EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–21, la 11-21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ke 1.6.2022 - Su 8.1.2023  /  Saimaan taideluola  /  Punkaharju

Saimaan Taideluola Retretti: Jäätikön arvoitus - The Mystery of the Ice field

Saimaan Taideluola Retretti: Jäätikön arvoitus - The Mystery of the Ice field Liput

Saimaan Taideluola Retretti vuosi 2022

TIEDOTE 19.4.2022

Uudet sijoittajat varmistaisivat Retretin avauksen
Ulkopuolinen rahoitus takaisi näyttelytoiminnan käynnistämisen ja saneerausten loppuun viemisen. Tämän vuoden näyttelyn avaaminen kuitenkin tulee siirtymään.

Saimaan Taideluola Retretin Jäätikön arvoitus -näyttelyä ei päästä avaamaan alkuperäisen aikataulun mukaisesti kesäkuun 1. päivänä, mutta avaaminen kesän vilkkaimman sesongin aikaan on vielä mahdollista, mikäli saneeraukseen ja avaamiseen tarvittava rahoitus saadaan ratkaistua lähiaikoina.
Kevättalvella aktiivisesti käynnistynyt sijoittajahaku jatkuu edelleen. Lisäksi on jatkettu erilaisten ns. siltarahoitusten selvityksiä, mitkä voisivat mahdollistaa näyttelyn avaamisen kesällä.
-Nyt on tultu kuitenkin siihen pisteeseen, ettei aikataulujen puolesta ehditä enää millään alkuperäisen aikataulun mukaiseen avaamiseen heti kesäkuun alussa. Täten on selvää, että avaaminen tulee minimissään siirtymään myöhemmälle kesään. Mikäli rahoitusratkaisun kanssa venyy pidemmälle kevääseen, on mahdollista sekin, että näyttelytoiminta käynnistyy vasta kun koko luolaston remontti on aikanaan saatu valmiiksi, kertoo Retretin toiminnanjohtaja Jussi Silvennoinen.
-Omistuspohjaa halutaan laajentaa ja löytää sellainen alueellinen, sekä sisällöllistä osaamista edustava konsepti, joka takaa elinvoimaisen kehittämisen tulevina vuosina kertoo Retretin pääomistaja, Tuunaansaaren Luola Oy:n Sinikka Mäkelä. Retretin näyttely- ja ulkoalueiden osalta työt ovat jo kohtuullisen pitkällä, samoin Jäätikön arvoitus -
näyttelyn sisältö ehdittiin saamaan jo lähes valmiiksi. Näyttelyalueet kattavat noin puolet 6 000 m2 suuruisesta luolastosta. Luolan ravintola-alue ja tapahtuma-areenana toimiva Kalliosali ovat töiden osalta enemmän kesken. Jos loppuremontin rahoitus järjestyy kevään aikana, koko luolasto voitaisiin avata mahdollisesti loppuvuodesta 2022, kuitenkin todennäköisemmin vuoden 2023 puolella.
-Noin 1,5 miljoonan pääomalla saataisiin näyttelyalueilla toiminta käynnistymään työt jatkumaan. Kaikkiaan haemme Retrettiin 5-6 miljoonan sijoitusta, mikä mahdollistaisi peruskorjauksen loppuun viennin. Retretin ja koko alueen kannalta olisi ihanteellista, että mukaan saataisiin esim.vahvoja matkailu- ja/tai kulttuurialan toimijoita, Mäkelä kertoo. Retretin kehittämiseen liittyy myös merkittävä kaavauudistus. Toteutuessaan se mahdollistaisi uusien galleria-, majoitus- ja koulutustilojen rakentamisen Punkaharjun Tuunaansaareen: mm. korkeatasoisen hotellin rakentamisen Puruveden järvimaisemien äärelle. Kaavaluonnos on määrä jättää Savonlinnan kaupungin käsittelyyn viimeistään kesällä.
-Sijoittajille luolasto on kiinnostava kohde myös tämän uudisrakentamisen näkökulmasta. Lähtemällä nyt mukaan, pääsee myös kiinni tähän tulevaisuuden kasvuskenaarioon, Mäkelä toteaa. Retretin saneeraustyöt jouduttiin keskeyttämään noin kuukausi sitten. Taustalla on edesmenneen suurisijoittaja Kai Mäkelän perinnönjaon pitkittyminen. Kuolinpesän varoja ei voida käyttää Retretin korjaukseen ennen perinnönjaon valmistumista


***

Kesäkuun 1. päivä avautuva Jäätikön arvoitus -näyttely käynnistää Saimaan Taideluola Retretin ympärivuotisen näyttelytoiminnan. Jäätikön arvoitus on nähtävillä 1.6.2022-8.1.2023. Kesä-elokuussa Retretti on avoinna päivittäin klo 10-18. Syyskuusta eteenpäin näyttelyt ovat avoinna ainakin tiistaista sunnuntaihin. Loppuvuoden tarkat aukiolot julkaistaan vuoden 2022 puolella.

Digitaalisen osuuden luovassa suunnittelussa päävastuu on helsinkiläisellä Zoanilla. Zoan on vuonna 2010 perustettu suomalainen virtuaalistudio, joka palvelee sekä yrityksiä että kulttuurielämää. Viime vuosien tunnetuimpia projekteja ovat mm. JVG:n ja Nighwishin virtuaalikonsertit, joista jälkimmäinen valittiin Vuoden Kulttuuriteoksi 2021, sekä Merikeskus Vellamolle Ruotsinsalmen taistelun videorekonstruktio ja Heurekan Jättimäiset dinosaurukset -virtuaalitodellisuuskokemus.

Luolaston lisäksi Retretin alueella avautuu kesäkuun alussa maksuton Kulttuuripuiston näyttelyineen, sekä Ulkoravintola Loimu ja Kulttuurikahvila Mutteri.

Facebook
Instagram

saimaantaideluola.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Jäätikön arvoitus -näyttelyn lippuhinnat ja aukiolot

Luolaston Jäätikön arvoitus -näyttely on pääsymaksullinen. Yksi lippu oikeuttaa yhteen vierailuun näyttelyssä 1.6.2022-8.1.2023 välisenä aikana. Kausikortilla näyttelyssä voi vierailla rajattomasti 1.6.2022-8.1.2023 välisenä aikana. Kausikortti on henkilökohtainen.

Vierailun ajankohtaa ei varata ennakkoon, asiakas voi saapua näyttelyyn haluamanaan aikana. Keskikesällä näyttelyalueella on ruuhkaisinta, alkukesästä ja loppuvuodesta väljempää. Luolaston näyttelyssä asiakkaat pääsevät kulkemaan omaan tahtiinsa näyttelyalueella. Opastuksia näyttelyalueelle järjestetään vain tilauksesta erillisen opastushinnaston mukaisesti (65 € / h).

Lippujen tarkistus ja sisäänkäynti luolaston näyttelyyn tapahtuu Kulttuurikahvila Mutterin alakerrasta.

Halvemmat ennakkohinnat ovat voimassa 31.5.2022 saakka. Ennakkomyynti tapahtuu Tiketin kautta verkossa ja Tiketin myyntipisteillä. Opastusten ja ryhmien varaukset (min. 15 hlöä) tehdään suoraan Retretin henkilökunnalle: info@saimaantaideluolaretretti.fi

Edullisemmat ennakkohinnat (voimassa 16.12.2021-31.5.2022)

alk. 19,90 € Aikuinen
alk. 15,90 € Eläkeläinen, opiskelija, työtön
alk. 15,90 € Ryhmät (min. 15 hlöä)
alk. 8,90 € Lapsi
alk. 30,00 € Kausikortti (henkilökohtainen)

Normaalit hinnat ovat voimassa 1.6.2022-8.1.2023. Lippuja voi ostaa samaan hintaan Tiketin verkkokaupasta ja myyntipisteiltä, sekä paikan päällä Punkaharjulla Kulttuurikahvila Mutterin lipunmyyntipisteiltä. Ennakko- ja verkkolipun ostajille on varattu suosituimmille ajoille, kuten keskikesäksi oma tarkistuspiste, mikä vähentää mahdollista jonottamista paikan päällä.

Normaalihinnat (voimassa 1.6.2022-8.1.2023)

alk. 22,00 € Aikuinen
alk. 18,00 € Eläkeläinen, opiskelija, työtön
alk. 18,00 € Ryhmät (min. 15 hlöä)
alk. 10,00 € Lapsi
alk. 35,00 € Kausikortti (henkilökohtainen)

Lahjakortit

Anna lahjaksi elämys! Saimaa Taideluola Retrettiin myydään myös lahjakortteja, joiden summan voit päättää itse.

Lahjakortti käy maksuvälineenä Tuunaansaaren taideluola Retretin tapahtumiin ja luolakierroksiin, jotka ovat Tiketissä myynnissä. Lahjakortin voi ostaa Tiketin toimipisteistä, tiketti.fi-verkkosivuilta. Kortti on voimassa 12 kk ostohetkestä ja sitä voi käyttää myös osissa. Tiketin toimipisteistä on saatavissa lahjakortteja myös euron tarkkuudella olevilla summilla.

Kun lahjakorttia käytetään maksuvälineenä, niin huomaathan, että alle 1 € jäävästä summasta ei saa hyvitystä lahjakorttina tai rahana.

Valitse lahjakortillesi sopiva summa ja siirry kassalle. Lahjakortin voi noutaa toimipisteistämme tai R-kioskilta, tilata sähköpostiin PDF-muodossa tai postitse haluttuun osoitteeseen. Postitse lahjakortti toimitetaan lahjakuoressa ja se on voimassa 6 kk ostopäivästä.

Maksuttomat näyttelyt Kulttuuripuistossa

Luolaston näyttelyn lisäksi maanpäällisessä Kulttuuripuistossa ja näyttelytiloissa avautuu kesän alussa uudet kokonaisuudet. Kulttuuripuisto on avoinna Saimaan Taideluola Retretin aukiolojen mukaisesti.

Kahvila-ravintolapalvelut ja Retretin muu toiminta

Kesän alusta lähtien avautuvat myös Kulttuurikahvila Mutteri, sekä suuren suosion viime kesänä saanut Ulkoravintola Loimu.

Järjestäjä pidättää kaikki oikeudet muutoksiin. Koronatilanteen kehittymistä seurataan tarkkaan ja järjestäjä pidättää oikeuden päivittää näyttelyjärjestelyitä, mikäli esim. uusia viranomaisohjeita tulee lähempänä avajaisia tai näyttelyn aikana.­

Saimaan taideluola
Tuunaansaarentie 1-3, 58450, Punkaharju