EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

Pe 25.9. - La 3.10.2020  /  Useita paikkoja  /  Lahti

Jazztori 2020

Jazztori 2020 Liput

Jazztorin runko-ohjelma on täynnä vahvoja artistinimiä

Lahti Big Band ry on saanut syys-lokakuun vaihteessa (25.9.-3.10.) järjestettävän Jazztori-festivaalin runko-ohjelman valmiiksi. Lahteen on tulossa useita kotimaisia huippunimiä ja lisäksi mielenkiintoisia kansainvälisiä vieraita.

Viisi omaa tuotantoa on festivaalin yhteenkokoavana voimana toimivalta Lahti Big Bandiltä rohkein panostus vuosiin. Festivaalin taiteellinen johtaja Erno Tiittanen on tyytyväinen kiinnityksiin.

"Pystymme tarjoamaan mielenkiintoisen ja monipuolisen ohjelman, joka on myös taiteellisesti korkeatasoinen. Kevään ja kesän monien peruuntumisten vuoksi Jazztorista on näillä näkymin tulossa yksi koko vuoden tärkeimmistä jazzfestivaaleista Suomessa."

Lahti Big Band avaa festivaalin Louis Armstrongin muistoa kunnioittavalla konsertilla, jossa trumpetti- ja laulusolistina on virtuoosimainen Kalevi Louhivuori.

Epävarmuus Beetroot Ensemblen italialaisjäsenten matkustukseen liittyen on johtanut Jazztorille sovitun konsertin peruuntumiseen. Yhtyeen suomalaisjäsen Casimir Ekman tuo tilalle nuorista nousevista tähdistä muodostetun kotimaisen kvartetin.

"Nuorten kykyjen tukeminen on tärkeä osa Jazztorin henkeä, samoin kuin perinteiset ilmaistapahtumat ja festivaalin yhteydessä järjestetyt leirit", Tiittanen muistuttaa. "On hienoa saada Casimirin kaltainen vahvassa nousussa oleva nimi mukaan."

Kansainvälisten tuulahduksen tuo mukanaan myös New Yorkissa viihtyvä ja maailmaa säännöllisesti kiertävä basisti Kaisa Mäensivu, joka esiintyy sunnuntaina 27.9. Erno Tiittasen luotsaaman Arricone Brass Septetin vieraana. Vaskiseitsikon ja Jimi Tenorin yhteisesiintyminen oli yksi viime syksyn festivaalin kohokohdista.

Saksofonit ovat vahvasti esillä festivaalin jälkimmäisenä viikonloppuna. Tukevaa juurimusiikkia soittava Masa Orpana Honk saapuu Lahteen kahdella vierailevalla saksofonilla täydennettynä.

Lauantaisella debyyttikeikallaan ääneen pääsee puolestaan Joakim Berghäll Dark Roast 006, joka tuo lavalle kolme baritonisaksofonia. Berghällin lisäksi puhaltajina ovat monista yhteyksistä tutut Linda Fredriksson ja Max Zenger.

Ohjelma täydentyy loppukesän ja alkusyksyn aikana, kun muut tuottajatahot pääsevät ehdottamaan omia ohjelmakokonaisuuksiaan mukaan festivaalin tarjontaan. Ant Brew, kaupungin uusi panimopub, on jo ilmoittautunut mukaan jazzvisan järjestäjäksi.

JAZZTORI 2020 - runko-ohjelma:

25.9.2020 kello 19:00
A Tribute to Louis Armstrong

Lahti Big Band feat. Kalevi Louhivuori

26.9.2020 kello 19:00
Casimir Ekman Electric Fusion Quartet
Huom! Epävarmuus Beetroot Ensemblen italialaisjäsenten matkustukseen liittyen on johtanut Jazztorille sovitun konsertin peruuntumiseen. Yhtyeen suomalaisjäsen Casimir Ekman tuo tilalle nuorista nousevista tähdistä muodostetun kotimaisen kvartetin. Ohjelmamuutoksesta johtuen liput voi palauttaa 25.9.2020 mennessä osoitteessa www.tiketti.fi/palautalippuja

27.9.2020 kello 17:00
Arricone Brass Septet feat. Kaisa Mäensivu

2.10.2020 kello 19:00
Masa Orpana Honk & Special Guests

3.10.2020 kello 15:00
Joakim Berghäll Dark Roast 006

jazztori.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Paikat numeroimattomia istumapaikkoja.

Lippujen varausaika 2 päivää.

Lahden konserttitalo, Felix Krohn -sali
Sibeliuksenkatu 8, 15110, Lahti