EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

La 6.4.2019  /  Bar Loose  /  Helsinki

Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Faarao Pirttikangas & Nubialaiset

Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Faarao Pirttikangas & Nubialaiset Liput

Ladataan…

JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA SEKÄ FAARAO PIRTTIKANGAS & NUBIALAISET

Todellisuuden reunamilla saatetaan havaita merkillistä väreilyä, kun kaksi suomalaista musiikillista tajunnanlaajentajaa yhdistää voimansa huhtikuun alun kunniaksi Loosessa. Riemuvuottaan viettävä Lapland-Balkan-orkesteri Jaakko Laitinen & Väärä Raha juhlistaa vuosikymmenen mittaista olemassaoloaan eikä ylistetyn Syvä-Sawo-levyn julkaisseelta Faarao Pirttikankaalta & Nubialaisilta juhlan aihetta puutu niin suurta ylistystä on uusi äänite kerännyt kaikkialla missä se on musiikinrakastajien soittimien neulan alle saatu asetettua!

JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA

Vuonna 2009 löi viisi pääkaupunkimme lappilaista muusikkoa päänsä yhteen luoden bändin, jonka musiikin pääaineita ovat Balkanin mustalaisrytmit, vanhat venäläiset romanssit sekä suomalainen kultakauden iskelmä. Näiden päävaikutteiden rinnalle on vuosien saatossa tuotu monenlaisia mausteita ja marinadeja niin Turista, Kreikasta, Gruusiasta kuin Lähi-Idästäkin. Sanoitusten maailma on alkuvuosien lemmenhuokailuista laajentunut käsittämään koko tunnetun olevaisuuden kirjon yrittäen välillä löytää väyliä myös itse olemattomuuden puolelle.

Bändi täräytti kymmenvuotisjuhlavuotensa käyntiin uudella I tåget finns en restaurangvagn -singlellä ja musiikkivideolla, jos laulu olikin elämäniloinen kohtaamisen ylistys, oli video ankara kritiikki tietyille saamelaisalueen järjettömillä rautatiekiskoilla silpomista suunnitteleville tahoille. Kappale oli maistiainen bändin par'aikaa valmistelemalta viidenneltä levyltä. Vaikka yhtyeen aiemmat levyt ovat saaneetkin kriitikoiden kiitoksen ja fanien rakkauden, tunnetaan orkesteri ennenkaikkea hurmoksellisena livebändinä. Balkanilaiseen viihdyttämiseen taitoon onkin haettu oppia Kaakkois-Euroopan mustalaiskapakoissa istuen ja rahaa soittajille tunkien. Bändi on keikkaillut itsekin ahkerasti 70 keikan vuositahdilla ympäri Suomen Eirasta Inariin ja maamme rajojen ulkopuolella 20 eri maassa. Tätä kirjoittaessani saimme juurin tiedon että tälle vuodelle on varmistunut 21. maa!

FAARAO PIRTTIKANGAS & NUBIALAISET


Varpaisjärveläisen tarinankertojan uransa neljäs levy Syvä Sawo (Karkia Mistika Records) luo kuumeisia katseita kosmoksemme mahdollisiin tulevaisuuksiin sekä hämmentäviin menneisiin yksityiskohtiin: Kenen päälle Hiiden hurtta urinoi? Kuka kantaa käärmeitä? Mitä yhteistä on ruoskalla ja minimoogilla?

Tampereen lähiöteollisuusalueelta maailmaa tarkkailevan mestarillisen tarinakertojan teos on kotipolttoista mielikuvitusmaailmanmatkailua parhaimillaan, kuten Mika Waltarilla konsanaan. Roskasta syntyy kullanloisteisia seikkailuja, eikä koskaan mene niin hyvin, etteikö vähän haisisi paska. Elämän raadollisuudet kohdataan vanhan hyvän ystävän tavoin ja samalla kohteliaasti tervehditään suurta mysteeriä.

Faarao Pirttikankaan väkevästi Savolta sekä koko maailmankaikkeudelta maistuvan kertomusten takana operoi avaruusetnon maailmanmestarit, Nubialaiset-yhtye puhaltimin, viuluin ja lyömäsoittimin. Yhtyeen hypnoottisen riemullinen sointi pakottaa ylös ja ulos; Motelli Skronkle-yhtyeen termein "hogaamaan" - aikojen loppuun asti.

www.barloose.com


Ikäraja: K-18
Tarkista soittoajat www.barloose.com

Eteispalvelumaksu 3 €

Liput ovelta 12 €, mikäli jäljellä.