EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ke 1.6.2022 - Su 8.1.2023  /  Saimaan taideluola  /  Punkaharju

Saimaan Taideluola Retretti: Jäätikön arvoitus - The Mystery of the Ice field

Saimaan Taideluola Retretti: Jäätikön arvoitus - The Mystery of the Ice field Liput

Saimaan Taideluola Retretti vuosi 2022

Saimaan Taideluola Retretin vuoden 2022 päänäyttely ”Jäätikön arvoitus” vie kävijät muinaisen maailman äärelle, tuntemamme maailman alkutarinan lähteille. Mammuttien ja esi-isiemme aikakausi herää luolastossa henkiin modernin teknologian keinoin: mm. katsojia ympäröivien suurien projisointien ja hologrammiverkkoihin heijastettavien hahmojen avulla.

Kokonaisuuteen yhdistyy lisäksi Jakutian ikiroudasta löytyneiden muinaisjäänteiden kokoelma. Retretin luolastossa on nähtävillä kansainvälistä hämmästystäkin herättänyt 18 000 vuotta vanha Dogor, 45 000 vuotta vanhat luolaleijonan pennut, suuri mammutin luuranko, sekä toista kymmentä muuta Siperian ikiroudasta tehtyä löytöä. Muinaisjäänteiden lainaus toteutuu yhteistyössä Jakutian Tiedeakatemian ja Severnyj Mir-yrityksen kanssa

Kesäkuun 1. päivä avautuva Jäätikön arvoitus -näyttely käynnistää Saimaan Taideluola Retretin ympärivuotisen näyttelytoiminnan. Jäätikön arvoitus on nähtävillä 1.6.2022-8.1.2023. Kesä-elokuussa Retretti on avoinna päivittäin klo 10-18. Syyskuusta eteenpäin näyttelyt ovat avoinna ainakin tiistaista sunnuntaihin. Loppuvuoden tarkat aukiolot julkaistaan vuoden 2022 puolella.

Digitaalisen osuuden luovassa suunnittelussa päävastuu on helsinkiläisellä Zoanilla. Zoan on vuonna 2010 perustettu suomalainen virtuaalistudio, joka palvelee sekä yrityksiä että kulttuurielämää. Viime vuosien tunnetuimpia projekteja ovat mm. JVG:n ja Nighwishin virtuaalikonsertit, joista jälkimmäinen valittiin Vuoden Kulttuuriteoksi 2021, sekä Merikeskus Vellamolle Ruotsinsalmen taistelun videorekonstruktio ja Heurekan Jättimäiset dinosaurukset -virtuaalitodellisuuskokemus.

Luolaston lisäksi Retretin alueella avautuu kesäkuun alussa maksuton Kulttuuripuiston näyttelyineen, sekä Ulkoravintola Loimu ja Kulttuurikahvila Mutteri.

Facebook
Instagram

saimaantaideluola.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Jäätikön arvoitus -näyttelyn lippuhinnat ja aukiolot

Luolaston Jäätikön arvoitus -näyttely on pääsymaksullinen. Yksi lippu oikeuttaa yhteen vierailuun näyttelyssä 1.6.2022-8.1.2023 välisenä aikana. Kausikortilla näyttelyssä voi vierailla rajattomasti 1.6.2022-8.1.2023 välisenä aikana. Kausikortti on henkilökohtainen.

Vierailun ajankohtaa ei varata ennakkoon, asiakas voi saapua näyttelyyn haluamanaan aikana. Keskikesällä näyttelyalueella on ruuhkaisinta, alkukesästä ja loppuvuodesta väljempää. Luolaston näyttelyssä asiakkaat pääsevät kulkemaan omaan tahtiinsa näyttelyalueella. Opastuksia näyttelyalueelle järjestetään vain tilauksesta erillisen opastushinnaston mukaisesti (65 € / h).

Lippujen tarkistus ja sisäänkäynti luolaston näyttelyyn tapahtuu Kulttuurikahvila Mutterin alakerrasta.

Halvemmat ennakkohinnat ovat voimassa 31.5.2022 saakka. Ennakkomyynti tapahtuu Tiketin kautta verkossa ja Tiketin myyntipisteillä. Opastusten ja ryhmien varaukset (min. 15 hlöä) tehdään suoraan Retretin henkilökunnalle: info@saimaantaideluolaretretti.fi

Edullisemmat ennakkohinnat (voimassa 16.12.2021-31.5.2022)

alk. 19,90 € Aikuinen
alk. 15,90 € Eläkeläinen, opiskelija, työtön
alk. 15,90 € Ryhmät (min. 15 hlöä)
alk. 8,90 € Lapsi
alk. 30,00 € Kausikortti (henkilökohtainen)

Normaalit hinnat ovat voimassa 1.6.2022-8.1.2023. Lippuja voi ostaa samaan hintaan Tiketin verkkokaupasta ja myyntipisteiltä, sekä paikan päällä Punkaharjulla Kulttuurikahvila Mutterin lipunmyyntipisteiltä. Ennakko- ja verkkolipun ostajille on varattu suosituimmille ajoille, kuten keskikesäksi oma tarkistuspiste, mikä vähentää mahdollista jonottamista paikan päällä.

Normaalihinnat (voimassa 1.6.2022-8.1.2023)

alk. 22,00 € Aikuinen
alk. 18,00 € Eläkeläinen, opiskelija, työtön
alk. 18,00 € Ryhmät (min. 15 hlöä)
alk. 10,00 € Lapsi
alk. 35,00 € Kausikortti (henkilökohtainen)

Lahjakortit

Anna lahjaksi elämys! Saimaa Taideluola Retrettiin myydään myös lahjakortteja, joiden summan voit päättää itse.

Lahjakortti käy maksuvälineenä Tuunaansaaren taideluola Retretin tapahtumiin ja luolakierroksiin, jotka ovat Tiketissä myynnissä. Lahjakortin voi ostaa Tiketin toimipisteistä, tiketti.fi-verkkosivuilta. Kortti on voimassa 12 kk ostohetkestä ja sitä voi käyttää myös osissa. Tiketin toimipisteistä on saatavissa lahjakortteja myös euron tarkkuudella olevilla summilla.

Kun lahjakorttia käytetään maksuvälineenä, niin huomaathan, että alle 1 € jäävästä summasta ei saa hyvitystä lahjakorttina tai rahana.

Valitse lahjakortillesi sopiva summa ja siirry kassalle. Lahjakortin voi noutaa toimipisteistämme tai R-kioskilta, tilata sähköpostiin PDF-muodossa tai postitse haluttuun osoitteeseen. Postitse lahjakortti toimitetaan lahjakuoressa ja se on voimassa 6 kk ostopäivästä.

Maksuttomat näyttelyt Kulttuuripuistossa

Luolaston näyttelyn lisäksi maanpäällisessä Kulttuuripuistossa ja näyttelytiloissa avautuu kesän alussa uudet kokonaisuudet. Kulttuuripuisto on avoinna Saimaan Taideluola Retretin aukiolojen mukaisesti.

Kahvila-ravintolapalvelut ja Retretin muu toiminta

Kesän alusta lähtien avautuvat myös Kulttuurikahvila Mutteri, sekä suuren suosion viime kesänä saanut Ulkoravintola Loimu.

Järjestäjä pidättää kaikki oikeudet muutoksiin. Koronatilanteen kehittymistä seurataan tarkkaan ja järjestäjä pidättää oikeuden päivittää näyttelyjärjestelyitä, mikäli esim. uusia viranomaisohjeita tulee lähempänä avajaisia tai näyttelyn aikana.­

Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot
Saimaan taideluola
Tuunaansaarentie 1-3, 58450, Punkaharju