EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 22.10.2022  /  Tampereen tuomiokirkko  /  Tampere

Isä ja poika - W. A. Mozart: Requiem ja Leopold Mozart: Missa Solemnis

Isä ja poika -  W. A. Mozart: Requiem ja Leopold Mozart: Missa Solemnis Liput

Harjun Kamarikuoron 45-vuotisjuhlakonsertti tarjoaa ainutlaatuisen musiikillisen kokonaisuuden, joka yhdistää kuuluisan säveltäjäperheen isän ja pojan. Yleisöllä on mahdollisuus kokea miltä teokset ovat kuulostaneet 1700-luvulla, kun maineikkaan Suomalaisen Barokkiorkesterin (FiBO) muusikot tarttuvat tuon ajan periodisoittimiin.

Harjun Kamarikuoron ja FiBOn rinnalla esiintyvät kotimaiset huippusolistit: sopraano Silja Aalto, altto Maiju Vaahtoluoto, tenori Juho Punkeri sekä baritoni Arttu Kataja. Konsertin johtaa palkittu kuorokapellimestari Heikki Liimola.

Wolfgang Amadeus Mozartin kuolinvuotenaan säveltämä Requiem (KV 626) on kenties maailman tunnetuin ja esitetyin sielunmessu, jonka traagisuutta korostaa säveltäjän kuolema kesken sävellystyön, vain 35-vuotiaana. Riipaisevasta Lacrimosa-osasta Mozart ehti säveltää vain kahdeksan ensimmäistä tahtia. Mutta itse teos on kuolematon; yli 200 vuoden jälkeenkin teos liikuttaa ja koskettaa ihmisiä ympäri maailman.

Leopold Mozartin (1719-87) teosta Missa Solemnis luultiin pitkään kuuluisan poikansa sävellykseksi, mutta 1970-luvulla löytynyt partituuri paljasti totuuden. Isä-Mozart nautti aikanaan arvostusta säveltäjänä, viulistina ja viulupedagogina, mutta maine hiipui kuoleman jälkeen. 1760-luvulla valmistunut Missa Solemnis levytettiin ensimmäisen kerran vasta vuonna 1982, ja Suomessa teosta ei suurella todennäköisyydellä ole esitetty kokonaisuudessaan aiemmin.

www.harjunkamarikuoro.net


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 18:00
Ovet 1 tunti ennen

Kesto n. 2 h

Lapset alle 13-vuotta maksutta.