EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 19. - Su 21.11.2021  /  Useita paikkoja  /  Lahti

Jazztori 2021

Jazztori 2021 Liput

Perjantai 19.11.2021 Felix Krohn -sali (Sibeliuksenkatu 8)

19:00 An Evening with Lahti Big Band

Ovet klo 18:30 / Kesto 2h

LBB solisteineen esittelee parhaita paloja 2000-luvun ohjelmistostaan ja tarjoaa maistiaisia tulevasta. Matkaa tehdään soul-tunnelmista salsaan, Michel Legrandin sävelistä Maynard Fergusonin trumpetti-iloitteluun. Erno Tiittanen johtaa.

Lauantai 20.11.2021 Pikkuteatteri (Loviisankatu 8)

16:00 Teemu Viinikainen

Ovet klo 15:30 / Kesto 75 min

Teemu Viinikainen on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista. Hänen soitossaan ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.

19:00 Soma

Ovet klo 18:30 / Kesto 75 min

Soma on uunituore, dynaaminen jazzkvartetti. Se soittaa jäsenten omien sävellysten lisäksi tuttuja jazzstandardeja raikkaalla otteella, kuitenkin perinteitä kunnioittaen.

Aliisa Pihlanne - laulu
Sonja Kaipainen - piano
Jussi Hovilainen - basso
Johan Dahlbo - rummut


Sunnuntai 21.11.2021 Kalevi Aho -sali (Hämeenkatu 4)

13:00 Anakonda Shark

Ovet klo 12:30 / Kesto 75 min

Anakonda Shark suuntaa avoimin mielin musiikin äärelle ja ottaa yhteen musiikillisten raja-aitojen kanssa – pyrkien kaatamaan kaiken minkä kohtaa lempeästi, mutta päättäväisesti. Okko Saastamoinen palkittiin kesällä 2019 Pori jazzin nousevana tähtenä. Saastamoinen ja Tikka tunnetaan myös OK:KO-kokoonpanosta, Saastamoinen ja Airaniemi puolestaan Arppa-yhtyeestä. Seppä on kysytty basisti lukuisissa kotimaisissa jazzyhtyeissä.

Jarno Tikka - saksofonit
Ville-Veikko Airaniemi - kitara
Eero Seppä - basso
Okko Saastamoinen - rummut

15:30 Nikita Rafaelov trio: A Tribute to Erroll Garner

Ovet klo 15:00 / Kesto 75 min

Helsinkiläinen pianisti-säveltäjä Nikita Rafaelov trioineen tulkitsee sata vuotta sitten syntyneen legendaarisen jazzpianisti Erroll Garnerin tuotantoa. Trion jäsenet ovat Suomen nuoren jazzsukupolven aktiivisia vaikuttajia, genreä ja sen perinteitä perinpohjin tuntevia huippuammattilaisia. Yhtyeen soitossa yhdistyy Garnerillekin ominainen humoristisuus ja kepeys sekä armoton svengi, luova yhteinen kommunikaatio, improvisaatiokyky ja tulkinnallinen voima.
Konsertissa kuullaan Garnerin omien sävellysten lisäksi muutama hänen usein soittamansa jazzstandardi. Rafaelov on tutkinut ja opiskellut legendaarisen pianistin soittotapaa ja estetiikkaa ja aikookin pitää sovitukset mahdollisimman alkuperäisinä, kuitenkin omaa personallista soittotyyliä unohtumatta.

Nikita Rafaelov - piano
Juuso Rinta - kontrabasso
Ville Luukkonen - Rummut

18:30 Peela

Ovet klo 18:00 / Kesto 75 min

Peela on nuorten taitavien muusikoiden kokoonpano, jonka musiikissa jazz kohtaa funkrockin ja neo-soulin. Maja Mannilan laulu antaa aika ajoin mausteensa kiehtovaan keitokseen. Sävellyksistä vastaava Johannes Granroth voitti kesällä Jazzkukko-festivaalin yhteydessä järjestetyn kovatasoisen jazzkitaristikilpailun.
”Sen musiikissa yhdistyvät vaivattomalla tavalla jazzin harmoninen herkullisuus, juureva laulu sekä popin helppous”, kirjoitti Turun Sanomat helmikuisen Flame Jazz -keikan jälkeen. ”Hunajata, sanoisivat jotkut turkulaiset.”

Johannes Granroth - kitara
Severi Sorjonen - rummut
Maja Mannila – koskettimet, laulu
Sami Leponiemi - saksofonit
Oliver Karttunen - basso
Mikko Antila - lyömäsoittimet

www.jazztori.fi


Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot
Lahden konserttitalo, Felix Krohn -sali
Sibeliuksenkatu 8, 15110, Lahti