyy: kuinka pitkälle ihminen kykenee oikeuttamaan käyttämänsä väkivallan ja milloin hän on auttamatta oman kostonhimonsa uhri?

Jeannen de Clissonin laiva rantautuu TEHDAS teatteriin ja levittäytyy aulan tunnelmalliseen miljööseen livemusiikin säestämänä, rohkeana ja rosoisena. Kostokuvaelma on parhaillaan nautittuna rommin tai punaviinin kera ja joulukuista iltaa voi jäädä myös viettämään esityksen jälkeen teatterin aulabaarin lämpöön.työryhmä

*Sana Automata tulee Kreikan sanasta αὐτόματα, joka tarkoittaa “itse tekevää”. Automata on abstrakti laite, jonka mekanismi suorittaa ennalta määrättyä toimintaketjua.

Työryhmä:
Ohjaus: Lee Lahikainen
Käsikirjoitus ja musiikki: Reetta Moilanen
Lavalla: Helena Markku ja Reetta Moilanen
Puvustus: Sirpa Järvenpää
Valaistus: Irene Lehtonen

10.12. esityksen jälkeen maksuton, rommintuoksuinen, automatasta ja merirosvoudesta inspiraationsa ammentava Drink n’ Draw ilta

15.12. esityksen jälkeen maksuton, livesäestetty Kostokirjeitä- sanataideklubi.

Drink n’ Draw ja Kostokirjeitä - tapahtumiin voi osallistua, vaikka ei olisi katsonut esitystä samana iltana. Ilmoittautumiset liput@tehdasteatteri.fi.

www.tehdasteatteri.fi


Ikäraja: K-15

Kesto: n. 40 min

Lipuntarkastus n. 5 minuuttia ennen esityksen alkua salin ovella.
Paikat numeroimattomia istumapaikkoja.

Lipun ostaneiden asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan järjestäjälle tiedottamista / ohjeistamista varten.

Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot