EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–21, la 11-21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 4. - Su 12.12.2021  /  NÄYTTÄMÖ  /  Joensuu

IlmastoUtopia

IlmastoUtopia Liput

IlmastoUtopia -tanssiteatteriteos unelmista
“Hyökyaalto tulee, halusitte tai ette!”
IlmastoUtopia-teos kysyy, kuinka unelmoida ja säilyttää toivo moninaisten kriisien aikakaudella. Se kuljettaa meitä lempeällä huumorilla itsetuhoisten ylikulutuskarkeloiden läpi kohti luontoyhteyden autuutta sekä kehottaa laittamaan kyynisyyden kompostiin mikrobien myllättäväksi.
Teos puhuttelee yleisöä tuttujen ilmastokriisiin liittyvien teemojen, kuten pikamuodin ja ruokajärjestelmän kautta. Esiintyjät kamppailevat pikamuotia vastaan, kutoen kestävämmän suhteen vaatteisiin ja niiden tuotantoon. Runosateessa he haaveilevat lavalle uusia todellisuuksia ja mahdollisuuksia, etsien yhteyttä itseensä, toisiinsa sekä luontoon.
Teos on oodi toivolle ja kurkistus tulevaisuuteen, jossa ihmiseläin osaa jälleen elää rinnakkain muun luonnon kanssa. IlmastoUtopia muistuttaa meitä siitä, että mahdoton muuttuu mahdolliseksi sillä hetkellä kun uskallamme unelmoida ja tarttua toimeen.
Teos on viimeinen osa IlmastoUtopia-kokonaisuudesta. Syksyllä 2021 järjestetyissä IlmastoUtopia-työpajoissa on käsitelty ympäristötunteita unelmoinnin ja taiteen keinoin. IlmastoUtopia-tanssiteatteriteos rakentuu työpajoista kerätyille materiaaleille.
Teoksen rekvisiitta on kierrätettyä ja lahjoituksena saatua.

Työryhmä:
Koreografi: Arvo Jean-Michael Saarinen
Esiintyjät: Ida Teeri, Arvo Jean-Michael Saarinen
Äänisuunnittelu: Vertti Korkki
Ääniajo: Tiina Vepsä
Työpajat / Keskustelun ohjaajat: Juni Sinkkonen, Riikka Linjama
Juliste: Petri Kiukas

Teosta ovat tukeneet Pohjois-Karjalan SKR, Taike, Joensuun kaupunki, Old Mine Residency, Näyttämö.
Kiitokset: Työpajoihin osallistuneille, ulkopuoliset silmät ja Riverian tanssinkoulutus.


Ikäraja: Ikärajaton

Kesto: 45min + vapaaehtoinen keskustelu teoksen jälkeen.

Esitykset ovat Teatteri Näyttämön uusissa tiloissa osoitteessa Koskikatu 8, 80100 Joensuu.