EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 31.3.2023  /  Tuba Food & Lounge  /  Oulu

Jaakko Laitinen & Jouni J, Haaga Folk Machine

Jaakko Laitinen & Jouni J, Haaga Folk Machine Liput

Jaakko Laitinen ja Jouni J

Omissa skeneissään ansioituneet lappilaisartistit Jaakko Laitinen ja Jouni J ovat luoneet fuusion, ikivihreän energiamuodon, joka sähköistää tunnelman teslakäämin tavoin. Lapland-Balkan-laulajien kiistaton kuningas Jaakko Laitinen on kiertänyt ympäri Eurooppaa jo 13 vuoden ajan Väärä Raha -bändinsä kanssa. Jaakko tunnetaan hurmoksellisesta heittäytymisestä ja salaviisaista sanoituksistaan. Jouni J on niittänyt muun muassa mainetta Reindeer Kalashnikov -yhtyeen keulakuvana. Likimain virheettömään artikulaatioon pohjautuva flow on kertakäyttökulutustuotteen vastakohta; laadukasta ja kestävää.

Eriparisen rovaniemeläis-kaamaslaisen duon iskelmää ja räppiä yhdistelevä tarinankerronta oldschool-biiteillä säestettynä on lyönyt ällikällä itse artistitkin ja EP:tä tekemään lähteneet lappilaistaiteilijat tekivät levyllisen uusia lauluja maailman. Levy tekeytyy vielä uunissa, mutta oululaisia hemmotellaan mahdollisuudella nautiskella maistiaisia näin elävänä.

Esimakua tulevasta tarjoillaan Jouni J:n Kairan Kosto -kappaleessa: https://youtu.be/sA-WgoRnIzk

Haaga Folk Machine

Haaga Folk Machine on akustinen monitoimikone, josta eivät tehot lopukesken! Yhtyeen musiikissa yhdistyvät parhaat ainekset niin
kansanmusiikista, bluegrassista, kelttimusiikista kuin akustisesta rockistakin.

”Haaga Folk Machine on kolmen nuoren miehen virtuoosista folkremellystä parhaimmillaan. Viulu-harmoni-kitara/laulu-trio leikkaa kelttimelodioista Perhonjokilaakson perinteeseen ja raikulirockiin silmänräpäyksessä”

– (Tero Hautamäki, Pohjalainen)

Haaga Folk Machine jyrähti voimalla käyntiin 2012, kun viulisti Tero Hyväluoma kokosi yhtyettä saksan kiertuetta varten. Tilauksessa oli trio, joka voisi soittaa kansanmusiikkia, improvisoida jazz-henkeen, esittää akustisia laulettuja versioita rock-klassikoista ja tulkita tulisia tangoja. Näinpä tovereikseen masiinaa kengittämään Hyväluoma värväsi Anssi Salmisen (kitara/laulu) sekä Sami Zimmermanin (harmooni/klarinetti), joiden asiantuntemuksen myös
saksalaisten oluiden suhteen hän tiesi erinomaiseksi. Yhteinen sävel löytyi nopeasti ja onnistuneen kiertueen jälkeen toimintaa päätettiin jatkaa. Tähän mennessä HFM:llä on takanaan yli 250 festivaaleilla, klubeilla, konserttisaleissa, oppilaitoksissa ja yritysten juhlissa soitettua keikkaa. Suomen lisäksi bändi on
kiertänyt Yhdysvalloissa Kanadassa, Sveitsissä, Virossa ja Saksassa. Meininki on poikkeuksetta räjäytetty kattoon ja sen läpi, olipa kyseessä sitten festivaali, pubi tai konserttisali.

”Tämä on nähtävä livenä! Vain silloin ymmärrät. Harmooni tikkaa kuin ompelukone, viulu lentää kuin raketti ja kitara kuin suoraan rockleffasta.”

– Jussi Kaijankangas, Folklandia -festival

Yhtye on julkaissut kaksi vuolaita kiitoksia kerännyttä omaa albumia, ja Jarkko Martikaisen kanssa HFM on tuottanut viiden sävelmän EP:n ”Ovelat Jalat”. Yhtye on tehnyt Martikaisen lisäksi yhteistyötä mm. Jarkko Viinamäen, Tero Pajusen, Maija Kauhasen, Kalle Ylitalon ja lukuisten muiden artistien sekä oman instrumenttinsa huippuosaajien kanssa. Seuraavana ovat vuorossa pohjoisen mestarit Jouni J. Ja Jaakko Laitinen!

”Loistoa! Lavapresenssi täysi kymppi, ellei yksitoista. Nyt kun muistelen niin samanlaista keikkahurmosta olen kokenut Jaakko Laitisen ja Väärän rahan keikalla viimeksi, toisin sanoen pakko olla silloin hyvä, tai loistava.”

-katsojan silmin.blogi.

www.tuba.fi


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 21:00
Showtime 21:45

Liput ovelta 17 €, mikäli jäljellä.

Lippujen varausaika 2 päivää.

Myynti loppuu 31.3.2023 20:00.